Sari la conținut

Cum am ajuns pentru prima dată pe un stadion de fotbal (2019)

Am fost pe un stadion pentru prima dată, la finala Cupei României pe 25 Mai 2019, în tribuna VIP fără bilet, că doar sunt o personalitate!

Am făcut şi un mic LIVE ca dovadă: www.facebook.com/teoalida.rkb/videos/2656655327696468/

Cum am ajuns acolo… cu GHINION şi NOROC:

Fiindcă finala Cupei României se disputa Ilie Oană pe 25 Mai 2019, am zis să mă duc şi eu pentru prima dată pe un stadion. Joi (23 Mai) m-am dus în parc să întreb prietenii, care mergeţi la meci, nimeni dintre copii n-a vrut să meargă, singurul care a zis că ar merge era vecinul meu de 40 ani, fostul preşedinte, să vedem dacă are timp, vorbim sâmbătă dimineaţă.

Sâmbătă vecinul nu a intrat online aşa că singura opţiune a fost să merg la meci SINGUR. Dimineaţa erau încă bilete pe site-ul FRF dar n-am ştiut cum fac dovada dacă cumpăr bilet online (mi-au zis cei de la stadion să îl fac la imprimantă şi mi-l scanează la intrare) aşa că m-am dus la stadion la 19:00 ca să aflu că s-au vândut toate biletele.

Întâmplător, o fată de 16 ani cunoscută la incidentul cu spray-ul de pe 13 Mai când îmi dăduse cerere de prietenie, rareori răspundea la mesaje dar s-a găsit să îmi dădea mesaje şi să mă sune fix când mergeam către stadion, zicând că mă iubeşte şi să vin în barieră să ne întâlnim, i-am zis că nu pot acum că merg la meci, ne putem întâlni mâine, dar ea insista. Ştiţi şi voi că nu prea mă interesează fotbalul dar tot am preferat meciul decât iubita! M-am întâlnit cu ea de abia pe 30 Iunie.

Am zis că dacă tot sunt la stadion fără bilet şi mai e 1 oră până la meci, să mă mai plimb prin Mihai Bravu şi să revin la 20:00 să văd ce gălăgie se face când începe meciul. Şi să vedeţi ce NOROC am avut: am venit pe strada Stadionului fix când începuse meciul, un domn m-a văzut că stau de 2 minute în stradă (deşi mai erau câtiva în stradă) şi mi-a zis că are un prieten care nu mai vine şi vrea să îmi dea mie biletul ăluia (eu ştiam că biletele se dau pe numele persoanei şi nu se pot împrumuta), m-am mirat că era bilet VIP de 200 lei şi că nu scrie nici un nume pe el, mi-a zis că pot intra, el e oficial de la federaţie şi să îi dau 50 lei pe bilet şi dacă nu mă lasă să intru, să ies afară şi îmi dă banii înapoi. I-am dat banii, cei de la poartă s-au uitat pe biletul meu câteva secunde şi am intrat, fără nici un control corporal cum mă aşteptam (probabil personalităţile VIP sunt controlate?).

Pe stadion la Cupa Romaniei Pe stadion la Cupa Romaniei

Uite aşa am ajuns pentru prima dată pe un stadion, în tribuna oficială în galeria Viitorului care a şi câştigat cu 2-1 în prelungiri. Deşi teoretic ar fi trebuit să ţin cu Astra Giurgiu fiindcă a fost echipă din Ploieşti, eu nu ţineam cu nimeni, m-am prefăcut că mă bucur când ataca Viitorul sau apăra portarul ca să nu dau suspiciuni celor din jurul meu.

Am aflat de pe Wikipedia că şi în 2017 finala Cupei României a fost tot la Ploieşti, Supercupa României, anunţată pe 22 Mai 2019 să fie la Târgu Jiu, a fost mutată la Ploieşti pe 6 Iulie 2019 (de ce sunt aşa multe meciuri mari la Ploieşti când sunt atâtea stadioane în ţară?), din păcate am aflat asta doar după meci, dacă eram la curent cu ştirile probabil mergeam iar pe stadion. Vom vedea dacă mai merg, voi lua bilet din timp la tribuna normală (30 lei) că nu ştiu dacă mai voi avea norocul de pe 25 Mai. Nu am înţeles de ce costa 200 lei la VIP că confortul e acelaşi cu scaunele de dincolo de gard care costă 30 lei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *