Sari la conținut

Prima mea experienţă cu Poşta Română + nebunii cartierului (2011)

Încercam să cumpăr ceva în secret faţă de bunicii mei, să nu vadă avizul în cutia poştală şi să ridice ei coletul (la vremea respectivă bunicii nu îmi dădeau voie să ies din casă nesupraveghat sau să am orice formă de venit, nu ştiau că eu câştig proprii bani pe internet). Mi-am luat mai multe măsuri de precauţie: începând cu ziua când dau comanda astfel încât să vină în zilele intermediare dintre zilele când bunica vine să îmi gătească (la 4 zile), dar am omis o problemă neprevăzută: derbedeii din cartier care îşi fac veacul în faţa oficiului poştal.

Am dat comandă pe eBay.co.uk pe 17 septembrie 2011, sâmbătă seară, ca să se expedieze din Anglia luni. Surpriză, găsesc avizul în cutia postală joi 22 septembrie. A 2-a surpriză: scrie că poate fi ridicat începând cu 23 septembrie (adică aseară nu-l puteam lua?), şi dacă nu îl ridic în 2 zile se percepe taxă de depozitare.

Vineri 23 septembrie ies afară la 12:00 dar în faţa oficiului poştal erau 10 băieţi, m-au acostat să stau cu ei, din exces de bucurie (pentru prima dată mă vedeau afară) unul m-a întrebat ce caut afară, cum am reuşit să ies din casă fără bunici, altul zice că el e Xulexcu şi va veni la mine cu fata aia să facem sex, altul strigă „sugi P***” Primul strigă la ceilalţi să vorbească frumos, că eu nu fac sex, etc. Altul mă întreabă pe cine caut că mă ajută el, le-am zis să nu se mai bage în treaba mea, mă duc să mă întâlnesc cu cineva! Unul întreba dacă e fată sau băiat, altul întreba dacă am prezervative, altul mi-a zis să cumpăr de la farmacia de peste drum. Am plecat fără să le mai răspund.

Am revenit după 1 oră, ştiind că e ora când întră nebunii la şcoală. Am tras cu ochiul de la 100 metri, mai erau 2-3 băieţi în faţa oficiului poştal, am aşteptat să plece, dar n-au plecat aşa că m-am dus… Blondu şi cu Nickolas Petre au început să mă alerge, am fugit prin spatele blocului, dând ocol la staţia de metrologie, sperând să intru în oficiul poştal înainte să mă vadă, dar 2 tot m-au văzut peste gard, mi-au zis să vin cu ei că „vrea unu să mă f*** în cur”.

Planul B: urlu cât pot de tare şi îi alerg eu, ajung în faţa poştei unde am martori şi îi întreb „Ce naiba vreţi proştilor?” Un bătrân s-a luat de ei. Întâmplător, un poliţist era în trecere, era ocazia mea, am strigat „sunteţi nişte nebuni, fără P şi F nu ştiţi să vorbiţi” iar polţistul s-a luat de ei… atunci am intrat în oficiul poştal. Doamna de la birou vorbea la telefon, State şi încă un băiat au intrat în oficiul poştal, State urlă fără a spune vreun cuvânt, speriind doamna şi alţi 2 care stăteau la rând (probabil au strigat la mine crezând că am intrat să mă ascund de ei, nu că acolo aveam treabă).

Arăt avizul şi… a 3-a surpriză: doamna caută prin hârtii şi zice că nu are că e un colet mare care nu intră în cutia poştală şi n-a venit… ştiu că e un colet mare, dar cum adică a venit avizul dar nu coletul? Mi-a scris numele pe foaie şi mi-a zis să revin LUNI cu avizul, nu mi-a cerut buletinul. Sper să nu-mi ia taxă de depozitare că n-am ridicat în 2 zile.

Luni m-am dus la oficiul poştal pe la 9 dimineaţa, parcul din faţa poştei era GOL, dar în oficiul poştal erau 5 bătrânei la coadă. Am aşteptat 30 minute ca să aflu că nu a venit coletul! Doamna mi-a zis că va da un telefon (cui?) să aducă coletul. Şi să revin.

M-am dus iar miercuri, pe la 10 dimineaţa, nu erau nici derbedei şi nici bătrâni, coletul venise, dar am avut a 4-a surpriză: doamna refuza să îmi dea coletul motivând că adresa din buletin nu corespunde cu adresa de pe aviz (deşi coletul avea pe el scris numele din buletinul meu şi adresa care corespundea cu cea din avizul primit în cutia poştală care la rândul lui conţinea numele din buletin şi de pe colet.

M-a întrebat dacă am contract de închiriere, i-am zis că nu, că apartamentul e pe numele mamei, dar vă pot aduce o factură. A zis că nu merge cu factura. I-am explicat că eu am dat comanda, n-o să-l ridice nimeni şi dacă nu mi-l dă va trebui să-l returneze în Anglia. Atunci mi l-a dat dar mi-a zis că nu mai face aşa ceva. Am întrebat ce aş putea face în viitor dacă locuiesc la altă adresă decât în buletin, mi-a zis să nu mai dau adresa mea de stradă/bloc, ci doar oficiul poştal, nici avizul nu mai vine în cutia poştală şi îl pot ridica doar cu buletinul.

GENIAL! Asta mi-a dat curaj să mai dau încă 10 comenzi pe eBay şi OLX în perioada 2012-2015, fără a mai fi nevoie de măsuri de precauţie să nu vadă bunica avizul din cutia poştală. Cele din Anglia au ajuns la poştă în fix 7 zile de la data expedieri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *