Baza de date a blocurilor din România

Ofer baza de date cu blocurile în format Excel, utilă în special agenţiilor imobiliare, asigurări de locuinţe, notari, curierat, distribuitori de pliante, telecomunicatii, etc. Plătiţi cu PayPal sau card şi primiţi automat link de download în email. Baza de date este destinată folosirii în firma care o cumpără. Vă rog să nu revindeţi sau distribuiţi la alte persoane sau firme.

Lista blocurilor din Ploiesti

Oamenii de rând puteţi obţine GRATIS informaţii despre blocuri, dând click pe harta pe blocuri, unul câte unul.

Cumpără baza de date a blocurilor

DOWNLOAD

Cum am compus datele

Studiez arhitectura comunistă din 2005 iar experienţa îmi permite să ghicesc anul construirii oricărui bloc din România (cu aproximaţie +/- 5 ani) doar uitându-mă la poza din satelit, pentru numărul de etaje şi apartamente mă uit pe Google Streetview.

Nici un oraş din România nu are o bază de date oficială cu anul exact când blocurile s-au dat în folosinţa, aşa că am decis să fac EU un proiect unic în România.

Fiind o muncă manuală, este posibil să îmi fi scăpat câteva greşeli. La anumite blocuri nu sunt sigur de numărul de apartamente, le-am însemnat cu roşu, în special blocurile unicat din centrul Ploieştiului şi blocurile de colţ (non-standard). Rog toţi vizitatorii site-ului să dea click pe hartă, pe blocurile din zona lor şi să raporteze orice greşeală găsesc. Numai cu ajutorul dumneavoastră, vom avea o bază de date CORECTĂ!

Anul recepţiei blocului se poate afla doar întrebând la fiecare asociaţie de proprietari să se uite în documente. Agenţiile imobiliare scriu în anunţuri anul construirii spus de vânzător, care poate fi corect sau nu, dar nu scriu numărul blocului în anunţuri aşa că nu mă pot folosi de site-urile imobiliare pentru a completa baza mea de date. Invit agenţiile imobiliare la o colaborare, să îmi spună numărul blocului şi anul construirii de fiecare dată când pun un apartament la vânzare.

Am găsit anul exact al construirii doar la blocurile propuse pentru expertiza seismică, pe https://www.observatorulph.ro/social/49275-lista-blocurilor-din-ploiesti-unde-nu-e-bine-sa-locuiesti

Evoluţia bazei de date

În 2005 am compus în Excel statistica blocurilor şi apartamentelor din Ploieşti, extinsă în 2007-2008 către oraşele din jurul Ploieştiului, inclusiv Bucureşti şi Târgoviste. Fiecare rând din tabel fiind un model de bloc, indicând numărul de etaje şi apartamente, înmulţit cu numărul de exemplare din acel bloc, pentru calcularea numărului de blocuri şi apartamente din fiecare cartier şi apoi oraş. Tabelul nu conţinea rânduri pentru blocuri individuale.

În 2009-2011 am compus în Excel baza de date a blocurilor din Singapore, de data asta fiecare rând era un bloc individual. Fiindcă nu mă puteam decide asupra unui format standard pentru toate cartierele, fiecare cartier avea alt format, am abandonat proiectul după 2 ani timp în care făcusem doar jumătate din cele aproximativ 10.000 blocuri din Singapore.

Văzând succesul vânzărilor de baze de date cu maşini, în 2012 am publicat şi tabelul incomplet al blocurilor din Singapore invitând lumea să mă contacteze şi să explice ce ar avea nevoie, iar în 2014 mi-am făcut o idee despre ce vrea lumea, am îmbunătăţit tabelul şi l-am pus la vânzare. Prima vânzare am făcut-o în Mai 2015. Clienţii sunt agenţii imobiliare, asigurări de locuinţe, telecomunicaţii, curierat, etc.

În August 2017 am descoperit Fusion Tables, un serviciu Google cu care poţi adăuga obiecte clickabile pe Google Maps. Am ales să indic anul construirii blocurilor prin culorile bulinelor de pe hartă.

În Ianuarie 2018 am făcut un tabel similar pentru cele aproximativ 1800 blocuri din Ploieşti, cu câte un rând pentru fiecare bloc, afişând datele pe Google Maps. M-au ajutat hărţile desenate în 2005-2007 care la rândul lor sunt bazate pe o carte Ghid Municipiul Ploieşti 1981, plus zeci de ore de plimbări prin oraş.

In Iulie 2019 am extins proiectul către oraşele mici din judeţul Prahova.

În viitor pot face lista blocurilor din Bucureşti, Arad, Brăila, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Piteşti, Târgovişte, Acestea sunt orasele la care voluntarii OpenStreetMaps au adăugat numerele blocurilor (aceste hărţi realizate de voluntari nu sunt 100% corecte). La restul oraşelor pot face hartă cu coordonatele de pe hartă, anul construirii, numărul de etaje şi apartamente, dar în lipsa numărului blocului, harta nu va fi foarte utilă, neputând să cauţi după adresă.

N-o să vă vină să credeţi, dar experienţa personală îmi permite să compun baza de date în ritm de 60-100 blocuri pe oră: numărul blocului, adresă stradală (doar la unele blocuri), modelul blocului (clasificare proprie), cincinalul construcţiei, numărul de etaje şi apartamente, clasa de risc seismic, plus coordonatele GPS pentru afişarea pe hartă. De fapt coordonatele GPS e ceea ce ia jumătate din timp.

4 pings

  1. […] Dacă vreţi informaţiile de pe hartă în format Excel, puteţi cumpăra din baza de date a blocurilor. […]

  2. […] Dacă vreţi informaţiile de pe hartă în format Excel, puteţi cumpăra din baza de date a blocurilor. […]

  3. […] Baza de date a blocurilor din România […]

  4. […] Baza de date a blocurilor din România […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.