Sari la conținut

Mă bucuram că în urma divorţului, apartamentul va fi vândut şi mă voi muta în altă casă. Şansa mea la o viaţă mai bună fără părinţi.

Criteriile mele de a alege apartament erau aşa:

  • Bloc din cărămidă, pierderea de căldură iarna e mai mică.
  • Bloc mai înalt decât restul din cartier, sau cel puţin să nu fie alte blocuri mai înalte în preajmă.
  • Etaj cât mai superior.
  • Vedere către zonă aglomerată: parc, şcoală, magazine, foarte important nu către o alee pe care trec doar riveranii.
  • Apartamentul să nu aibă pereţi către vest (apus).
  • Dormitorul să fie spre est adică să mă trezesc cu soarele pe faţă.
  • Aproape de gară, să pot merge cu trenul în alte oraşe fără a depinde de autobuze către gară care pot rămâne blocate în trafic şi pierde trenul.

Contrar la ce căutau bunicii, a fi la şoseaua principală NU era un criteriu de alegere.

Nu există apartament care să atingă scorul maxim, dar zone ca Sud, Democraţiei, Alexandru Lăpuşneanu, sau Nord conţin apartamentele cele mai bune.

Am aflat de la tata că atunci când cumpăraseră apartamentul actual în 1995, căutase un apartament cu vedere la orice altceva decât monotonie de blocuri, şi într-o zonă mai liniştită. D-asta a ales apartamntul din blocul 15, pe spate, orientat spre apus cum nu se putea mai rău, şi cu o vedere nu tocmai plăcută către gară şi zona industrială.

Mamaie iniţial îmi căuta apartament tot în Barieră, cică ca să pot fi în continuare conectat la reţeaua RakNet unde mi-am făcut prieteni şi duşmani în ultimii 2 ani. Ce proastă să alegi apartamentul pe baza reţelelor de internet care se schimbă de la an la an!! De parcă n-aş fi putut intra pe RakNet DC++ Hub şi având alt furnizor de internet. Şi oricum, eu eram dispus să renunţ la acest hub şi la prietenii „de reţea” din cartier, pentru o zonă mai bună a oraşului.

Mamaie a pus ochii pe 2 garsoniere din Barieră, una într-unul din blocurile 7 şi una în 10D. Am refuzat eu, pentru că voiam să schimb şi cartierul odată cu apartamentul, plus că garsoniera din 10D era pe spate şi la parter (singura garsonieră din blocul respectiv).

Eu am pus ochii pe un apartament în blocul Gioconda, etaj 12, dar era prea scump şi nu era nici măcar pe faţă şi spre est.

Am găsit alt apartament pe Făt Frumos, blocul F4, etaj 8 din 10, vedere sud către gară şi fără blocuri în faţă, 38.000 euro. Am fost cu toţii de acord, dar proprietara rea a umflat preţul cu 2000 euro peste noapte şi l-a vândut altcuiva care a dat toţi banii odată (noi aveam de făcut credit).

Am găsit apartament în Democraţiei, bloc D, zonă aglomerată, vedere spate, către şcoală şi zonă de case iar mai departe către centru… am fost de acord, dar nu ne ajungeau banii iar mamaie mi-a zis că banca a refuzat să ne dea credit pe motiv că e construit înainte de 1977. Nu prea cred în prostia asta, nu toate blocurile vechi sunt în pericol, dar ulterior am aflat că acela chiar era în clasa II de risc seismic.

Mamaie a găsit garsonieră de 41 m² în Mărăseşti, bloc 163. Am refuzat eu pentru că n-aveam nevoie de o cameră aşa mare şi doar una.

Au găsit şi garsonieră pe Republicii, la etajul 7 din 7 cu vedere la parcul Mihai Viteazu, sunt indecis dacă era o alternativă bună, să renunţ la o cameră în favoarea unei terase, depinde dacă blocul alăturat punea probleme de intimitate pe terasă.

Nu ştiu cine a găsit apatamentul din Bulevardul Bucureşti bloc 4D pe care întâmplător îmi aparţine acum. Aici locuia o familie de 5 persoane care se muta în America, îl vindea urgent cu 45.000 dolari = cam 32.000 euro la vremea respectivă (a fost nevoie de credit de 7000 euro). Apartamentul avea scor bun, dar nu-mi convenea că rămân în acelaşi cartier. Preferam o schimbare mai mare. Dar am fost forţat să accept, datorită preţului redus s-au grăbit să-l cumpere. M-am mutat în Martie 2007. La scurt timp mi-am dat seama şi de alte avantaje. Fiind deasupra intrării în bloc, văd cine vine, în 2007 se făceau curse de maşini noaptea pe Bulevardul Bucureşti.

Dar uite seria de coincidenţe numerice: Bloc 4D (a 4-a literă a alfabetului), etaj 4, 4 nivele sub mine, alte 4 nivele deasupra, apartament 17 (cifra mea preferată), plus că e situat într-un cartier cu blocuri numerotate de la 1 la 17.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *