Despre mine

TeoalidaSunt Teoalida din Ploieşti şi mă pasionează tot ce e legat de arhitectură, urbanism, cartografie, geografie, maşinile, desen tehnic în AutoCAD, îmi place să scriu articole şi să compun baze de date în Word / Excel. Am făcut acest site pentru a prezenta diverse lucrări realizate, pentru prieteni, pentru vânzare şi pentru eventuale colaborări.

Toate articole, desenele, documentele Word şi bazele de date Excel de pe site, reprezintă munca mea personală! Exceptie unele fotografii, care au link la sursa originală. Canal YouTube: Ploiesti Citizen.

Mă puteţi contacta pe Live chat, pe Facebook sau la email [email protected].

Hartă interactivă cu informaţii despre blocuri

Harta cu blocuri in Google MapsStudiez arhitectura comunistă din 2005 iar asta îmi permite să ghicesc anul construirii oricărui bloc din România doar uitându-mă la poza din satelit, plus numărul de apartamente cu ajutorul Google Streetview.

Am compus în Excel o bază de date cu blocurile (adresă stradă, coordonate GPS, anul construirii, număr etaje şi apartamente, relevee) pe care am integrat-o în Google Maps, culorile blocurilor indicând anul construcţiei.

Un proiect UNIC în România realizat voluntar (iniţial am făcut pentru Singapore în septembrie 2017), pentru Ploieşti (ianuarie 2018), apoi oraşele mici din judeţul Prahova (august-noiembrie 2019), Târgovişte (ianuarie 2020), Bucureşti (iulie-noiembrie 2020), Buzău (aprilie 2021), Iaşi (iulie 2021). Care aţi vrea să fie următorul oraş?

Fiindcă ar lua câţiva ani să extind proiectul la nivel naţional la acest nivel de detaliere, în Februarie 2020 am făcut hărţi provizorii pentru toate oraşele mari colorând cartierele în funcţie de anul construcţiei, în loc de fiecare bloc în parte.

Hartă de perete desenată în AutoCAD

Harta cu blocuriLa scurt timp după ce m-am conectat la internet în 2005, văzând că nu există hărţi digitale cu numerele blocurilor, am decis să desenez voluntar propriile hărţi în AutoCAD şi apoi colorate în Paint, pentru Ploieşti (18 hărţi pe cartiere) plus alte 12 oraşe din împrejurimi, pe care le-am distribuit în format digital PNG. Am făcut statistici ale numărului de blocuri şi apartamente pentru toate oraşele de pe raza de 100 km din jurul Ploieştiului, plus planurile blocurilor standard.

Pasiunea a evoluat în 2008 către arhitectura internaţională şi nu m-a mai interesat România până în 2018 când am desenat o nouă hartă în AutoCAD a întregului Ploieşti, în scopul de a vinde hărţi de perete tipărite.

Datorită vânzărilor SLABE, am decis să NU mai desenez hărţi în AutoCAD pentru vânzare în format tipărit pentru alte oraşe, mă voi concentra pe baze de date în Excel pentru afişarea pe hărţi interactive.

Palatul Cantacuzino „Micul Trianon”

Micul TrianonProbabil cea mai frumoasă operă de artă grafică 3D în AutoCAD, aceasta este un fel de reconstrucţie virtuală a Palatului Cantacuzino „Micul Trianon” din Floreşti-Prahova, desenat voluntar iniţial în 2006 şi reimbunatatit în 2014.

Există programe speciale pentru arhitectură (ArchiCAD, Revit, Blender) care fac randări de calitate mai bună ca AutoCAD-ul, dar la cât de puţin am câştigat din meseria asta, nu se justifică să cumpăr alte licenţe.

Geografie

Geografia RomanieiPasiunea pentru geografie a început pe timpurile când eram la grădiniţă, de-a lungul timpului am realizat mai multe lucrări despre geografia României (şi nu numai):

– Împărţirea administrativă actuală, cea în regiuni şi raioane, plus judeţele interbelice. Tabele cu populaţia oraşelor, anul înfiinţării şi coordonate GPS. Plus Hartă interactivă cu oraşe clickabile.

– Listă munţi, dealuri, câmpii, vârfuri, râuri, lacuri, etc.

– Listă drumuri naţionale şi căi ferate.

– Lista oraşelor din lume.

Oraşul virtual, arhitectură în AutoCAD (english)

Planuri de apartamentePasiunea pentru arhitectură datează din copilărie, dar doar în 2008 (la 19 ani) m-am apucat serios de muncă, desenând un oraş virtual cu zeci de modele de blocuri proiectat inteligent… cum nu veţi vedea prea curând în România!

O varietate de modele de case şi blocuri, planuri şi modele 3D, unele inspirate din arhitectura din diverse colţuri are lumii, altele concepţie proprie, cu apartamente de la garsoniere de 30 m² până la penthouse-uri de 6 camere şi 200 m², suprafaţă medie de 100 m² şi 30 m² de persoană (pentru comparaţie, apartamentele din Bucureşti au în medie 55 m² şi 20 m² de persoană). Complexe de case individuale, duplex, înşiruite, de la 40 m² până la peste 400 m² si 7 dormitoare. Şi toate astea FĂRĂ să fi fost la vreo şcoală de arhitectură!

Din cele câteva sute de schiţe şi experimente desenate, vă prezint pe site peste 50 case şi peste 50 blocuri, vizualizaţi planurile gratuit şi puteţi cumpăra fişierele AutoCAD .DWG dacă vreţi să le modificaţi.

Servicii de arhitectură în AutoCAD (english)

Planuri de caseDe când am adăugat chatul pe site în 2012, am fost de oameni individuali, arhitecti şi dezvoltatori imobiliari, pentru servicii de arhitectură-design. Multe persoane m-au încurajat să încep o carieră profesională în arhitectură…

Dar a desena clădiri pentru clienţi s-a dovedit o meserie nu prea placută comparat cu a desena clădiri dupa propriile reguli ca hobby artistic, din cauză că 90% persoane cer planuri gratis iar restul 10%, clienţii care mă plătesc, unii cer nenumărate modificări şi mă ţin ocupat o lună întreagă pentru o casă, ceea ce NU accept indiferent de suma plătită. În 2016 am renunţat la a oferi servicii de arhitectură.

Dacă construiţi o casă sau un bloc şi puteţi plăti un arhitect, vă pot pune în legătură cu prietenii mei architecţi cu diplomă.

Desene de interior în AutoCAD (english)

Design interiorAm desenat şi mobilă şi design interior, din pasiune de modelare 3D. Câteva piese de mobilier le-am desenat pentru apartamentul meu şi pentru mama mea care lucra la o firmă de mobilă în 2001-2003.

Lipsa de clienţi în domeniul mobilei comparat cu clienţii din arhitectură, m-a prevenit să acumulez experienţă.

Desene de maşini în AutoCAD (english)

Masini desenateO altă pasiune de-a mea sunt maşinile, colecţionam poze şi date tehnice cu care îmi făcusem o proprie enciclopedie auto despre maşinile produse în lume. În plus, între 2000 şi 2007 desenam propriile maşini marca Teoalida, în Paint şi mai târziu AutoCAD. Nu sunt maşini foarte moderne, dar sunt masini desenate la un nivel înalt de detaliere.

Enciclopedia de maşini (english)

Enciclopedia autoDin pasiune pentru scris, statistici şi analiză de date, am început în 2003 o enciclopedie auto, liste în format .DOC şi tabele în format .XLS, copiind date tehnice din reviste auto. Incluzând un tabel cu peste 20.000 modele auto care se vând în Europa, care mi-a luat peste 1000 ore de muncă.

Un hobby care s-a transformat în mod neintenţionat într-o sursă de venit din 2012, am descoperit că diverse companii cumpără astfel de baze de date. Am extins proiectul către maşinile din America şi Asia iar în 2015 le-am văndut la peste 100 de clienţi: magazine de piese auto, firme de asigurări, programatori care fac site-uri web sau aplicaţii de mobil, etc, chiar şi unii din marii producători de maşini folosesc baze de date create de mine.

Proiecte în Word şi Excel (ro / en)

HDB DatabaseÎmi place să colecţionez date şi să le scriu în Word şi Excel, mulţi ani realizam totul manual, dar începând 2015 fac şi web scraping, adică creearea de scripturi în Visual Studio care extrag automat datele de pe site-uri, cu o viteză medie de 1 pagină pe secundă.

Vedeţi lista bazelor de date (100+) realizate. Aştept idei de noi proiecte!

Colecţii de bancuri, adunate din ziare şi scrise în Word în 1998-2000.

Poveştiri umoristice, scrise în Word din proprie imaginaţie, în 1998-2003 (nu le mai fac publice datorită reacţiilor nedorite din partea unora).

Baza de date a muzicii cu rating în funcţie de preferinţele mele, începută în 2005 şi menţinută şi în ziua de azi (probabil unul din cele mai INUTILE lucruri făcute de mine).

Baza de date a blocurilor din Singapore, începută în 2009 voluntar ca hobby, abandonată în 2010 şi reînviată în 2014 pentru a o vinde, fiind cumpărată de agenţii imobiliare, firme de telecomunicaţii, curierat, etc.

Baza de date a complexelor din Hong Kong, peste 1000 complexe rezidenţiale, făcută în 2011 pentru o companie de asigurări din Statele Unite (prima mea lucrare majoră făcută la cererea cuiva şi nu ca hobby personal).

Baza de date a blocurilor din România, realizată în 2018 pentru Ploiesti şi extinsă ulterior către alte oraşe.

Baza de date a telefoanelor mobile, realizată prin web scraping în 2016, peste 10000 modele de celulare.

Alte desene în AutoCAD (english)

Desen grafic in AutoCADNu mă limitez doar la case, blocuri, mobilă şi design interior, aici vedeţi alte chestii desenate de mine în AutoCAD pentru diverşi clienti.

De exemplu planuri de clădiri cu poveşti „speciale”, desenate pentru Michael Lee, un artist din Singapore care le picta pe pânză.

Studii la diverse tari, arhitectura şi piata imobiliară (english)

Orasele lumiiÎmi place să explorez lumea cu Google Earth şi Streetview şi să citesc site-uri din fiecare ţară.

Am studiat arhitectura, piaţa imobiliară şi condiţiile de trai, scriind articole despre următoarele ţări / regiuni: North America, Latin America, Europe, North Korea, South Korea, Japan, China, Hong Kong, Singapore, Malaysia, Vietnam, Philippines, India, Africa.

Vizitaţi şi pagina Topul celor mai frumoase 10 oraşe din lume şi Cele mai înalte clădiri de-a lungul istoriei!

Construcţii în The Sims (english)

Oraşe în The Sims 2Înainte de a intra în domeniul arhitecturii în AutoCAD, mi-am arătat pasiunea de urbanism în The Sims 2 unde în 2006-2008 am construit oraşe întregi cu blocuri decorative, nefunctionale în scopul jocului.

Pe lângă aceste oraşe, am construit peste 40 case funcţionale în scopul jocului pe care le ofer la download gratuit pe site-ul meu. The Sims 2 este jocul meu preferat (şi probabil majoritatea studenţilor la arhitectură cărora le plac jocurile, joacă The Sims).

Chestii făcute de mine despre jocuri (english)

The Sims 2 house designJocurile sunt partea cea mai PUŢIN importantă din viaţa mea, îmi petrec maxim 5% din timpul stat la calculator în jocuri, uneori trec câteva luni fără să intru în vreun joc. Îmi place să lucrez în Word şi Excel făcând tabele şi statistici, inclusiv despre jocuri! De exemplu măsurând viteza fiecărei maşini din joc şi creând un grafic.

Age of Empires, jocul pe care îl jucam cel mai mult prin 1998-2002.

Beetle Crazy Cup, un căcat de joc cu curse de maşini, gameplay foarte slab, dar e unul din puţinele jocuri pe care îl puteam juca în 2 la un calculator, cu prietenii care veneau în vizită.

Caesar 3, cel mai bun joc city-building (jucat 2005-2007 şi 2011).

Grand Theft Auto Vice City şi San Andreas (jucate 2005-2006 şi SA-MP 2010-2011).

Caesar 3Need for Speed Porsche 2000, Hot Pursuit 2, Underground (jucate 2003 -2007).

The Sims 2 şi 3, jocul preferat al meu şi probabil al oricărui student la arhitectură (jucat în 2005-2008 şi 2012-2013).

Alte jocuri preferate (dar despre care n-am avut ce tabele sa fac): Bridge Builder / Bridge Construction Set, Railroad Tycoon 2 şi 3, Quake 2 şi 3, Worms, etc.

Jocuri prea vechi?

De când am internet în 2005 am găsit şi alte lucruri de făcut decât să pierd timpul în jocuri. Am descoperit că există mult mai multe jocuri şi am decis să nu le mai încerc. Am o vârstă şi multe alte responsabilităţi ca să mai am timp de jocuri. Dacă ma plictisesc de muncă în AutoCAD, prefer să mă joc în acelaşi AutoCAD în scop creativ sau să fac o bază de date în Excel. Dacă totuşi am chef de jocuri, prefer să joc aceleaşi jocuri pe care le jucam şi în copilărie, decât să caut jocuri noi. Citiţi mai multe: Teoalida şi jocurile.

Istorie

În timp ce majoritatea oamenilor işi petrec timpul liber ieşind cu prietenii, jucând jocuri sau uitându-se la filme, eu încă din copilărie mi-am dezvoltat hobby-uri creative. Asta s-a întâmplat şi din cauză că în copilărie familia mi-a limitat foarte mult viaţa socială, aveam ocazia să mă joc cu alţi copii doar când prietenii de familie veneau la noi în vizită sau mergeam noi la ei, nu puteam ieşi afară singur, etc, nu aveam ce altceva să fac decât să stau la calculator, îmi petreceam timpul în AutoCAD, Word, Excel, făcând voluntar lucruri, uneori inutile, dar care rămân pentru totdeauna şi le public pe acest site (jocurile şi filmele nu sunt tot o activitate inutilă?).

Mi-am făcut site în 2009 teoalida.webs.com, pentru a îmi prezenta lucrările pentru prieteni fără intenţii de comercializare. Domeniul site-ulu este pentru că eram cunoscut sub numele Teoalida de toţi prietenii. Azi majoritatea intră pe site pentru informaţiile oferite, fără a fi interesaţi de autorul site-ului.

Site-ul avea iniţial 10 pagini în engleză. L-am extins ajungând în 2012 la 50 pagini în engleză şi 3 pagini în română, aveam 200 vizitatori pe zi, prea mult pentru un hosting gratuit de la Webs.com, motiv pentru care am trecut la WordPress pe hosting şi domeniu plătit www.teoalida.com, care includea un subfolder www.teoalida.com/ro cu paginile destinate românilor (Harta Ploieşti, Micul Trianon, Geografia României), plus o versiune în română a primei pagini „despre mine”. În 2017 am mutat secţiunea în română pe un domeniu separat www.teoalida.ro şi am scris articole noi.

În 2012 am adăugat programul de chat şi astfel am putut obţine păreri de la vizitatori, unii cerându-mi să fac proiecte pentru ei. Am abandonat hobby-urile neproductive pentru a mă concentra pe nevoile clienţilor, dar a face lucrări la cerere s-a dovedit ineficient, în special în arhitectură doar 10% din cei care m-au contactat m-au plătit, în 90% cazuri pierdeam ore vorbind fără a convinge clientul să achite un avans înainte să încep proiectul efectiv.

Traficul pe site a crescut de la 200 vizitatori/zi în 2012 la 1000 vizitatori/zi în 2015, la fel si vânzările de baze de date „gata făcute” încât nu mai e nevoie să fac proiecte „la cerere” contra cost. M-am reapucat de proiecte voluntare (gen harta blocurlor) pentru a creşte audienţa pe site şi indirect vânzăzile de proiecte.

Pe lună, teoalida.com are ~60.000 vizitatori iar teoalida.ro 3.000 vizitatori, ~600 persoane mă contactează pe chat sau email, din care ~50 sunt clienţi care îmi cumpără lucrările sau mă plătesc pentru diverse servicii (2019) în timp ce restul îmi mulţumesc pentru informaţiile gratuite oferite pe site.

Dacă vreţi să ştiţi mai multe despre viaţa mea personală şi toată evoluţia hobby-urilor mele în afacerea actuală, citiţi tot jurnalul: Viata lui Teoalida.

Mesaj pentru cei care îmi solicită serviciile

Gândiţi-vă că la 2000 vizitatori/zi primesc zilnic mesaje „poţi face un proiect pentru mine?„, ar trebui să stau 48 ore/zi la calculator să le fac pe toate. Prefer să fac marketing să cresc vânzările proiectelor deja făcute, nu să cresc numărul de proiecte.

Proritizez proiectele în funcţie de numărul de beneficiari. Dacă aveţi idei de un proiect util la mii de oameni, vă aştept, dacă aveţi nevoie de 15 minute de consultaţie, vă aştept. Dar dacă vreţi un proiect de casă sau orice altceva care va lua multe ore de muncă şi nu va avea utilitate altora decât ţie, nu îmi consum timpul meu pentru proiectul tău, ci te voi pune în legătură cu partenerii mei care oferă servicii la preţuri care încep de la 10$/oră.

De exemplu: în 100 ore pot desena 10 case (arhitectură), dacă fiecare m-ar plăti as încasa câteva sute de euro per proiect şi aş ajuta 10 familii să îşi construiască o locuinţă, sau pot desena voluntar o hartă a Bucureştiului cu blocuri clickabile ca la Ploieşti. Ce credeţi că aleg? Harta, fiindcă aş ajuta 2 milioane de oameni, chiar dacă nimeni nu mă va plăti.

Daţi share pentru a ajuta lumea cu informaţii gratuite oferite pe site.

23 de comentarii la „Despre mine”

  1. Azi inca 1 Bucurestean mi-a cerut acelasi lucru:

   Chat started on Monday, May 20, 2019 11:56:28 AM

   (11:56:30 AM) Teoalida (site owner): Salut de la adminul site-ului! Ce parere ai de lucrarile mele? Daca ai intrebari sau comentarii la articolele de pe site, sau chef de vorba, da-mi mesaj aici!
   (11:56:41 AM) Visitor 89301639: buna ziua
   (11:57:11 AM) Teoalida: spuneti
   (11:57:47 AM) Visitor 89301639: am vazut pe acest site ca ati facut o treaba foarte buna cu harta orasului Ploiesti
   (11:58:23 AM) Visitor 89301639: Stiti pe cineva care sa fi facut o munca similara pentru Bucuresti, sau parti din Bucuresti?

   Nu stiu pe nimeni care sa mai fi facut asa ceva, ce am facut eu e o premiera nationala si VOI FACE TOT EU si la Bucuresti. Daca la Ploiesti mi-a luat 20 ore, la Bucuresti imi va lua 150 ore.

   CAND voi avea aceste 150 ore de timp liber… nu pot spune. Tine cont de faptul ca http://www.teoalida.com are pe luna 40000 vizitatori, 500 persoane care ma contacteaza si 50 care ma PLATESC pentru diverse servicii, iar pentru harta cu blocuri desi cer 100 euro pe ea, nu m-a platit nimeni deocamdata, asa ca se considera un proiect VOLUNTAR.

 1. Eu nu inteleg din ce traiesti tu daca refuzi clientii care vor sa te plateasca asa cum m-ai refuzat pe mine. Nici macar nu raspunzi cand te intreb care e pretul. Ti-ar trebui niste lectii de politete.

  1. Ceri un serviciu pe care eu NU il ofer + nu explici clar ce vrei

   Daca TU ai avea servici 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana, 4 saptamani pe luna, in total 160 ore pe luna si un salariu de 1600 euro pe luna (10 euro/ora), iar cand vii acasa obosit te suna iubita ca nu-i dai destula atentie, iar cand iesi cu ea la restaurant te suna unu’ ca tine care vrea un proiect care iti ia 10 ore si iti ofera 20 euro… ce ai alege? Ai renunta la iubita ca sa stai alte 10 ore la calculator pentru un client care te plateste 2 euro/ora?

   Eu nu (mai) am iubita sau servici dar am peste 5000 euro de la 50 clienti (pe luna), majoritatea in strainatate, care cumpara proiectele deja facute. Nu mai e loc sa fac un NOU proiect „pentru tine”, nu esti singurul refuzat, de fapt refuz majoritatea clientilor care cer sa fac alte proiecte care consuma timp si nu pot fi vandute si altor clienti decat cel care le cere initial. Apoi vreau vara asta sa vizitez tara, nu DOAR sa stau la calculator 24/7 sa fac proiecte pentru clienti.

   (1:45:26 PM) Visitor 64208596: Eu as dori sa-mi proiectezi o bucatarie
   (1:45:29 PM) Visitor 64208596: Dar, depinde si de costuri
   (1:45:40 PM) Visitor 64208596: Ca nu te pot pune la munca fara sa stiu cam cat costa, ca sa stiu cum sa-mi fac buget-ul

   Ti-am raspuns pretul meu: 50 euro/ora, dar probabil voiai pretul total al proiectului… Dupa cum poti citi pe site, singurele piese de mobilier pe care le-am desenat eu au fost pentru propriile apartamente si pentru mama mea, NU pentru alte persoane asa ca nu stiu ce si-ar dori un eventual client si care sunt preturile in domeniu, te balbai intre harta si interior design, nu explici clar daca vrei desene 2D sau 3D ca sa estimez cate ore mi-ar lua daca e sa-ti desenez eu, asa ca ce pret final voiai sa-ti dau?

   Te-as fi putut pune legatura cu cineva a carui meserie principala e mobila si care ia mai putini bani ca nu are proiecte in strainatate ca mine… te-am intrebat cum te pot contacta dar nici tu n-ai raspuns. Plus numele tau… foarte nepoliticos!

   (1:41:45 PM) Visitor 26269608: Sunteti online sa ma ajutati cu o harta?
   (1:42:03 PM) Teoalida: dupa cum se vede sunt online
   (1:42:16 PM) Visitor 26269608: Aha
   (1:42:39 PM) Visitor 26269608: Zi mi pretul pt a imi desena o baie
   (1:42:48 PM) Visitor 26269608: Vreau sa mi renovez baia
   (1:43:04 PM) Teoalida: ori harta, or interior design
   (1:43:11 PM) Visitor 26269608: design
   (1:43:18 PM) Visitor 26269608: da cat ma costa am un buget limitat

   Tinand cont ca am primit in decurs de cateva zile 3 mesaje pe tema mobilei (desi NU e meseria mea principala), toti din Ploiesti, niciunul lasand email/telefon de contact, am impresia ca sunteti niste „cunostinte” cu chef de mistouri, NU va interesa mobila, interesul vostru era sa demonstrati ca nu castig bani sau ca nu sunt o persoana politicoasa.

   2021 edit: cu cateva zile inainte de acest incident m-am intalnit pe strada cu Razvan, un prieten cu care nu mai avusesem contact din 2008, m-a intrebat daca ma mai ocup cu AutoCAD, i-am aratat diverse proiecte realizate in anii in care nu ne mai vazusem. Asta NU inseamna ca in prezent sunt dispus sa fac desene AutoCAD la cerere, foarte posibil Razvan m-a recomandat incorect la prieteni si asa s-a intamplat asta. O persoana care ar veni din Google NU mi-ar cere ce au cerut astia.

   1. Cred ca respectivul dorea sa ii faci o randare 3D a baii cu instalatiie sanitare, ceea ce ar fi luat multe ore de munca si ma indoiesc ca ti-ai bate capul cu astfel de lucrari neesentiale tinand cont de restul lucrarilor pe care le afisezi pe site. O pierdere de timp pentru tine si o pierdere de bani pentru el daca te platea fiindca mesterii ii pot renova baia si fara astfel de randare 3D.

    Felicitari pentru harta Bucuresti, avem mare nevoie de ea.

    1. Ai legătură cu Răzvan sau cu idioţii care făceau mişto în august 2019?

     Am trimis screenshot cu lista de clienţi pe adresa de email (validă) din comment, dar probabil ai băgat un email la întâmplare care nu-ţi aparţine şi am trimis unui necunoscut.

   2. Buna. Voiam doar sa iti comunica faptul ca: 1. mi se pare absolut minunat ce ai facut cu acest site (am aflat ieri de el) si 2. sa iti multumesc. Un weekend frumos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *