Baza de date a blocurilor din România

Ofer baza de date cu blocurile în format Excel, utilă în special agenţiilor imobiliare, asigurări de locuinţe, notari, curierat, distribuitori de pliante, telecomunicatii, etc. Plătiţi cu PayPal sau card şi primiţi automat link de download în email. Baza de date este destinată folosirii în firma care o cumpără. Vă rog să nu revindeţi sau distribuiţi la alte persoane sau firme.

Lista blocurilor din Ploiesti

Oamenii de rând puteţi obţine GRATIS informaţii despre blocuri, dând click pe harta pe blocuri, unul câte unul.

Cumpără baza de date a blocurilor

DOWNLOAD

Poza de mai sus arată prima ediţie din Februarie 2018, videoul de mai jos e din Septembrie 2019 cu mai multe coloane.

Cum am compus datele

Mulţi m-au întrebat dacă informaţiile de pe hartă sunt oficiale. Nu cred că vreo primărie are o bază de date oficială cu anul exact când blocurile s-au dat în folosinţa (am dat chiar eu email la www.ancpi.ro şi am primit mai multe email-uri de răspuns de la diverse primării, că nu ţin evidenţa anul construcţiei blocurilor), aşa că am decis să fac chiar EU un proiect unic în România.

Experienţa personală îmi permite să ghicesc anul construcţiei oricărui bloc din România (cu aproximaţie de +/- 5 ani) doar uitându-mă la poza din satelit, iar cu Google Streetview ghicesc şi numărul de apartamente.

Toate datele le-am introdus manual în Excel, plus coordonatele (latitudinea şi longitudinea, în ritm de 60 blocuri pe oră (de fapt partea cu coordonatele GPS reprezintă jumătate din timp).

Fiind o muncă manuală, este posibil să îmi fi scăpat câteva greşeli. La anumite blocuri nu sunt sigur de numărul de apartamente şi le-am adăugat o notă. le-am însemnat cu roşu, în special blocurile unicat din centrul Ploieştiului şi blocurile de colţ (non-standard). Rog toţi vizitatorii site-ului să dea click pe hartă, pe blocurile din zona lor şi să îmi raporteze orice greşeală găsesc. Numai cu ajutorul dumneavoastră, vom avea o bază de date CORECTĂ!

Anul recepţiei blocului se poate afla doar doar cerând documentele de la fiecare asociaţie de proprietari. Agenţiile imobiliare scriu în anunţuri anul construirii spus de vânzător, care poate fi corect sau nu, dar nu scriu numărul blocului în anunţuri aşa că nu prea mă pot folosi de site-urile imobiliare pentru a completa baza mea de date. Invit agenţiile imobiliare la o colaborare, să îmi spună numărul blocului şi anul construirii ori de câte ori este posibil.

Am observat că doar în cazul blocurilor expertizate sau propuse pentru expertiza seismică, primăriile s-au chinuit să se uite în documente ca să ia anul construirii, îl puteţi găsi pe https://www.observatorulph.ro/social/49275-lista-blocurilor-din-ploiesti-unde-nu-e-bine-sa-locuiesti

Estimez ca în cazul în care vom verifica documentele la toate blocurile, 95-99% vor avea anul construirii în intervalele indicate de mine.

Daţi SHARE pentru a ajuta lumea cu informaţii.

Evoluţia bazei de date

În 2005 am compus în Excel statistica blocurilor şi apartamentelor din Ploieşti, extinsă în 2007-2008 către oraşele din jurul Ploieştiului, inclusiv Bucureşti şi Târgoviste. Fiecare rând din tabel fiind un model de bloc, indicând numărul de etaje şi apartamente, înmulţit cu numărul de exemplare din acel bloc, pentru calcularea numărului de blocuri şi apartamente din fiecare cartier şi apoi oraş. Tabelul nu conţinea rânduri pentru blocuri individuale.

În 2009-2011 am compus în Excel baza de date a blocurilor din Singapore, de data asta fiecare rând era un bloc individual. Fiindcă nu mă puteam decide asupra unui format standard pentru toate cartierele, fiecare cartier avea alt format, am abandonat proiectul după 2 ani timp în care făcusem doar jumătate din cele aproximativ 10.000 blocuri din Singapore.

Văzând succesul vânzărilor de baze de date cu maşini, în 2012 am publicat şi tabelul incomplet al blocurilor din Singapore invitând lumea să mă contacteze şi să explice ce ar avea nevoie, iar în 2014 mi-am făcut o idee despre ce vrea lumea, am îmbunătăţit tabelul şi l-am pus la vânzare. Prima vânzare am făcut-o în Mai 2015. Clienţii sunt agenţii imobiliare, asigurări de locuinţe, telecomunicaţii, curierat, etc.

În August 2017 am descoperit Fusion Tables, un serviciu Google cu care poţi adăuga obiecte clickabile pe Google Maps. Am importat baza de date a blocurilor din Singapore în Google Fusion Tables şi a ieşit această hartă în Google Maps, culorile bulinelor de pe hartă indicănd anul construcţiei blocurilor.

În Ianuarie 2018 am făcut un tabel similar pentru cele aproximativ 1800 blocuri din Ploieşti, cu câte un rând pentru fiecare bloc, afişând datele pe harta Google. M-au ajutat hărţile desenate în 2005-2007 care la rândul lor sunt bazate pe o carte Ghid Municipiul Ploieşti 1981, plus zeci de ore de plimbări prin oraş.

In Iulie 2019 am extins proiectul către oraşele mici din judeţul Prahova.

În viitor pot face lista blocurilor din Bucureşti, Arad, Brăila, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Piteşti, Târgovişte. Acestea sunt orasele la care voluntarii OpenStreetMaps au adăugat numerele blocurilor (aceste hărţi realizate de voluntari nu sunt 100% corecte). La restul oraşelor pot face hartă cu coordonatele blocului, anul construirii, numărul de etaje şi apartamente, dar în lipsa numărului blocului harta nu va fi foarte utilă, neputând să cauţi după adresă.

8 pings

Skip to comment form

  1. […] Dacă vreţi informaţiile de pe hartă în format Excel, puteţi cumpăra din baza de date a blocurilor. […]

  2. […] Dacă vreţi informaţiile de pe hartă în format Excel, puteţi cumpăra din baza de date a blocurilor. […]

  3. […] Baza de date a blocurilor din România […]

  4. […] Baza de date a blocurilor din România […]

  5. […] Baza de date a blocurilor din România […]

  6. […] Baza de date a blocurilor din România […]

  7. […] Baza de date a blocurilor din România […]

  8. […] Baza de date a blocurilor din România […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.