Sari la conținut

Teoalida e unul din cele ~50 nume inventate de mine la vârsta de 6 ani.

După ce am intrat în Clasa I, am început să scriu aventuri umoristice sub formă de dialoguri cu aproximativ 10 din ele, Teoalida apărea cel mai des, fiind un personaj foarte inteligent care intervenea şi rezolvaorice problemă sau conflict, având rolul şi de profesoară a şcolii (feminin). Mai multe detalii pe https://www.teoalida.ro/copilarie/#caiet-bilo-im-baie

Părinţii şi bunicii mei vorbeau adeseori urât despre mine, exemplu „numai prostul X face asta” nu vorbeau aproape nimănui despre abilităţile mele şi proiectele realizate pe calculator, vorbeau doar negativ, că nu fac anumite lucruri (după ce tocmai ei îmi interziceau să fac anumite lucruri).

A început să îmi fie ruşine de numele meu real că defineşte un prost şi aveam nevoie de altul care să definească o persoană inteligentă ca mine. De la 11 ani am început să mă numesc pe mine însuşi Teoalida, deşi sunt băiat. Toate lucrările mele ulterioare erau semnate ca Teoalida, toţi prietenii mă strigau Teoalida.

La 15 ani (2004) ne-am connectat la reţeaua de calculatoare de cartier (RakNet), părinţii mi-au interzis să dau „date personale” pe internet, aşa că intram pe chatul reţelei cu numele Teoalida, iar pe alte forumuri aveam conturi cu nume gen Future, cuvinte uzuale în engleză pentru ca părinţii să nu găsească ce pun pe internet în caz că caută numele Teoalida pe Google.

La 18 ani m-am mutat de la părinţi iar la 20 ani (2009) mi-am făcut primul meu site teoalida.webs.com (în engleză) pentru a îmi publica lucrările profesionale, plus conturi cu acelaşi nume pe site-uri de freelancing, profitând de faptul că era un nume unic (căutând Teoalida pe Google în 2008, singurele rezultate erau postările mele de pe forumul RakNet), ca ulterior să îmi adopt legal numele Teoalida. Astfel numele/brandul Teoalida a devenit cunoscut la nivel mondial, pentru proiecte de arhitectură şi baze de date de calitate.

A fost o idee bună sau rea? Observ că numele care pentru mine însemna o persoană inteligentă, pentru străini nu are nicio însemnătate, ba chiar unii îl văd ca pe o eroare de scriere, şi nu mi-l scriu corect, primesc mesaje gen Hello Teolida, Teoalinda, uneori Hi Alida, etc (unii cred că sunt femeie iar Teo ar fi nume de familie). Google Analytics îmi arată că am trafic pe site în urma căutării pe Google a acestor variaţii de nume.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *