Sari la conținut

Client agresiv (2021-02-21)

Dacă am greşit cu ceva să-mi spuneţi. Eu cred că i-am răspuns politicos clientului, dar el mi-a răspuns agresiv în cel de-al 5-lea email.

Am arătat conversaţia la câtiva prieteni şi am ajuns la concluzia ca clientul voia servicii gratuite, probabil văzând harta blocurilor realizată VOLUNTAR (care ajută 2 milioane de oameni din Bucureşti) a crezut că îl pot ajuta şi pe el tot voluntar, de aceea FURIA după ce i-am spus cât costă + faptul că menţionează taxe la stat de parcă n-aş avea drept să cer bani când 1 om îmi solicită serviciile.

Atitudine penibilă, mai ales că m-a contactat prin contact form-ul din dreapta-jos, în stânga căruia scria „NU sunt un freelancer pe care să îl angajezi la nevoie. Datorită numărului mare de persoane care îmi solicită serviciile, îmi dedic timpul DOAR proiectelor utile la un număr mare de oameni.


Subiect: Baza de date

Corp mesaj:
Salut !
Sunt interesat de o baza de date care cuprinda fabricile de case din lemn, fabrici de mobila din lemn exterior, persoane care detin case, fabrici de structuri din lemn, termopane lemn, garduri lemn, exportatori de produse din lemn,etc


Acest email a fost trimis printr-un formular de contact pe Site-ul lui Teoalida (https://www.teoalida.ro)


Teoalida
Sun, Feb 21, 11:52 AM

Da-mi link la un site de unde vrei sa extrag datele, daca dureaza maxim 1 ora il fac azi pentru tine, daca dureaza mai mult fac DOAR DACA e cerere de la mai multi clienti. Sunt prea multi care ma solicita la astfel de servicii si nu am timp sa va ajut pe toti


Client
Feb 21, 2021, 12:02 PM

Salut!

lemn.Fordaq.com si afacerilemn.ro dar mai sunt si altele.

Multumesc.


Teoalida
Feb 23, 2021, 8:14 PM

In caz ca n-ai observat, interesul meu e mai mult in industria auto si imobiliare, adica daca imi dai link la un site de masini eu caut sa extrag marca, modelul, specificatii tehnice, etc. La lemn.Fordaq.com si afacerilemn.ro de unde stiu unde se gasesc datele pe care le vrei? Mai ales „persoane care detin case” sper ca nu vrei nume/email/telefon al proprietarilor ca se incalca legea protectiei datelor personale. Fii mai explicit te rog ce date vrei… da-mi mesaj pe chatul din dreapta-jos de pe site sa vorbim mai repede ca pe email.

Dar probabil raspunsul pe care i l-am dat lui https://www.teoalida.ro/despre-mine/comment-page-2/#comment-10043 se aplica si TIE, si anume ca sunt satul de cat stau la calculator + castig destul din vanzarile proiectelor deja facute, nu mai am timp sa fac un nou proiect pentru tine.

Ca sa nu zici ca sunt nepoliticos ca idiotul care a postat commentul ala pe 30 August 2019 de ma acuza ca nu raspund care e pretul, iti zic de acum ca te costa intre 50$ si 500$ in functie de complexitatea site-ului si cantitatea de date, mai multe detalii pe https://www.teoalida.com/database/webscraping/


Client
Feb 24, 2021, 11:32 AM

Mai Mihaita, Ce -ar fi sa ne intalnim noi fata in fata si sa-mi spui cati bani ai platit tu, taxe la stat. Imi dau seama ca autosuficienta asta a ta vine dintr-un teribilism juvenil sau dintr-o boala mentala. Dar cand vrei sa-mi demonstrezi mie cati bani faci, poate ar trebui sa te interesezi si cui te lauzi.

Nu ma mai intereseaza nici o baza de date.


Teoalida
Feb 24, 2021, 12:14 PM

TU cum ai reactiona daca ai sta 12h/zi in fata calculatorul si tot nu poti face fata la numarul mare de solicitari de proiecte?

epuizarea de la prea multa munca, pentru tine e sinonim cu teribilism sau boala mentala? Mai de mult am dat la cativa screenshot cu banii mei, dar am fost sfatuit sa NU mai fac asta ci sa zic ca „castig suficient / sunt suficient de ocupat” atunci cand refuz proiecte. Daca angajezi pe altcineva sa-mi zici cati bani iti cere si cate randuri/coloane va avea baza de date?

Daca ar fi sa accept intalniri fata in fata cu TOTI care mi-au cerut asta, ar inseamna sa-mi petrec toata viata in avioane… daca stai in Bucuresti te anunt cand mai am drum pe acolo si poate ne intalnim.


Teoalida
Feb 26, 2021, 9:14 PM

Azi am postat https://www.reddit.com/r/Romania/comments/ls36ex/harta_interactiv%C4%83_a_blocurilor_cu_anul/ si in 8 ore am obtinut peste 1000 voturi si peste 2000 persoane mi-au vizitat site-ul. Sper ca intelegi ce ma pasioneaza pe mine in contradictoriu cu ce imi cereai tu.

Am aratat conversatia cu tine unui prieten student, invata programare Python, daca ajunge expert ca mine s-ar putea sa-l ANGAJEZ sa ma ajute la crearea de baze de date… mi-a zis ca TU probabil voiai sa te ajut gratis si d-aia reactia ta ciudata cand ti-am zis ca te costa $50-500 tu bagi vorba de taxe la stat, mi-a zis ca sa ignor / nu raspund la astfel de email-uri. Probabil era mai bine sa nu mai pierd timpul si sa zic de prima data „sunt prea ocupat, cauta pe altcineva” dar nu mi-am putut abtine curiozitatea sa aflu detalii inainte sa-ti refuz oferta. Asa cum si acum sunt curios daca vei angaja pe altcineva, cati $ iti va cere si cate randuri/coloane va avea baza de date de lemn?

Nu stiu care din paginile site-ului le-ai vizitat ca nu apari pe Clicky Analytics, dar probabil vazusei baza de date+harta blocurilor realizata VOLUNTAR si d-aia ti-ai incercat norocul sa-mi ceri sa-ti fac si tie o baza de date GRATIS. Scuzem, fac gratis DOAR lucruri care ma pasioneaza pe mine, care imi aduc faima si care genereaza trafic pe site fiind utile multora, orice lucru facut LA CEREREA CUIVA trebuie platit.

Cand mi-ai dat mesajul initial prin contact form-ul din dreapta-jos NU AI VAZUT ca in stanga-jos scria „NU sunt un freelancer pe care să îl angajezi la nevoie. Datorită numărului mare de persoane care îmi solicită serviciile, îmi dedic timpul DOAR proiectelor utile la un număr mare de oameni.” ????

3 commentarii

  1. Teoalida te rog posteaza numele si adresa sa stim si noi cine mortii ma-sii e dobitocu asta ca sa moara familia mea de nu intru peste el in casa si il omor in bataie cum pula mea poate sa-ti aduca asemenea cuvinte jignitoare “Imi dau seama ca autosuficienta asta a ta vine dintr-un teribilism juvenil sau dintr-o boala mentala.”

    Uitate la primu lui mesaj nici nu intreaba cat costa si cand tu ii spui cat costa te injura. Tu faci naispe mii de euro ca dai baze de date la firme imobiliare si automobile iar el e un tigan nespalat care stie doar sa fure timpul altora si sa nu plateasca mai da-l in pula mea de handicapat ca el are probleme mintale grave iar tu trebuia sa nu-i raspunzi deloc sau in cel mai rau caz sa-l injuri din primul mail

    Ar trebui sa refaci saitu LISTA RUSINII care il aveai la RakNet si pentru escrocii care iti cer munca si nu platesc

    1. Nu e obligatoriu să întrebi CÂT COSTĂ ca să arăţi că eşti dispuş să dai bani, sunt contactat de peste 100 clienţi pe lună pentru astfel de servicii, majoritatea nu întreabă cât costă, le spun preţul şi nu se supără ca persoana de mai sus.

      M-a mai contactat o persoana, mi-a zis ca ar fi vazut la mine o baza de date cu firme (fals, eu ofer peste 100 baze de date gata-facute, dar niciuna cu FIRME)

      Am o banuiala ca un prieten ma promoveaza aiurea pentru un serviciu pe care NU il ofer. Gen „cauta-l pe Teoalida ca el are baze de date cu orice” FARA sa spuna ca eu fac de-astea contra-cost? Eu am scris pe site preturile dar probabil n-a citit ci doar a intrat pe site si m-a contactat in urma unei recomandari incorecte

      Chat started on Wednesday, March 10, 2021 2:35:17 PM

      (2:35:17 PM) *** Visitor 17307964 has joined the chat ***
      (2:35:17 PM) Visitor 17307964: buna ziua
      (2:35:26 PM) *** Teoalida has joined the chat ***
      (2:35:28 PM) Teoalida: spuneti
      (2:36:36 PM) Visitor 17307964: am vazut pe telefon si nu mai gasesc la dumneavoastra pe site o baza de date cu firme
      (2:37:09 PM) Teoalida: ce firme? eu vand baze de date cu blocuri, masini, etc
      (2:37:28 PM) Visitor 17307964: pai vazusem una pe teoalida.com parca cu firme
      (2:37:33 PM) Teoalida: http://www.teoalida.com/database/index lista completa
      (2:39:13 PM) Visitor 17307964: daca-l mai gasesc am sa va scriu
      (2:39:33 PM) Visitor 17307964: ce servicii de scraping oferiti ?
      (2:39:41 PM) Visitor 17307964: cat ar costa sa scrapuiti un site
      (2:40:22 PM) Teoalida: $50-500 in functie de complexitatea site-ului si cantitatea de date, mai multe detalii pe http://www.teoalida.com/database/webscraping
      (2:41:19 PM) Teoalida: am primit acum 1 saptamana un email care cerea scraping la firme si produse de lemn si dupa ce i-am raspuns pretul a avut o reactie furioasa si ciudata… ai legatura?
      (2:42:21 PM) Visitor 17307964: 🙂 de ce as avea legatura cu el
      (2:42:26 PM) Visitor 17307964: nu am nici un fel de legatura

  2. Imi pare foarte rau ca oamenii care muncesc din greu sunt jigniti si amenintati de astfel de „clienti”. Cred ca cel mai bine este sa eviti asemenea persoane.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *