Sari la conținut

Site-urile Paid-To-Click (cunoscute popular ca BUX) sunt una din cele mai uşoare (şi tâmpite) metode de a face bani online. Împreună cu site-urile Surf, sunt populare în rândul adolescenţilor care pierd zilnic ore bune clickuind reclame pentru a câştiga fabuloasa sumă de câţiva cenţi pe zi, în timp ce părinţii le plătesc (mai mult) pe factura electrică.

Cum pretind site-urile BUX că funcţionează

Înscrie-te ca membru pe site şi te plătim (de obicei) 1 cent pentru a viziona reclame de 30 secunde, o dată pe zi. Spune-le prietenilor să se înregistreze pe linkul tău de referral, te plătim (de obicei) 0,5 cenţi per reclamă vizionată de ei. Cumpăra reclamă cu 15$ pentru a fi vizionată de 1000 persoane, adică ei dau 1,5 cenţi per persoană care vizionează ca tu să câştigi 1 pe reclamă vizionată + 0,5 cenţi pe reclamă vizionată de prieteni. Sună o afacere bună?

Cumpără membru premium şi vei câştiga cu 50% mai mult şi/sau viziona reclame 15 secunde în loc de 30. Cumpără referrali care s-au înscris fără referral, blah blah.

Când ajungi la 5-10$ poţi cere ca suma câştigată să îti fie transferată în contul PayPal sau AlertPay. Conform Terms of Service te plătim în maxim 7 zile, 30 zile, etc. Nu trebuie să iei în serios acel TOS.

Cum funcţionează în realitate

Foarte puţine persoane cumpără reclamă pe site-urile BUX, ei rulează cu reclame puse de ei, şi veniturile lor vin de fapt din idioţii care investesc în referrali, astfel toate site-urile BUX sunt o formă de escrocherie cunoscută ca “Ponzi scheme“.

Adminul creează un site BUX, plăteste câţiva zeci/sute de dolari pentru a face reclamă pe alte site-uri BUX, idioţii care vor să câştige bani se înscriu ca membri pe site şi încep clickurile, din care unii mai naivi investesc în membru premium şi referrali.

Membrii cer payout la sumele câştigate, adminul plăteşte câtiva în câteva ore, unii membrii postează dovada plăţii pe diverse forumuri şi astfel mai mulţi idioţi se vor înscrie pe site şi investi în membru premium şi referrali.

Din ce în ce mai mulţi membri vor cere să le fie plătite sumele câştigate, depăşind sumele încasate de la investitori, adminul schimbă TOS-ul că va face plăţile în 30 zile în loc de 7 zile motivând că s-a înbolnăvit, deces în familie, sau altă scuză. De fapt el asteaptă alţi investitori, dar prea mulţi vor cere plăţile, astfel site-ul ajunge în incapacitate de plată.

Membrii realizează că site-ul a dat faliment, anunţă pe forumuri că a devenit SCAM, dar unii naivi vor continua să investească în referrali, generând profit pentru adminul site-ului. Profitul depinde de cât de bine a promovat site-ul, câtă încredere a obţinut, cum a încetinit plăţile fără să dea impresia că a dat faliment ca naivii să continue să investească.

Sfatul meu e să NU investiţi nici un ban în site-urile BUX, deoarece veţi încuraja escrocheria: cu cât sunt mai mulţi investitori, vor fi mai multe dovezi de plată, şi mai mulţi care voi investi şi vor pierde banii când adminul va înceta plăţile.

Articolul original 2008

Acest articol l-am facut vara 2008, din propria experienta de 6 luni in Paid to Click, timp in care probabil nu am testat personal mii de site-uri insa am vorbit personal cu alti membri experti in Paid to Click si admini de astfel de site-uri. L-am postat pe www.banipenet.com, forum care s-a inchis in 2013 dupa moartea celei care crease forumul (Valentina), moment in care am copiat articolul pe site-ul meu.

Cum a inceput si cum se va sfarsi

Acum cativa ani inflorea o noua afacere pe internet, cea cu PTC. Diferite firmele plateau site-urile PTC ca sa le apara pe ele reclama la produsele lor, iar site-urile plateau membrii ca sa-i atraga sa vada reclamele, membrii cumparau produsele si asa firmele isi recuperau investitia in reclama… teoretic era o afacere profitabila pentru toti, INSA…
Insa azi majoritatea membrilor site-urilor PTC sunt niste copii, ca mine, a caror singur interes este sa faca un ban nemuncit in plus, nu sa cumpere tot felul de produse. Asta-i motivul pentru care pe toate site-urile PTC vezi numai reclame catre alte site-uri PTC, sau HYIP, sau alte escrocherii de facut bani pe internet. Nimeni de la nici o firma nu este asa prost sa dea atatia bani pentru reclama pe PTC, ca sa fie vizitat de oameni neinteresati de ceea ce produce firma, sa nu aiba control cine il viziteaza. Exista alte metode mai eficiente de a-ti face reclama prin care sa ai intr-adevar clienti (de exemplu Google AdSense).

Sursa principala de fonduri ale site-urilor PTC sunt clientii care cumpara reclama pe ele (advertising). Insa azi sunt mult prea multe site-uri PTC si prea putini dispusi sa cumpere reclama. Nu au rost sa cumpere reclama pe mai multe site-uri odata, pentru ca mai toate sunt vizitate de aceleasi persoane. Au aparut o multime de site-uri neserioase cu preturi de reclama exagerat de ieftine, care platesc cativa membri la inceput si apoi dispar, si ele au lasat site-urile serioase (cu advertising scump pentru a fii stabile pe termen lung) fara „clienti” si le-au dus la faliment.

O regula pentru adminii de PTC era sa nu-ti pui singur mai multe reclame proprii decat reclame puse de altii. Insa in ziua de azi pe site-urile serioase, cel putin 90% din ele sunt reclame proprii, adica necumparate (neplatite) de nimeni. Toti adminii de PTC isi iau cateva sute de dolari fonduri, isi pun la inceput cateva reclame proprii ca sa porneasca site-ul, platesc cativa membrii care sa le faca site-ul lor cunoscut invitand si alti membri pe el (referrali), apoi asteapta dupa clienti care sa cumpere reclama si asa sa-si refaca fondurile si eventual sa intre pe profit… insa clientii nu vin cum se astepta adminii, iar ei au ramas fara fonduri cu care sa poata platii in continuare membrii. Unele site-uri se pare ca creeaza roboti pentru a-i vinde ca referrali, si care probabil pot fii folositi si ca sa consume mai repede reclamele fara sa fie nevoie sa fie platiti ca membrii umani. Daca eventualii clienti afla ca site-ul este vizitat de roboti, nu o sa mai cumpere reclama, si chiar daca nu afla, tot vin prea putini sa cumpere reclama, iar sursa principala de fonduri devine vanzarea de conturi premium si referrali. Asta cauzeaza intarzierile in platirea membrilor. Cand unul cumpara conturi premium si referrali, adminul mai plateste vreo 5 alti membrii, sperand ca unul din ei va cumpara la randul lui ceva, ca sa plateasca alti 5… incepe sa sune a schema PONZI si sa semene cu HYIP (fura-i pe cei de azi pentru a-i plati pe cei de ieri).

Exista mult mai multe site-uri SCAM decat se crede. Daca apar cateva dovezi de plata de la un site, lumea prinde incredere, nu-l mai considera SCAM, si crede ca va plati totdeauna. Toti adminii platesc rapid o perioada mai scurta sau mai lunga ca sa prinda incredere, apoi gasesc motive pentru care sa intarzie platile, unii admini aleg sa plateasca constant 1 membru din 10 ca sa apara constant noi dovezi de plata.

Se recomanda sa nu investiti in nici un site PTC cu vechime mai mica de 1-2 luni, se recomanda sa astepti sa vezi daca este de incredere si apoi sa investiti. Si uite asa, exact dupa ce ati investit, adminul vazand ca a prins suficienta incredere si lumea investeste, el opreste platile ca sa nu mai piarda bani. Probabil ati fii vrut sa investiti mai devreme, dar exact ca la HYIP, nu aveti de unde sa stiti daca este suficient de devreme. Mai bine nu mai investiti in nici un PTC sau HYIP.

1 cent per click este prea mult

Am vorbit cu multi admini de site-uri PTC, toti au crezut initial ca vor face o mare afacere in PTC, s-au straduit sa fie seriosi si sa-si plateasca toti membrii, dar apoi s-au convins ca asta nu le-a facut decat sa piarda banii, si inevitabil au fost nevoiti sa opreasca platile si sa-si vanda site-ul in speranta ca isi vor recupera deficitul.

Un site care ofera 0,01$ per click si tot atata de la referrali, era nevoit sa-si puna preturile de reclama 15-20$ pentru 1000 vizite ca sa-si acopere costurile, ceea ce este prea mult ca sa mai gaseasca clienti. S-a observat ca multi membrii dau cateva clickuri si nu mai cer plata, asa ca site-ul poate merge si cu 10$ pentru 1000 vizite, daca nu mai punem in vedere costul de gazduire si reclamele proprii. Cele cu 50% referral earnings sunt putin mai stabile, pentru ca dureaza mai mult pana isi vor recupera investitia cei care au cumparat referrali.

Nu-mi spuneti ca ati gasit un site cu 0,05$ per click si 100$ pentru 1000 vizite si ca este stabil datorita preturilor scumpe de reclama care acopera costurile. In ziua de azi, ca sa faci un site stabil si sa ai clienti pe termen lung, trebuie intai sa te gandesti la preturile de reclama, sa nu fie prea mari, apoi sa setezi valoarea clickurilor in functie de reclama in asa fel incat sa poti plati.

O formula stabila si profitabila ar fii 4-5$ per 1000 visits si 0,2 centi per click.

Exemple de SCAM-uri care au castigat incredere

Bux.to, CrewBux.com, DailyClicks.net, Earn3.com, FoxCash.net, IsabelMarco.com, MyBuxNetwork, PaidClicks.ws, ThinkBux.com, Xbux.com, 07bux.net, 10bux.net… toate au fost foarte bune la timpul lor in cursul acestui an si toate s-au transformat in SCAM in vara si toamna anului 2008

Binecunoscutul Bux.to platea la timp in 2007, cand avea clienti de reclame, dar azi plateste cu intarzieri in continua crestere, initial credeam ca din cauza numarului foarte mare de membrii care cer prea multe plati… m-am inselat, plateste asa pentru ca nu mai are fonduri. Cererile din ianuarie 2008 au fost platite in iulie-august, cererile din februarie sunt platite din septembrie-noiembrie, cererile de azi… vor fi platite cel mai devreme in secolul 22.

Unele site-uri ca DailyClicks.net promit ca mai platesc, dar doar membrii premium, zic asa in incercarea disperata de a-si recupera fondurile investitiei, chiar credeti ca dupa ce cumparam membru premium ne va plati?

Adminul lui PaidClicks.ws a mai deschis unul: B-U-X.net probabil in speranta de a-si mari profiturile, dar de fapt cam toti membrii unui site s-au inscris rapid si pe celalalt, si nimeni nu este asa prost sa cumpere reclama pe ambele site-uri pentru a fii vizitat de aceiasi oameni, iar acest lucru a dus la falimentul ambelor site-uri. Regula: daca ai un site, imbunatateste-l cat poti si niciodata nu fa altul!

Rodney de la MyBuxNetworks facuse nu mai putin de 4 site-uri deodata. Parerea mea este ca este un miliardar si are o sursa externa de venituri, a facut site-urile ca sa ne doneze din averea lui, era constient ca pierde bani in felul asta, dar acum s-a saturat sa piarda si a scris in TOS ca a dublat timpul de plata (la 60 zile). Nu va miroase a SCAM?

Nu-mi spuneti ca IsabelMarco.com v-a platit azi si deci nu este SCAM… Poate v-a platit azi, puteti cere o noua plata, insa nu o veti mai primi! Pana atunci va recomand sa nu mai investiti in el. Verificati www.ptctalk.com/forums si convingeti-va!

Mai nou au aparut site-uri care platesc instantaneu, care au castigat multa incredere comparat cu site-urile precedente. Primul dintre ele a fost NeoBux lansat in martie 2008, ulterior modelul lui a fost copiat si de alte site-uri, insa toate au dat faliment mai devreme sau mai tarziu! NeoBux totusi rezista datorita inteligentei cu care a fost creata escrocheria (detalii mai jos)

Nu vreau sa zic ca toate site-urile PTC sunt SCAM, ma refer mai ales la site-urile de tip BUX cu exagerata oferta de 1 cent per click si care isi pun reclame proprii si vand roboti ca referrali.

Site-urile de tip AURORA (alea combinate, Paid to Click, Paid to Read, Paid to Sign-up), au de obicei mai putin de 1 cent per click, castiguri de la referrali 5-25%, au putine reclame pentru ca nu-si pun de la ei sa garanteze un minim de reclame… ele sunt stabile pe timp indenlugat si pot plati la timp, deoarece suma de bani platita membrilor este calculata in functie de profitul lor. Si cum profitul lor e infim de mic, sunt o pierdere de timp pentru membrii.

Exista si unele PTC de tip BUX cu Paid to Sign-up sau care trimit ocazional mailuri, asa ca nu stiu care-i limita intre BUX si AURORA.

SFATURI

Niciodata nu credeti ce scrie pe forumul lor, mai ales ce zice adminul! Este si normal ca pe forumul lor, adminul sa minta ca are probleme cu PayPal/AlertPay si d-aia a amanat platile, sa promita zi de zi ca maine va relua platile, sa stearga eventualele reclamatii de SCAM, si sa angajeze oameni sa puna dovezi de plata FALSE. Aveti incredere in ce spun membrii pe forumuri independente, ca micul nostru forum BaniPeNet sau forumul PTCtalk!

Niciodata nu te lua dupa termenul de plata scris in TOS. Unele site-uri abia lansate scriu ca platesc in maxim 30 zile, pentru ca a uitat adminul sa modifice textul dupa ce a download-at codul site-ului. In realitate, in primele zile ei platesc si in cateva minute, dupa ce raman fara fonduri unii admini invoca diferite motive sa scrie ca platesc in 60 zile, dupa inca o luna scrie 90 zile, si tot asa. Daca un site nu v-a platit intr-o saptamana, considerati-l SCAM si nu mai investiti in el ca sunt mari sanse ca plata viitoare sa nu o mai primiti niciodata.

Niciodata nu reinvestii mai mult de 50% din castiguri! Valabil atat pentru PTC cat si pentru HYIP. Am vorbit cu oameni straini care au scos sute si mii de dolari din PTC si apoi i-au investit pe toti in referrali pe aceleasi site-uri, crezand ca asa se vor imbogatii mai rapid. Insa acum i-au pierdut pe toti, o multime de site-uri de incredere au dat faliment in vara acestui an.

Mai multe sfaturi gasiti in engleza aici: http://ptctalk.com/forums/index.php/topic,22660.0.html

Despre MINE

Ca sa profit cat pot pana in ultimele momente de viata ale PTC-urilor, din vara anului 2008 ma inscriam la membrii care fac oferta prin care platesc instant pe cei care le sunt referrali, aleg de pe www.ptctalk.com oferte instant la site-urile cu 1 cent de la referrali si minim 10 reclame. De obicei sunt platit 1$ in maxim 2 zile dupa ce ajung la fiecare ~120 clickuri, daca un site devine suspect, cel care a facut oferta anunta inchiderea ei, si eu stiu sa ma opresc din clickuit. Nu trebuie sa merg pana la 10$ si apoi sa astept 30 zile ca membru normal, apoi sa-mi dau seama ca am pierdut timpul.
Insa si ofertele instant au cam inceput sa dispara, s-a convins lumea ca sunt prea riscante, multi faceau oferta „plata la payout” si in momentul primirii primei plati o transforma in oferta instant pentru a atrage mai multi referrali. Este o mare greseala, pentru ca in momentul primirii fiecarei plati nu avem nici o garantie ca o vom primi si pe urmatoarea. Increderea excesiva dauneaza!

Vad in Romania multi oameni care se bazeaza pe PTC ca sursa de bani, pentru ca atata le duce capul sau le este lene sa munceasca cinstit. Pentru uimirea voastra, PTC-urile nu au fost si nu vor fii niciodata sursa mea principala de bani. Mi-am inceput cariera de BANI PE NET prin munca Project-based si chestii marunte ca inscrieri in directoare, articole, desene, traduceri, si voi continua cu proiecte mai serioase si mai complicate.

NEOBUX – cea mai mare escrocherie PTC

Neobux s-a lansat in martie 2008. Cu advertising 18$ per 1000 visits e evident ca nu mai are clienti care sa cumpere reclama. Toate fondurile lor vin de la investitiile membrilor, si intr-adevar multi au fost prosti si au investit. Asa a ajuns sa plateasca in total vreo 3 milioane $ si sa devina cea mai mare escrocherie PTC, depasind Bux.to.

Iata care-i secretul longevitatii sale: inchiriaza referrali-roboti. 30 centi pentru 30 zile, deci te costa un cent pe zi per referral. Cu 0,5 centi de la clickurile referralilor, si cu 4 reclame pentru membrii standard, teoretic poti castiga maxim 2 centi pe zi de la fiecare referral (profit 200%).

Am avut anul trecut un cont cu niste referrali inchiriati, devenisera lenesi si am renuntat la ei. Mi-am facut in decembrie un alt cont, iar in ianuarie am luat 3 referrali, vazand ca am profit am mai luat 10 si apoi inca 20.

Am ajuns in aceeasi situatie ca anul trecut, toti referralii sunt activi dar cam lenesi. Adica se logheaza constant dar nu zilnic, niciodata nu trec mai mult de 4 zile fara sa se logheze. In zilele in care se logheaza, foarte rar dau toate cele 4 clickuri. Daca ai fii om si te-ai apuca sa clickuiesti, de ce nu le-ai clickui pe toate?

Si dovada cea mai incontestabilla: toti referralii devin automat si mai lenesi dupa 1 luna, si media clickurilor scade sub 2 clickuri pe zi incat intri in pierdere. In plus, cu cat ai mai multi referrali cu atat devin mai lenesi, din momentul in care mi-am mai luat 20 pe langa cei 13 dinainte, castigul s-a marit doar de 2 ori. Daca acesti referrali ar fii fost fiinte umane, trebuiau sa nu fie asa constanti si sa se vada diferente mai mari intre ei!

Inca o dovada: am vazut destui membrii cu peste o mie de roboti inchiriati, cred ca daca adun numarul robotilor fiecarui membru o sa-mi iasa mai mult decat numarul total de membrii. E imposibil sa fie mai multi referrali decat membrii, sa nu uitam ca mai sunt si referrali directi sau membrii inactivi.

Saptamana asta mi-au expirat referralii, si am facut totalul: investind 10$ am castigat inapoi 8$.
Jackpot-ul e pus tot pentru ca membrii sa piarda si mai multi bani, eu nu m-am atins de el.
Nu vi se pare normal sa aiba si ei un mic profit de pe urma prostiei noastre de a investi in el?
Teoretic ca sa intri in profit trebuie sa iei Golden membership, 90$ pe an, plus minim 200 referrali roboti ca sa recuperezi investitia. Dar cine stie ce smecherii sunt la Golden, probabil iti da referrali roboti si mai lenesi.

Iata screenshot-urile din 17 februarie 2008

(penultima zi in care inca aveam toti 33 referralii inchiriati).
http://img6.imageshack.us/i/neobuxaccountsummary.png/ La clicks at server time se vede ca numai o singura zi am ratat sa clickuiesc, datorita penelor de internet.
http://img6.imageshack.us/i/neobuxreferralsstatisti.png/ La referral statistics se vede cum numarul clickurilor a scazut la o treime intr-un interval de 2 saptamani
http://img6.imageshack.us/i/neobuxrentedreferrals.png/ La rented referrals se vede media 1,6 clickuri pe zi, profit negativ.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *