Sari la conținut

Cadouri tâmpite de la idioţii care mi-au dat viaţă

Articol scris in 2007, initial pentru SGi

Când le ceream ceva părinţilor, nu-mi dădeau şi găseau mereu motive să nu-mi cumpere, că n-au bani, etc… îmi dădeau doar de crăciun, paşte, şi la ziua mea mai primeam câte ceva, dar de obicei tâmpenii. Adică primeam cadou ori jucării pentru o vârstă inferioară mie, ori haine prea largi şi negre care nu-mi plăceau. Unele îmi erau puţin utile, dar nu erau bune la raport preţ/nevoie. Şi ei ziceau că „asta ţi-a adus cadou moşu”… Ia cară-te de aici idiotule cu moşii tăi imaginari, TU ai cumpărat tâmpenia asta scumpă şi inutila, şi acum 1 lună când ţi-am cerut ceva de care am nevoie te plângeai că n-ai bani… Doar de ziua mea mai primeam uneori ce ceream.

De ce trebuie să aştept până la o sărbătoare ca să SPER să primesc un cadou, şi la acea sărbătoare să primesc de fapt o tâmpenie? De la vorba lor „fă bradul cât mai frumos şi vei avea multe cadouri” rezultă că soluţia să scap de moşi şi de tâmpenii „de la ei” este să REFUZ SĂ MAI FAC BRADUL. L-au făcut ei… şi bineînţeles că ziua următoare iar am găsit cadouri tâmpite, însă chiar dacă erau şi câteva lucruri bune printre ele, şi bradul atrăgea ochii, câteva zile m-am abţinut chiar şi să stau cu faţa la brad când erau de faţă părinţii, ca să înţeleagă odată idioţii că nu-i apreciez. Unii ar zice că sunt nebun din cauza asta, dar ce altă soluţie aveam dacă „vorba bună” nu rezolvă nimic?

Planul nu a funcţionat prea bine, că anul următor iar au făcut ei bradul şi iar mi-au dat mie tâmpenii. Îmi vine să interzic şi sărbătorile aşa cum m-am decis în 1998 că religia trebuie interzisă!! Până la urmă, în 2004 nu am mai avut brad şi odată cu asta au dispărut şi minciunile lor legate de cadouri şi moşi, şi au început să-mi cumpere şi în alte perioade ale anului.

SGI ne certa pentru că tata cumpăra piese de calculator din auzite sau chiar la întâmplare, fără să verificăm care sunt mai de calitate. De fapt mă certa pe mine, ce puteam face eu dacă idiotul ăsta „se dă mare expert în calculatoare” (vorba lui Stargate) şi cumpără numai tâmpenii chiar şi fără să mă anunţe pe mine dinainte? De exemplu a luat în 2007 o placă video de generaţie 2004, văzând-o ieftină şi cu memorie multă. Nu memoria contează ci generaţia!

Deci la fel am primit şi monitorul Samsung SyncMaster 710N în decembrie 2005 cu căteva zile înainte de crăciun…. adică ca un cadou, doar că de data asta a recunoscut că EL l-a luat (7,8 milioane lei), însă l-a luat fără să mă anunţe dinainte că îl cumpara, o fi prost monitorul cum zice expertul SGi, dar măcar am scăpat de vechitura aia de 9 ani cu tubul consumat şi care mai şi strica ochii (îl ţineam cu luminozitatea la maxim şi tot nu vedeam bine)

Apoi la fel, în mai 2007 NU AM CERUT NIMIC şi am primit placa video NVIDIA GeForce FX5500 (256 MB), tot ce ştia tata de la mine e că ATI RADEON SUCKS… o fi proasta FX5500, dar totusi a fost un avantaj, că nu se mai blocheaza calculatorul ca inainte, în jocuri, din cauza bineicunoscute incompatibilităţi între vechea ATI Radeon 9250 (128 MB)şi Windows XP SP2!!

Deci… voiai să fac şi acum ca nebunul din 2001 şi să refuz cadourile????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *