Sari la conținut

Apariţii în mass-media

Pe această pagină încerc să fac o listă a site-urilor mass-media în care au apărut articole despre mine şi proiectele mele.

Rog jurnaliştii care scriu despre mine şi proiectele mele să îmi trimită articolele MIE înainte de publicare pentru a corecta şi preveni greşeli precum Antena 3 care pe 16 august 2022 a publicat un articol fără a vorbi cu mine în prealabil, alte site-uri au preluat ştirea greşită.

Apariţii în presa din Singapore

Prima site major care a menţionat numele / site-ul meu a fost The Online Citizen pe 12 noiembrie 2012, pentru colecţia mea de planuri de apartamente din Singapore, la vremea respectivă foloseam un hosting gratuit iar ei au generat 400 vizitatori în prima oră, încât hosting-ul mi-a suspendat site-ul până la miezul nopţii. M-am mutat la host plătit săptămână următoare.

Alte site-uri care mi-au mentionat site-ul Teoalida.com:

4 noiembrie 2021: https://sg.finance.yahoo.com/news/189-tallest-hdb-flats-singapore-002344224.html

20 iulie 2022: https://sg.finance.yahoo.com/news/hdb-floor-plans-over-years-211141728.html

21 iulie 2022 https://sg.finance.yahoo.com/news/5-unusual-hdb-floor-plans-021446912.html

25 aprilie 2023: https://sg.finance.yahoo.com/news/just-much-smaller-condos-hdb-020310430.html

Apariţii în presa din România

Micul Trianon din Floreşti, o lucrare de-a mea în AutoCAD a fost prezentată în Revista Construcţiilor în august 2017.

În 2019 presa din Prahova (exemplu Telegrama.ro) a scris despre mine şi harta interactivă a blocurilor, la momentul respectiv acoperea Ploieşti, Câmpina şi Plopeni.

Pe 10 decembrie 2020 Aleph News s-a oferit să îmi ia interviu video, la fel şi Kanal D, ambii nu ştiau că locuiesc din Ploieşti, nu eram dispus să merg la Bucureşti datorită pandemiei, au zis că pot aranja cu colegii să trimită un operator la mine, le-am zis să facem interviul DUPĂ ce termin harta la Bucureşti, şi să nu mă fac de râs că mai sunt greşeli pentru care am nevoie de timp să le corectez, iar când am terminat Bucureştiul în ianuarie 2021 nu au mai vrut să îmi ia interviu pe motiv că a durat prea mult să îmi dau acceptul.

Am promovat eu harta pe grupuri de Facebook în preajma crăciunului 2020 dar şi după anul nou, şi totuşi pe tot parcursul anului 2021 nici o presă nu a mai scris despre mine.

Chat started on Thursday, December 10, 2020 1:10:49 PM

(1:10:49 PM) *** Visitor has joined the chat ***
(1:10:51 PM) Teoalida (site owner): Salut, ce parere ai de lucrarile mele? Daca ai nevoie de ajutor, ai intrebari sau ai gasit erori pe care sa le corectez, da-mi mesaj aici! (pentru laude scrie comment in josul paginilor de pe website, nu deranja inutil pe chat)
(1:13:19 PM) Visitor: Salut, sunt Dumitru Stefan de la Aleph News, noua televiziune a Mediafax. Putem face cumva sa ne auzim telefonic?
(1:14:14 PM) *** Teoalida has joined the chat ***
(1:14:23 PM) Teoalida: nu vorbesc foarte bine
(1:14:42 PM) Teoalida: prefer textul
(1:15:46 PM) Visitor: voiam sa stiu daca ne puteti acorda un interviu despre harta interactiva cu blocurile. daca sunteti de acord am putea veni cu un operator.â
(1:17:19 PM) Teoalida: interviul sa fie text, telefonic sau cu camera video?
(1:20:03 PM) Visitor: cu camera video ar fi cel mai ok pentru claritatea imaginii, daca nu se poate asa, video pe zoom
(1:22:29 PM) Teoalida: prefer sa nu apar in fata camerei din cauza ca unii ma judeca dupa cum arat… nu e vina mea ca am fost abuzat de parinti
(1:22:39 PM) Teoalida: dar puteti publica poza mea
(1:22:43 PM) Teoalida: sunteti din Ploiesti?
(1:24:28 PM) Teoalida: voiam sa postez harta Bucuresti pe grupurile de Facebook de ziua nationala si MA ASTEPTAM ca dupa asta sa fiu contactat de ziare si televiziuni pentru interviuri…. dar problemele din ultima vreme m-au facut sa aman asta si harta inca nu e terminata. Si uite ca tu ai aparut deja… cum putem tine legatura? sa facem interviul dupa ce termin harta

(1:27:02 PM) Visitor: deci ramane sa facem o stire cand este finalizata harta, nu acum ca nu este gata?
(1:27:30 PM) Teoalida: pana acum au mai scris despre mine Telegrama Prahoveana, Ziarul Incomod si mai voia ziarul Oglinda din Campina sa-mi ia interviu, sa scrie la ziar atat despre harta cat si despre viata mea + poza mea, dar asta s-a suprapus cu cei 30 ani de la revolutie si n-au mai avut timp de mine
(1:27:41 PM) Teoalida: nu am avut nici un interviu cu camera video pana acum
(1:28:14 PM) Teoalida: harta blocurilor din Ploiesti e finalizata in februarie 2018 = extinsa ulterior
(1:29:03 PM) Visitor: Am inteles.
(1:29:32 PM) Visitor: Reveniti dvs cu un telefon sau cu un mail cand sunteti disponibil
(1:29:51 PM) Teoalida: daca spuneam acum DA, ce faceai? veneai azi la mine acasa pentru interviu sau cum facem… da-mi detaliii
(1:31:14 PM) Visitor: pentru inceput, nu stiam ca sunteti din ploiesti. noi suntem televiziune nationala cu sediu in bucuresti. tinand cont de acest lucru, de distanta, ar trebui sa vad daca este disponibil un cameraman pentru a ajunge cu masina pana acolo, daca nu recurgeam la varianta cu interviul pe zoom

Am ratat şansa să apar la PRO TV (ianuarie 2022)

Pe 25 ianuarie 2022 Alin Stoica mi-a scris ca poate vorbi la PRO TV să mă cheme tipa de la iLikeIT.

Pe 26 ianuarie Andrei Scarlat mi-a scris „as dori sa va invit la un interviu pentru protv” probabil în urma recomandării lui Alin Stoica.

Ghinionul a fost că, săturat să fiu deranjat zilnic de 10 persoane care întreabă anul construcţiei unui bloc, adăugasem recent un robot care să răspundă automat la întrebări frecvente. Pentru orice altceva era necesar un click „chat cu Teoalida” domnul Scarlat nu a ştiut, a inchis conversaţia fără a lăsa vreun email sau telefon pentru a îl putea contacta eu (poza ataşată), şi nici nu a încercat altă metodă de a mă contacta (email, Facebook).

După câteva zile am optimizat robotul, dacă scrieţi orice altceva în afară de „caut blocul”, „anul construcţiei”, şi alte câteva cuvinte, robotul NU va mai răspunde ci vă va conecta direct cu mine FĂRĂ a mai fi nevoie să daţi click „chat cu Teoalida”.

Am văzut https://stirileprotv.ro/romania-te-iubesc/zromania-te-iubesc-emisiunea-integrala-din-6-martie-2022.html unde la minutul 37-38 luaţi interviu lui Matei Sumbasacu de la ReRiSe, cu care întâmplător vorbesc de 2 ani, probabil invitaţia mea era pentru aceeaşi emisiune. Îmi pare rău că am ratat şansa să apar la PRO TV din cauza robotului prost configurat.

Apariţii în presă 2022

Pe 6 aprilie 2022 am fost contactat de un reporter de la www.b365.ro care zicea că vrea să scrie un articol despre mine şi are câteva întrebări, i-am zis să citească întâi www.hartablocuri.ro/despre/ fiindcă am răspuns aici la cele mai frecvente întrebări, şi să îmi trimită articolul pentru verificare înainte de publicare. A zis că va citi şi va scrie articolul, după 1 săptămână le-am dat email să îl intreb dacă a scris ceva sau dacă mai are întrebări… nu a mai răspuns.

Pe 16 august 2022 Antena3 a publicat (fără a mă contacta în prealabil) o ştire greşita despre mine, preluată şi de alte site-uri. Capital adâugând câteva rânduri copy-paste din alte pagini ale site-ului meu, rezultatul fiind o harababură fără sens, apoi lipsesc pozele care să prezinte proiectul.

https://www.antena3.ro/actualitate/social/stii-risc-seismic-bloc-harta-interactiva-bulina-rosie-648662.html
https://evz.ro/ce-risc-seismic-are-blocul-tau-harta-locuintelor-cu-bulina-rosie.html
https://click.ro/actualitate/national/harta-online-a-cladirilor-cu-risc-seismic-din-2196343.html
https://www.capital.ro/anuntul-momentului-pentru-romanii-care-stau-la-bloc-toata-lumea-trebuie-sa-stie.html

Site-ul www.hartablocuri.ro are în medie 400 vizitatori/zi, pe 16 august a avut 6800 vizitatori iar pe 17 august alţi 2100 vizitatori.

Apreciez reclama gratuită, mai ales că au pus link la ambele site-uri www.teoalida.ro şi www.hartablocuri.ro (au omis www.teoalida.com), dar… uite ce au greşit toţi:

1. scopul proiectului meu e de a oferi detalii precum anul construcţiei, numărul de etaje şi apartamente, relevee, etc, pentru toate blocurile din oraş. Antena3 pune accent că harta mea ar arăta riscul seismic, deşi doar 3% din blocurile comuniste au fost expertizate tehnic pentru a indica clasa de risc seismic pe harta mea. 20% din vizitatorii care mi-au scris m-au întrebat ce risc are blocul lor (neexpertizat deci nu are clasă de risc).

2. au scris că sunt un „tânăr arhitect” deşi pe prima pagină a site-ului meu NU am menţionat nici că sunt şi nici că nu sunt arhitect, am menţionat în pagina „despre mine” că NU am urmat nicio şcoală de arhitectură, deci pot fi numit „desenator”, am menţionat pe prima pagina a doua zi.

3. au copiat un rând de la primul post de pe www.teoalida.ro în care uitasem să menţionez că am făcut hărţi provizorii cu anul construcţiei pe cartiere la toate reşedinţele de judet (nu doar la cele 5 oraşe menţionate de ei, la care am făcut hărţi cu datele tehnice ale fiecărui bloc în parte), am editat textul a doua zi.

Apariţii în presă 2023-2024

Cele 2 cutremure de 7,8 şi 7,5 grade petrecute luni 6 februarie 2023 în Turcia au creat panică şi în România şi au cauzat prăbuşirea site-ului meu www.hartablocuri.ro după ca traficul a crescut de 10 ori: de la 600 vizitatori pe zi săptămâna trecută, la peste 2000* vizitatori pe 6 februarie şi peste 6000* vizitatori pe 7 februarie. Iar totul s-a întâmplat natural, prin căutări pe Google FĂRĂ promovări pe social media sau ştiri.

Începând cu 8 februarie, au apărut mai multe articole care menţionau site-ul meu. Iată câteva dintre ele:
https://www.realitatea.net/stiri/actual/blocurile-cu-probleme-din-bucuresti-cate-ar-trebui-demolare-potrivit-prefectului-toni-grebla-harta-document_63e378185da3dc0b7e4cd552
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/scenariu-sumbru-pentru-romania-in-cazul-unui-cutremur-similar-celui-din-1977-peste-42-000-de-oameni-ar-muri.html
https://www.stirilekanald.ro/harta-seismica-a-bucurestiului-care-sunt-cele-mai-sigure-zone-in-caz-de-cutremur-din-capitala-20290288

30 martie 2023: am aparut in DC News ceea ce mi-a adus cereri sa continui proiectul si la alte orase.

6 aprilie 2023: am aparut in BIZ Brasov ceea ce mi-a adus comentarii jignitoare de la experti nemultumiti de acuratetea hartii (intr-adevar fiind ultimul oras inceput, si de cand au inceput cutremurele in Turcia si Oltenia nu am mai avut timp sa continui cercetarile, lasand harta Brasov cu numeroase greseli). Peste 100 Brasoveni mi-au scris pe chat, din care vreo 30-40 au contribuit cu date, mi-a luat 2 saptamani sa citesc toate mesajele, astfel modificand cateva sute de blocuri, Brasov are sanse sa ajunga orasul cu cea mai CORECTA harta.

La ambele postari, se observa cum lumea ma solicita la munca suplimentara FARA a imi oferi vreun ban sau ajutor la compunerea datelor.

7 aprilie 2023: am apărut în Bună ziua Braşov aceştia publicând şi o poză cu mine (aleasă dintre pozele de pe Facebook)

10 aprilie 2023: Turnul Sfatului a incercat sa ma ajute sa gasim pe cineva experienta in imobiliare care sa se ocupe de adaugarea datelor blocurilor din Sibiu in locul meu „Proiectul a ajuns după cinci ani într-un impas, pentru că autorul nu mai are timp să mărească baza de date a blocurilor„. Dar articolul a fost scris PROST si nu a avut succes.

2 martie 2024: Al Jazeera a scris de mine (păcat că n-au pus link clickabil pe „Harta Blocuri”)

3 martie 2024: Faiăr Silviu (YouTuber cu 200.000 abonaţi) l-a invitat pe Matei de la Re:Rise şi a făcut LIVE pe Twitch (3 martie) prezentând site-ul www.hartablocuri.ro, aducându-mi 400 vizitatori într-un interval de câteva minute, iar pe 5 martie a pus părţile esenţiale din LIVE pe https://youtu.be/STOlcaI1A2Y?t=2670 la 44:30-45:10 şi îmi aduce alţi ~100 vizitatori/oră pentru circa 2 zile (deşi prezentarea a fost cam scurtă, site-ul oferă mult mai multe).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *