Sari la conținut

Conversaţie ciudată: pentru CE proiect vrei să dai bani?

Sunt contactat zilnic de aproximativ 20 persoane interesate în a cumpăra proiecte, a face proiecte la cerere, consultanţă, etc. Ocazional mă contactează persoane să lucreze pentru mine (outsourcing).

https://www.facebook.com/daniel.toba.52 mi-a dat cerere de prietenie pe Facebook şi mi-a scris un mesaj care dădea impresia de client dispus să mă angajeze/plătească să îi fac un proiect. Neştiind ce pagini din site-ul meu a accesat şi în ce context să îi răspund, i-am cerut detaliile proiectului, dar el a zis să-i spun EU 3 proiecte şi buget pentru fiecare, WTF? (de obicei cei pe care îi angajez eu mă întreabă care e bugetul). Am cerut lămuriri dar nu a mai răspuns.

După câteva luni i-am dat mesaj iar, mi-a răspuns şi după câteva mesaje confuze am înţeles ce voia de fapt: să investească în startup-uri (cred că să-mi ofere credite / finanţare, ar fi prima persoană care mă contacteză pentru asta), cică dacă am un proiect pe care vreau să îl fac eu PERSONAL dar îl amân / nu-l fac, el mă ajută cu bani, ceea ce e complet lipsit de logică, am proiecte amânate din lipsă de timp, nu ştiu cum banii lui m-ar ajuta să fac proiectul eu personal, am nevoie de bani doar atunci când plătesc pe alţii să-mi facă proiectele.

Uite aşa, neexplicând CLAR din start ce voia, i-am răspuns altfel decât îşi dorea el şi asta a provocat neînţelegerea… voi ce inţelegeţi din conversaţia de mai jos?

Este posibil ca el să îmi fi găsit site-ul datorită proiectului Harta Blocuri realizat de mine VOLUNTAR şi să nu fi ştiut că am şi alte proiecte din care am câştigat destui bani încât să nu mai am nevoie de finanţare. În ritmul actual va fi nevoie de 5-10 ani să extind harta la toată România, voi abandona proiectul dacă anul viitor se va naşte un copil (dacă nu găsesc alte persoane care să preia munca).

Prieteni ai mei cu situaţie financiară precară, vazând conversaţia, au fost interesate, m-au rugat să cer detalii despre condiţiile de finanţare (ce se întâmplă dacă „mă plăteste el să lucrez un proiect” apoi se naşte un copil şi nu mai am timp de proiect?) dar nu mai mi-a dat SEEN la mesaje, m-a şi şters de la prieteni. Am postat un comment pe profilul lui rugându-l să continuăm discuţia şi mi-a dat BLOCK. Să-ţi fie RUŞINE Daniel Toba! (dacă luaţi legătura cu el spuneţi-mi în ce condiţii oferă finanţare)

Conversaţia iniţială prin Facebook

Apr 1, 2020, 11:20 AM
You sent April 1
salut

Daniel sent April 1
Salut
Apr 1, 2020, 2:32 PM
You sent April 1
cu ce ocazie mi-ai dat cerere de prietenie? ai nevoie de ajutorul meu sa ma poti ajuta tu cu informatii pentru harti?
Apr 1, 2020, 11:30 PM

Daniel sent April 1
Salut, ți-am găsit site-urile mai demult și poate devin client in viitor. Vreau sa investesc in tineri cu inițiativa așa ca dacă ai nevoie de bani pt un proiect da-mi de veste.
Apr 4, 2020, 9:26 PM
You sent April 4
despre ce proiect e vorba? am deja o lista lunga de proiecte de facut

Daniel sent April 4
Spune-mi trei dintre ele și buget pentru fiecare
You sent April 4
buget la ce?
You sent April 4
vrei tu sa lucrezi pentru mine sau eu pentru tine
Apr 7, 2020, 5:04 PM
You sent April 7
VREUN RASPUNS? „dacă ai nevoie de bani pt un proiect da-mi de veste” = daca vrei sa ma ajuti cu bani poti cumpara proiectele mele. Eu sunt in conflict din cauza unor clienti care ma sfatuiesc sa angajez oameni sa-mi fac o echipa pentru a-mi mari productia de proiecte, in timp ce alti clienti REFUZA sa lucreze cu echipa mea si vor ca proiectele sa fie facute de mine personal…. tu macar stii in ce domenii fac proiecte si cati clienti am pe luna? raspunsul il gasesti pe site… vreau sa stiu ce pagini ai deschis ca sa stiu in ce context sa-ti raspund si sa evitam confuziile
Jul 5, 2020, 8:14 PM
You sent July 5
salut, mai esti pe aici? am aratat unui prieten un screenshot al conversatiei noastre sa vad CE intelege… el mi-a zis ca probabil iti doreai sa-ti spun 3 proiecte pe care urmeaza sa le realizez si bugetul in sensul de pretul pe care mi-l platesc clienti… dar situatia e mai complicata si nu exista raspuns direct la intrebarea ta, DE FAPT lista de treburi la care lucrez acum e mai mult despre SEO / promovarea si vanzarea proiectelor realizate anterior si NU realizarea de proiecte contra cost. Si daca vrei sa stii la ce pret le vand, uita-te pe www.teoalida.com/design/apartmentplans/
XMA Header Image
Apartment plans 30-200 sqm designed by me – Teoalida’s website
teoalida.com
Nov 30, 2020, 6:55 PM
You sent November 30 at 6:55 PM
You sent November 30 at 6:55 PM
uite ce spune unul despre tine
You sent November 30 at 6:56 PM
chiar daca au trecut 6 luni tot AS VREA SA-MI RASPUNZI la ce te refereai „Spune-mi trei dintre ele și buget pentru fiecare” sa terminam suspansul

Daniel sent November 30 at 6:59 PM
Uite ce ti-am scris:

Salut, ți-am găsit site-urile mai demult și poate devin client in viitor. Vreau sa investesc in tineri cu inițiativa așa ca dacă ai nevoie de bani pt un proiect da-mi de veste.
Daniel sent November 30 at 6:59 PM
Spune-mi trei dintre ele și buget pentru fiecare
Daniel sent November 30 at 6:59 PM
Explica-mi te rog ce nu înțelegi
You sent November 30 at 7:00 PM
daca ma contactai pe chatul de pe site in loc de Facebook as fi vazut ce pagini ai deschis si asa poate intelegeam la ce te referi
You sent November 30 at 7:01 PM
(6:33:23 PM) Visitor 58716394: ceva de genul: vreau să pun toate clădirile din București pe hartă, să le notez anul și, eventual, să adaug planul. Pentru asta am nevoie de x oameni să lucreze pentru mine y zile și asta m-ar costa z bani

ai vazut ce a zis ala? ASTA VOIAI de la mine?
You sent November 30 at 7:10 PM
in primul mesaj ma intrebi daca am EU nevoie de bani iar in al doilea ma intreb de buget de a te plati pe tine… asta nu inteleg! Iar ca proiecte am articole, harti, arhitectura, baze de date, etc. CARE proiect te intereseaza?

Daniel sent November 30 at 7:20 PM
Hmm, in al doilea mesaj te întreb care sunt trei proiecte pe care le faci și cât te-ar consta pe TINE sa le faci – care e bugetul pentru fiecare proiect
Daniel sent November 30 at 7:20 PM
Iar eu te-as fi putut ajuta cu ceva bani pt ce am zis in primul mesaj
You sent November 30 at 7:21 PM
pai trebuie sa explici in ce consta proiectul daca vrei pret de la mine
You sent November 30 at 7:21 PM
SI sa am eu timp
You sent November 30 at 7:21 PM
sau te pun in legatura cu un priete mai putin ocupat ca mine

Daniel sent November 30 at 7:22 PM
Ok, tot nu ne înțelegem
Daniel sent November 30 at 7:22 PM
Eu te întreb pe tine: care sunt trei proiecte pe care ai vrea sa le faci dar nu poți din lipsa de bani sau de timp
Daniel sent November 30 at 7:22 PM
Și dacă vreunul ninse pare interesant pentru societate / Civilizație / etc , te pot ajuta eu cu bani
Daniel sent November 30 at 7:22 PM
Nu vreau nimic in schimb
Daniel sent November 30 at 7:22 PM
Dar se pare ca mentalitatea e încă alta in România
You sent November 30 at 7:23 PM
Offline Message left on 14 Oct 2020, 07:18 AM (GMT+0)

Hi, I am looking to get a database onto a speadsheet from a single website. This website has Doctor practices and has details including Practice Name, Address, Phone number and Email contact. Each practice needs to be clicked into (a separate window) to get these details. Is this something You can do?
You sent November 30 at 7:24 PM
uite exemplu de proiect pe care mi s-a cerut sa fac si l-am refuzat din lipsa de timp + respectivul nu mi-a spus la ce site se refera ” This website has Doctor practices”
You sent November 30 at 7:27 PM
(1:41:45 PM) Visitor 26269608: Sunteti online sa ma ajutati cu o harta?
(1:42:03 PM) Teoalida: dupa cum se vede sunt online
(1:42:16 PM) Visitor 26269608: Aha
(1:42:39 PM) Visitor 26269608: Zi mi pretul pt a imi desena o baie
(1:42:48 PM) Visitor 26269608: Vreau sa mi renovez baia
(1:43:04 PM) Teoalida: ori harta, or interior design
(1:43:11 PM) Visitor 26269608: design
(1:43:18 PM) Visitor 26269608: da cat ma costa am un buget limitat

Acesta e ALTUL, nu am inteles ce fel de desen voia pentru baie ca sa-i dau un pret total, i-am zis doar $50/ora
You sent November 30 at 7:33 PM
si ca proiect FINALIZAT pot spune un bloc cu 3 etaje, facut de arhitect partener din India, platit cu ~$1100 din care $110 imi revine mie
You sent November 30 at 7:33 PM
pe 24 noiembrie a primit plata finala
You sent November 30 at 7:41 PM
sunt astea 3 exemple de proiecte pe care voiai sa ti le spun?
You sent November 30 at 7:54 PM
deci astea 3 ar fi exemple de proiecte facute LA CERERE contra cost… iar ca proiect util societatii ar fi harta cu blocurile (care necesita TIMP ca nu se poate automatiza si compun datele manual) ai vazut-o?
Nov 30, 2020, 10:14 PM

Daniel sent November 30 at 10:14 PM
Nu, trimite-mi-o și ma uit. Mersi
You sent November 30 at 10:15 PM
asta face si mai mare misterul CARE din paginile site-ulul te-a determinat sa ma contactezi? citeste www.teoalida.ro/despre-mine/ !!
XMA Header Image
Despre mine – Site-ul lui Teoalida
teoalida.ro

Daniel sent November 30 at 10:15 PM
Nu mai știu exact a trecut mult timp de atunci

Daniel sent November 30 at 10:19 PM
Ideea era dacă ai un proiect de suflet pe care îl tot pui on hold pentru ca nu vrei sa lucrezi la el, dar acest proiect ar fi important pentru societate dar si pentru tine pentru ca ti-ar aduce bani, faima sau ce vrei tu, dacă imi place proiectul as vrea sa te platesc sa lucrezi la el. Asta era ideea. In SUA unde locuiesc de mult timp sunt multe startupuri online care sunt începute de tineri cu viziuni dar care nu au bani … in fine, se pare ca nu e pentru tine un astfel de concept.
You sent November 30 at 10:20 PM
cu ce ma ajuta faptul ca dai tu bani… in a realiza eu un anumit proiect?
You sent November 30 at 10:21 PM
proiectele la care lucrez eu nu necesita investitie financiara

Daniel sent November 30 at 10:21 PM
asta am dedus, ca nu te ajuta., nu mai are rost sa continuam discutia.
You sent November 30 at 10:22 PM
si harta blocurilor din Bucuresti a fost un proiect ON HOLD din cauza comentariilor cu disrespect la efortul meu de a face un astfel de proiect voluntar
You sent November 30 at 10:24 PM
si mai am proiecte ON HOLD desi mi-ar placea sa le fac, din cauza ca sunt neprofitabile + sunt suprasolicitat de clientii care ma platesc pentru alte proiecte
You sent November 30 at 10:29 PM
Luna asta am pus TOATE proiectele ON HOLD ca sa-mi organizez videourile si sa depun plangere la politie = cea mai INCOMPETENTA institutie din Romania…. nici cu dovezile video + linkurile la instagramele lor, politia nu-i poate identifica sa-i amendeze pe idiotii astia care fac scandal in fata la blocul meu si urla „Teoalida criminalule” aproape in fiecare seara! https://www.facebook.com/groups/municipiulploiesti/permalink/2707025152898275

You sent November 30 at 10:34 PM
si pot estima ca pierd $1000-2000 pe luna in proiecte anulate din lipsa de timp. Estimez ca ar trebui sa stau 48 ore/zi in fata calculatorului ca sa servesc toti clientii… MA POTI AJUTA cu ceva? macar vreun sfat?
Dec 1, 2020, 7:00 PM
You sent December 1 at 7:00 PM
„sunt multe startupuri online care sunt începute de tineri cu viziuni dar care nu au bani” aha, MERSI ca cu asta m-ai lamurit ce voiai de fapt sa spui.

Si in Romania statul da credite pentru IMM-uri (intreprinderi mici si mijlocii). Sa stii ca MI-AI FI FOST DE AJUTOR acum 15 ani… aveam nevoie de 100$ + sa scap de parinti si restrictiile idioate pe care acestia mi le impuneau. „Cerseam” de munca pe forumurile de freelancing si mi-a luat 1 an jumate sa strang 100$ ca sa pot da startul la afacerea care m-a facut miliardar.

Habar n-am cum ai aflat de mine, dar e evident ca tu NU AI CITIT biografia / pagina „despre mine”, altfel ai fi aflat ca am afacerea de 13 ani si in prezent am peste 50 clienti pe luna care ma platesc pentru proiectele mele asa ca nu mai „cersesc” de munca, dupa cum ti-am raspuns in primul meu mesaj, am deja o lista lunga de proiecte ON HOLD pentru care am mai mare nevoie de oameni muncitori decat de bani, dar daca chiar vrei sa-mi dai bani, esti liber sa faci cumparaturi pe site-ul meu.

Mesajele pe care le primesc zilnic suna cam asa: „iti dau 100$ sa-mi faci si mie un proiect de casa?” sau „am nevoie de o baza de date care sa contina X si Y, ai asa ceva? cat ma costa?” iar ocazional primesc mesaje de la oameni care vor sa-i angajez / colaboram. IAR TU spunand „dacă ai nevoie de bani pt un proiect” mi-ai dat impresia ca esti client interesat sa cumpere / sa-i fac un proiect, de aceea ti-am raspuns altfel decat iti doreai tu si a inceput confuzia.

TU esti prima persoana care ma contacteaza pentru a-mi oferi credite pentru startup-uri.
Dec 5, 2020, 11:05 PM
You sent December 5 at 11:05 PM
POTI RASPUNDE sa continuam discutia… acum ca am lamurit confuzia?

Commentul prin care am încercat să continui conversaţia

Salut Daniel Toba, scuze că postez aici, te rog dă-mi SEEN ca să putem continua discuţia.

Anul trecut mi-ai dat cerere de prietenie + mesaj că vrei să-mi dai bani pentru un proiect fără să explici CLAR ce proiect doreşti şi m-ai lăsat în confuzie atât pe mine cât şi pe toţi prietenii mei prestatori de servicii carora le-am arătat conversaţia: https://www.teoalida.ro/2020-11-30/

După câteva luni mi-ai zis „Ideea era dacă ai un proiect de suflet pe care îl tot pui on hold pentru ca nu vrei sa lucrezi la el, dar acest proiect ar fi important pentru societate dar si pentru tine pentru ca ti-ar aduce bani, faima sau ce vrei tu, dacă imi place proiectul as vrea sa te platesc sa lucrezi la el. In SUA unde locuiesc de mult timp sunt multe startupuri online care sunt începute de tineri cu viziuni dar care nu au bani” = complet LIPSIT DE LOGICĂ, proiectele amânate sunt din lipsă de timp, nu ştiu cum banii tăi m-ar ajuta să fac proiectul eu personal, am nevoie de bani doar atunci când plătesc pe alţii să-mi facă proiectele.

Sper că înţelegi de unde confuzia: eu sunt contactat zilnic de clienţi care cer proiecte iar tu ai fost PRIMA persoană care mă contactează pentru a oferi finanţare, credite pentru startup-uri (încă nu sunt 100% sigur). Am lămurit parţial confuzia şi ţi-am cerut detalii iar tu nu mi-ai mai dat SEEN şi azi văd că m-ai şters şi de la prieteni.

Probabil m-ai contactat fiindcă văzusei harta interactivă a blocurilor care mi-a adus mii de LIKE-uri pe Facebook şi https://www.reddit.com/r/Romania/comments/ls36ex/harta_interactiv%C4%83_a_blocurilor_cu_anul/

Am început acest proiect în 2018 şi până în prezent am finalizat Bucureştiul şi 5 judeţe. În ritmul actual va fi nevoie de 5-10 ani să finalizez toate 40 judeţe din România, gândeşte-te că în timpul ăsta se naşte un copil şi voi abandona acest proiect (dacă nu găsesc alte persoane dispuse să-l continue).

Recent altă persoană impresionată de acest proiect mi-a zis să accesez fonduri europene iar asta mi-a amintit de tine. Te rog explică-mi în ce condiţii oferi tu finanţare, fiindcă am o sumă mare de bani şi mă gândesc chiar să finanţez eu proiectele altori tineri, sau dacă vrei să-mi neglijez copilul că „mă plăteşti tu să lucrez la un proiect”?

4 commentarii

  1. Devin din ce in ce mai confuz pe masura ce citesc. Nici dupa ce am citit conversatia de 2 ori, nu am reusit sa inteleg ce voia acest client de la tine.

  2. Eu am inteles dintr-o singura propozitie, din prima lui propozitie ce voia el de la tine. Sa ii numesti 3 proiecte in care tu esti angrenat si el sa te sponsorizeze ca sa faci tu proiectele alea. Cum ar fi un filantrop care vrea sa ajute tinerii. Dar nu stim daca e sincer sau e scam.

  3. Daniel Toba e un fel de Gigi Becali care arunca cu banii la poarta? Ii spunem 3 proiecte (orice proiecte) si el ne plateste sa le facem fara sa vrea nimic in schimb? Suna prea bine sa fie adevarat

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *