Sari la conținut

Despre mine

Am folost DC++ din noiembrie 2004, de când reţeaua RakNet din Ploieşti în care eram eu, şi-a lansat hub de DC++ ca principal mod de comunicare între cei din reţea, iar pe alte huburi intram doar când aveam nevoie pentru download, nu chat. Nu eram admin al reţelei, dar eram mai apreciat ca adminii, în special datorită faptului că aveam un share impresionant de 100 GB ordonat şi funcţional, şi stăteam pe hub multe ore pe zi ca lumea să poată download-a, plus grija şi timpul dedicat pentru cei din reţea când aveau nevoie de ajutor. În decembrie 2007 când am decis să renunţ, în favoarea messengerului şi torrentelor (la insistenţele celor din reţea am mai stat şi în 2008).

Textele de mai jos le-am scris cam prin 2007 şi le pusesem la share-ul DC++ în scopul de a educa lumea şi a combate numărul mare de idioţi de pe hubul reţelei RakNet.

Vedeţi şi Teoalida şi calculatoarele şi Teoalida în Reţeaua RakNet!

Idioţii şi oDC-ul

Era o vreme în 2003 când, dintre puţinele DC-uri existente pe atunci, oDC-ul devenise aşa popular, încat idioţii României asociau numele oDC cu reţeaua DC (Direct Connect), iar când voiau un client DC, întrebau aiurea De unde pot lua un oDC? sau Cine îmi da şi mie un oDC? Experţii îi răspundeau probabil dându-i link către site-ul oDC-ului, ceea ce făcea ca oDC-ul să se răspândească din ce în ce mai mult.

Important este că la oDC nu se mai lucrează, probabil fanii n-au mai donat suficient ca creatorii să-l menţina şi updateze, ultima versiune de oDC, adica 5.31, a fost lansată în ianuarie 2004 şi are înca baza lui DC++ 0.306.

Dar clienţii DC au evoluat, au apărut alţi clienţi bazaţi pe DC++ 0.4xx si 0.6xx, cu care oDC nu mai este 100% compatibil. Problemele sunt de exemplu deconectările repetate (când download-ezi cu oDC de la clienţi DC mai noi, multe fişiere mici, în LAN cu viteză mare, pentru că clienţii DC noi trimit fişierele la o rată insuportabilă pentru oDC), sau refuzul şi blocarea oDC-ului când încerci să download-ezi anumite fişiere. (nu daţi mereu vina pe utilizator şi pe client dacă nu merge bine download-ul, mai pot cauza probleme şi conexiunea proastă sau firewall-urile stricte ca Zone Alarm).

O nouă generaţie de clienţi DC

Dacă aveţi client DC din noua generaţie (bazat pe DC++ minim 0.694) nu veţi putea download-a de la cei cu clienţi bazaţi pe DC++ 0.3xx (generaţia care include şi oDC-ul), veţi vedea acest mesaj: Remote client doesn’t support fully TTH, dar ei vor putea download-a de la voi.

Credeţi că soluţia este să ne întoarcem toţi la oDC, ca să avem toţi acelaşi client? NU, nu-i obligatoriu să avem acelaşi client, şi nici aceeaşi generaţie.

Soluţia cea mai bună este ca deocamdată să folosim orice client DC bazat pe DC++ 0.4xx şi 0.6xx până la 0.694, şi să rugăm pe fiecare retardat cu oDC să upgradeze. Nu degeaba pe multe huburi străine a fost restricţionat accesul doar cu clienţi bazaţi pe minim 0.4xx, ca să scape de retardaţii cu oDC şi de problemele cauzate de ei.

În plus, în afară de versiunea de DC++ pe care se bazează, mai contează şi cat de performant este. Există clienţi DC mai noi şi mai performanţi, care au funcţii suplimentare ca configurarea aspectului, smiles, sunete (sa auzi când cineva îţi dă mesaj privat sau îţi scrie nickul pe mainchat), şi segmented download (care te poate ajuta să copiezi mai rapid), asta ca să nu mai zicem de rata crescută de transfer fişiere/secundă, aşa că ce motiv mai există să rămâneţi la vechiul oDC?

Luaţi de la mine din share Texte de dat pe RETEA > Statistici DC++.xls, tabel făcut de mine cu toţi clienţii DC++ existenţi şi ce funcţii are fiecare, să alegeţi de acolo!

Dacă majoritatea sunt idioţi, voi de ce trebuie sa fiţi ca majoritatea?? Am găsit un hub românesc mare care avea TAG-urile activate, erau peste 2000 utilizatori, din aceştia 50% erau retardaţi cu oDC!!

Cum să măreşti viteza de download pe DC++

Cel mai sigur fel de a mări viteza este să te duci la furnizorul de internet şi să ceri un abonament mai mare. Există programe care cica pot optimiză lăţimea de bandă şi chiar a o dubla, dar de fapt unele chiar consumă din banda, deci scad viteza de download, altele măresc viteza cu 5%, pentru ca viteză este deja optimizată de Windows. Poate doar dacă ai putea naviga pe internet din DOS s-ar vedea o creştere a vitezei cu acele programe.

Un abonament mai mare (o conexiune mai rapidă) ar putea totuşi să nu fie folosit eficient pe huburi, pentru că se întamplă să nimeriţi să download-aţi de la utilizatori cu conexiune lentă. Pentru a download-a de pe huburi cu viteză maximă vă trebuie un client DC performant care să aibă funcţia segmented download. Când download-aţi fişiere mari intrati în download queue şi daţi search for alternates, clientul DC va căuta pe baza TTH-ului să vadă cine mai are acel fişier şi va începe download-ul de la mai multi utilizatori simultan, asta va duce la o creştere semnificativă a vitezei de download în cazul în care aveţi conexiune mult mai rapidă decât majoritatea.

Aşiguraţi-vă că aveţi bifată optiunea enable safe and compressed transfers, ceea ce face ca fişierele să fie compresate ca la arhivare, inainte de a fi transferate. Majoritatea programelor şi fişierelor multimedia (MP3, AVI, MPEG) se pot compresa maxim 5%, în schimb desenele BMP (desene, nu fotografii) se pot compresa şi de 10 ori, astfel încat ai sanşe să vezi viteze de download şi de 100 MB/sec, dacă ar suporta hard diskul asemenea viteză.

Idioţii şi schimbul de fişiere pe huburi

Download-aţi fără să cereţi!

Folosiţi funcţia de căutare (search), vedeţi cine are, daţi Get file list din fereasta search, şi apoi Download!! Asta FăRă să-i mai întrebaţi dacă are, şi fără să aşteptaţi răspunsul lor. Majoritatea celor de pe hub intră pentru filesharing şi nu pentru chat, nu stau să răspundă fiecăruia, aşa că cerşitul şi aşteptarea unui răspuns scris este total ineficientă.

Nu download-aţi direct din fereastra de search, este posibil că programul să aibă mai multe fişiere decât găseşte searchul (care are limită la maxim 10 fişiere per utilizator), sau este posibil să aibă un fişier NumeProgram.exe şi un alt fişier SerialKey.txt, şi la search să apară doar .exe-ul. Åži apoi când răsfoiţi filelistul cuiva (share-ul), uitaţi-vă în dreapta în lista fişierelor şi folderelor, nu vă uitaţi numai în stânga în arborele folderelor, că este posibil ca un folder să aibă pe lângă subfoldere şi fişiere, care nu apar decăt în dreapta.

Dacă la search vedeţi că nu are nimeni, aţi putea totuşi să întrebaţi dacă are cineva şi nu l-a pus la share, deşi sunt sanse minime să găsiţi pe cineva care să aibă pe hard disk sau pe CD şi nu la share, să fie la calculator să va vadă întrebarea, şi să mai aibă şi bunăvoinţa să-l bage la share pentru voi!

Nu ne obligă nimeni să dăm share la tot ce avem (pe hard disk), putem da share doar la muzică şi filme, deşi toţi ştiu că avem şi programe. Aşa că dacă nu găsiţi ceva pe hubul nostru, intraţi pe alte huburi cu mai mulţi utilizatori şi căutaţi acolo, poate alţii din afara reţelei, chiar şi din alte ţări, au ce căutaţi voi. Cred că v-ar conveni să luaţi de la un străin cu viteză mică decât să nu-l aveţi deloc.

Idioţii care dau share aiurea

Unii idioţi dau share la tot hard diskul pentru că le este lene să-şi facă ordine în calculator şi să dea share numai la folderele cu chestii care ar fi utile pentru alţi utilizatori. În felul acesta idiotul şi-a pus la share pe lângă fişierele inutile gen Windows, Program Files, pagefile.sys, etc, şi chestii personale răspândite prin diferite foldere, pe care nu ar vrea să le vadă nimeni, cu gândul că nu va fi nimeni aşa curios să le download-eze, sau pur şi simplu nu ştie că le-a pus la share.

Cu puţină minte putem intra în share la idioţi să aruncăm o privire în C:/Documents and Settings/%USERNAME%/Desktop unde şi-a salvat pozele deocheate trimise de prietena lui pe messenger, sau ne uităm în C:/Documents and Settings/%USERNAME%/Local Settings/Temporary Internet Files şi vedem pe ce site-uri porno a mai intrat.

Idiotul stătea cu ochii să păzească DC++ atâta timp cât era pe hub, să fie atent la ce download-ează lumea. Am intrat în share-ul unui idiot şi am văzut nişte fişiere numite Scan0001.jpg, am dat Download iar el a dat repede disconnect, imediat a ieşit de pe hub, a scos toată partiţia de la share, şi a intrat înapoi să mă înjure… ce iei fişierele alea? sunt nişte chestii personale, la ce iţi trebuie tie? I-am răspuns cam aşa… Păi de unde să ştiu eu că sunt fişiere personale? Au un nume prea generic şi le-am luat ca să vad ce sunt, eram curios, nu pentru că mi-ar trebui! Totuşi apucasem să download-ez câteva, chiar că erau fişiere personale care nu trebuiau făcute publice, mai exact nişte acte scanate.

Deci dacă puneţi la share înseamna că sunteţi de acord să devină publice, data viitoare nu mai înjuraţi ci faceţi-vă ordine în calculator şi nu mai puneţi la share ce nu aţi vrea să vadă alţii, în plus băgaţi la share tot ce aveţi bun şi credeţi că se va cere. În felul acesta nu va mai fi nevoie să pierdeţi timpul stând cu ochii în DC++ cand sunteti pe hub, lăsaţi DC++ deschis şi vedeţi-vă de treabă, puneţi sunet la DC++ măcar pentru mesajele private, ca dacă vă caută cineva să auziţi, şi doar atunci să vă uitaţi la DC++.

Idiotul care cere în loc să se servească

Idiotul X mă întreba dacă ştiu cine are jocul Z… am dat eu search pentru el şi i-am răspuns că îl are Y… întâmplarea a fost ca în acel moment să fi fost conectat cu Remote Administrator în calculatorul lui Y şi l-am văzut pe X cum se poartă ca un idiot, a început un chat privat:

<X> salut!
<X> ai jocul Z?
<Y> Da!
<X> mi-l dai si mie?
<Y> Da, i-al ca e la share!
(Dacă Y nu era la calculator să-i răspundă DA, nu download-a deşi era liber s-o facă?)

Îmi dau seama că am făcut o greşeală zicandu-i mură-în-gură cine are jocul… aşa orice idiot poate să zică că X are nu ştiu ce joc şi apoi să-l streseze cu mesaje de genul Dă-mi şi mie jocul că ştiu că îl ai, sau Te rog nu fi bulangiu şi bagă la share jocul, deşi respectivul să nici nu fi auzit de jocul respectiv.

Deci nu mai credeţi în astfel de idioţi, folosiţi funcţia de căutare (search) şi veţi vedea cine are!

Asa fac şi unii care din diverse motive nu le merge download-ul, întreaba pe alţii cine are jocul, se bagă în vorba cu cel care cică ar avea, îi cere ID de messenger, şi îl roaga să-i trimită jocul, când mai simplu era să-şi facă setările calumea la clientul DC că sa poată download-a şi să nu mai piardă alţii timpul să-l trimită.

Apoi messengerul are limită de 100 MB la send file şi nu prea văd cum poţi trimite un ditamai joc pe messenger, plus că dacă se întrerupe conexiunea trebuie să-l trimiţi din nou, pe când pe hub transferul va continua de unde s-a întrerupt.

Nu am mai văzut un idiot mai prost ca acesta!!

Un idiot întreba ca prostul pe mainchat: Cine are jocul The Sims?, alţii i-au răspuns Vezi ca are Teoalida!, idiotul mi-a dat mesaj privat Salut, ai jocul The Sims? Întâmplarea a fost ca în acel moment să am activat modul /away aşa că clientul DC i-a raspuns automat <Teoalida> Mă joc The Sims, lasă mesaj şi îţi răspund mai târziu!

Idiotul a ieşit de pe hub, iar ziua următoare a intrat să încerce din nou în acelaşi mod prostesc, poate are noroc de data asta: Cine are jocul The Sims? Vezi ca are Teoalida! Salut, ai jocul The Sims? <Teoalida> Mă joc The Sims, lasă mesaj şi îţi răspund mai târziu! şi le-a răspuns celorlalţi pe mainchat Dar Teoalida nu răspunde că se joacă, altcineva mai are?

Păi să stea ca idiotul fără joc până la moarte dacă nu ştie să se servească singur fără să mai întrebe dacă am jocul! Idiotul cumva credea că am jocul în calculator şi poate nu e la share, îi era lene să intre în share-ul meu să verifice, sau poate voia neapărat să-i dau eu „acordul scris” să-l ia?

Idioţii pe chatul din huburi

NOTÄ‚: acestea nu sunt LOGuri, nu sunt copii exacte ale discuţiilor, ci sunt EXEMPLE generale, şi nu se refera fiecare la un anumit utilizator, se referă în general la mai multi useri care au făcut aceeaşi prostie.

Exemple de idioţi care scriu pe hub de parcă ar vorbi faţă-în-faţă

<idiot> salut
<idiot> pot sa te intreb ceva?
<idiot> alooo, esti la calc?
(eu în acel moment astept să pună odată întrebarea, el n-o pune până nu-i răspund eu la mesaje).

<idiot> salut!
<Teoalida> is away!
<idiot> ok, deci nu pot sa te intreb nimic

<idiot> scuze pentru deranj!
(de parcă o întrebare SCRISă ar putea deranja pe cineva când nu era nimeni la calculator).

<idiot> salut!
<idiot> tie iti merge messenger?

(în acel moment eu încerc să intru pe Yahoo! Messenger ca apoi să-i raspund)
Cum nu i-am răspuns în 10 secunde, idiotul repetă întrebarea, sau zice:
<idiot> OK, scuze pentru deranj, pa

<idiot> pot sa copiez si eu jocul asta?
<Teoalida> is away!
<idiot> aaaaa, scuze, iau altadata
(de parcă trebuie să fiu eu prezent la calculator că el să poată download-a).

Unul intră la mine în share, şi zice
<idiot> Văd că ai jocul NFS, îl vreau şi eu!
(dacă nu-i zic eu IA-L, nu ia, şi întreabă pe mainchat cine îl are, dacă cineva îi raspunde că îl are Teoalida, el tot nu-l ia de la mine până nu-i zic eu personal IA-L, iar ziua urmatoare îmi zice iar:
<idiot> Vreau si eu NFS, văd că il ai!
(Ce aşteaptă idiotul de la mine? Sper că nu vrea să-i trag jocul pe CD-uri şi să mă duc personal să i le pun la uşă).

ATENŢIE!! astfel de idioţi sunt majoritate fete, aşa că vă rog să vă învăţaţi surorile şi prietenele să nu mai fie aşa de „drăguţe” cu ceilalţi, să nu se mai teme să download-eze, sau să le fie frică că pot enerva lumea prin chat, că exact drăguţimea excesivă mă enervează.

Sau probabil fetele preferă şi s-au obisnuit cu Messengerul, unde chiar poţi enerva pe cineva dacă ii ceri să-ţi dea ceva şi mai ii dai şi BUZZ ca să-i atragi atenţia, astfel scoţându-l din jocul pe care tocmai îl joacă.

Exemplu de idiot nerăbdător

Vorbeam cu unul pe mainchat, el ma întreaba ceva, şi dupa 5 secunde imi dă copie la întrebare şi pe chatul privat. De ce da privat? Cică „ca sa-i raspund” Probabil ştia că eu mi-am setat LDC++ să beep-ăie la mesaje private, dar până atunci cum i-am raspuns pe mainchat, aşa îi voi răspunde şi acum, aşa că ar fi bine să nu intre în panică dacă nu i s-a răspuns în 5 secunde. Apoi la rândul eu l-am intrebat ceva pe mainchat şi nu a răspuns în 30 secunde, ce ar fi să-l întreb şi pe privat, să fiu ca el? Degeaba! El n-a mai răspuns…

Apoi vorbind cu acelaşi idiot, i-am pus 3 întrebări în serie, el mi-a răspuns doar la a 3-a, şi după 1 minut a început să strige Răspunde!!!!…. ce să-i răspund că nu m-a întrebat el nimic, din contră eu aşteptam răspunsul lui şi la celelalte 2 întrebări, dar el intrase în panică că de la ultimul lui mesaj nu mai am zis nimic?

S-a hotârat unu’ să upgradeze de la oDC la altceva

<idiot> ce alt DC sa bag?
<Teoalida> Recomand pentru toata lumea LDC, McDC, PeerWebDC, StrongDC, zDC
<idiot> tu ce DC folosesti?
<Teoalida> Conteaza?
<idiot> pai si ce DC imi recomanzi mie?
<Teoalida> Nu vezi ca tocmai ti-am zis, boule??
<idiot> deci care din alea sa’mi bag?
<idiot> alooooo mai esti
<idiot> zi’mi un DC pentru mine pls pls pls
<Teoalida> Atunci baga ba idiotule LDC++ sa ai ca mine si NU MA MAI ENERVA !!!!
(deci anumiţi idioţi nu sunt în stare să aleagă, nu trebuie să le dai alternative ci trebuie să le zici EXACT)

N-o sa va vina sa credeti ce mi-a zis un idiot pe privat

<idiot> poti sa-mi dai si mie ID’u tau pls???
<idiot> ca vreau sa te intreb ceva!!!

(„Poti sa-mi dai si mie ID’u tau pls?” să fi fost întrebarea care voiă s-o puna? Åži de ce are nevoie de ID-ul meu pentru a mă întreba ceva pe messenger dacă deja putuse să mă întrebe de ID pe hub? Ce îl impiedică să zică exact ce vrea, pe hub?)

Am primit de la un idiot aceste mesaje private

<idiot> bah
<idiot> ai GTA??
<idiot> bahhhh
<idiot> ai????????????
<idiot> bah
<idiot> ALOOOOOO!!!!
<idiot> BAHHHHHH RASPUNDE!!!!!!!!

În 30 secunde mi-a dat 7 mesaje şi a ieşit, nici nu eram /away şi eu tocmai îi scriam răspunsul, nici nu aşteaptă să raspund, mai şi IESE când putea folosi searchul, găsi jocul la mine, şi download-a fără să mai întrebe.

Idioţii României

Reţeaua locală este plină de idioţi

Se plângea unul că nu-i merge internetul… eu, ca orice om cu bun simt am vrut să-l ajut, i-am zis să dea ping-uri, să verifice IP-urile, problema era clar la el, probabil avea IP-urile băgate aiurea, i-am zis să bage Radmin, că îi pot băga eu IP-urile calumea, iar el cică dă share la C: şi D:, mi-a zis numele calculatorului, cică ca să intru la el… apoi îmi zice să merg la el acasă să-i fac ce trebuie, adică Radmin-ul, IP, şi tot, dacă nici în ziua asta n-are internet, mâine se duce cu bâta la sediu şi sparge tot, dă foc, pune bombă, aruncă RakNetul în aer, etc…

Ce vină au ăia de la sediul RakNet, dacă el e idiot şi nu face ce i zice cineva care îi vrea binele? D-aia merge aşa prost reţeaua, angajaţii RakNet n-au timp să repare eventualele probleme de infrastructură a reţelei, că mereu sunt nevoiţi să meargă pe teren la clienţi idioţi pentru o mică problemă care o putea rezolva orice expert de la distanţă prin Radmin.

Radmin = numele popular de la Remote Administrator, program adeseori folosit în reţeaua noastră cu care specialiştii intră în calculatoarele altora să le facă setările, poţi intra dacă îti dă voie respectivul, nu vă gândiţi că puteţi face pe hackerii cu el, sau că aţi putea fi în pericol dacă îl instalaţi. Ca să poată intra alţii la voi trebuie să daţi Start Server, iar ca să fiţi în siguranţă totală, intraţi în setări şi bifaţi Ask user permission, Timeout 10 sec. Aşa dacă vrea cineva să intre, vă apare mesaj şi aveţi 10 secunde să-i daţi ACCEPT, în caz contrar, va sta pe afară!
NOTĂ: azi cel mai popular program de genul acesta este TeamViewer, oferă siguranţă mai mare ca Radmin şi orice altceva.

România este plină de idioţi

Am intrat din întamplare pe un mic fanclub românesc The Sims.

Un idiot ne ruga ca dacă avem jocul să-i trimitem şi lui jocul la ID-ul xxxx… cum poţi să trimiţi un joc de câtiva GB prin Yahoo Messenger?

Alt idiot cică are oDC şi dacă noi avem jocul să-i zicem hubul pe care stăm şi nickul, ca el să intre si să-l ia… puţini oameni intră pe fanclub, din care şi mai puţini citesc mesajele alea şi folosesc huburile de DC++, aşa că idiotul iar aştepta degeaba, când dacă ar fi avut o fărâmă de creier în cap putea întra pe www.hublist.org sau www.dchublist.com să ia adresa unui hub MARE, să intre pe hubul respectiv, să dea search, şi să ia jocul singur, fără nici un ajutor din partea altcuiva!

Să nu uitam că mai există şi alte reţele P2P de filesharing mai eficiente ca huburile de DC++, de exemplu Torrents!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *