13 ianuarie 2022, încercam să pozez avizierul blocului A6 la Winmarkt, din stradă fără a intra în blocul cu interfon. Nu era nimeni în jur şi totuşi 2 jandarmi vin în spatele meu şi strigă:
– BA, CE FACI? De ce faci poze?
– Vreau să văd câte camere au apartamentele, fac o statistică.
– Sunt informaţii personale, arată-ne buletinul!
– Numărul de camere sunt informaţii personale?
– Unde vezi tu numărul de camere? Pozezi cutii poştale cu numele proprietarilor.
Am scos camera foto din şacosă şi le-am arătat poza tabelului de întreţinere, deşi neclară şi în unghi de 45 grade, se putea distinge metri pătrati: astea de 77 mp cred că sunt 3 camere, văd unele de 48 mp trebuie să fie 2 camere…
– De unde ştim că nu ai alte intenţii, să spargi un apartament?
– Mă bucur pentru vigilenta voastră, vă garantez că nu va fi nici o infracţiune din partea mea, uite buletinul meu, sunt Teoalida, autorul unui proiect unic în România, v-aş fi arătat pe telefon dar bateria e moartă, puteţi căuta voi pe Google „harta blocuri Ploieşti”?
Unul a scos telefonul, a văzut harta şi mi-a zis că e un proiect interesant, voi intra şi eu că vreau să cumpăr un apartament. Am pus mâna pe telefonul lor şi dat click pe Despre mine, să vadă că am şi poza mea pe site. Apoi i-am întrebat dacă pot să fac poze la tabelele de întreţinere şi la celelalte blocuri, au zis „DA, puteţi, acum ştim că aveţi intenţii bune”.
Anterior pozasem ~20 tabele de întreţinere prin Ploieşti, Bucureşti şi Buzău, fără a intra în blocuri, scopul: să determin numărul de apartamente pe tip de camere la blocurile „unicat” la care nu-mi pot da seama din exterior, pentru completarea hărţii interactive a blocurilor.
Camera foto Canon SX510HS cu zoom 30x şi mai nou Canon SX70 mă ajută să văd pe lumină slabă ceea ce cu ochiul liber nu se vede (nici cu telefon nu se poate). O singură dată s-a mai luat o babă de mine de ce fac poze (la blocul D16 pe Şoseaua Mihai Bravu în Bucureşti), am vrut să-i explic dar nu înţelegea. La Winmarkt a fost prima dată când mi s-a cerut să mă legitimez.
Pe 25 august 2021 m-am urcat în tren cu intenţia să iau Buzăul la pas, de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 către Strada Spiru Haret, Bulevardul Unirii, Piaţa Dacia şi înapoi pe Bulevardul Gării, un traseu de 14 km parcurs în 6 ore pentru a studia cât mai multe blocuri cu date incomplete. Am făcut poze la spatele blocurilor care nu se văd pe Google Streetview şi la tabelele de întreţinere unde erau uşi deschise, astfel mărind procentajul de apartamente cu numărul de camere cunoscut de la 88% la 93,5%.
La blocul A6 Winmarkt era noapte şi întuneric pe scară, nu ştiam că pe tabelul de întreţinere (care e pus la 1 metru de uşă) conţine numele proprietarilor şi metri pătraţi până când am dat zoom pe cameră. deci asociaţia încalcă GD:PR, nu eu. eu nu public tabelul de întreţinere ci doar numărul de apartamente: 44, din care 10 garsoniere (26 mp), 17 două camere (48 mp), 10 trei camere (65 mp), 7 patru camere (77 mp).
Din păcate celelalte scări de la Winmarkt nu au tabelul de întreţinere vizibil din stradă sau în cazul blocului B1 e un tabel scris de mână pe care nu scrie nici metri pătraţi şi nici cota parte.