Despre mine

Sunt Teoalida din Ploiesti şi mă pasionează tot ce e legat de arhitectură, urbanism, cartografie, geografie, maşinile, desen tehnic în AutoCAD, scris articole şi compus baze de date în Word / Excel. Am făcut acest site pentru a prezenta diverse lucrări realizate, pentru prieteni şi pentru eventuale colaborări.

Toate articole, desenele, documentele Word şi bazele de date Excel de pe site, reprezintă munca mea personală! Exceptie fac fotografiile, care au link la sursa originală. Canal YouTube: Ploiesti Citizen.

Nu am un job full-time, îmi ocup timpul lucrând la cererea clienţilor sau lucrări din interes propriu pe care le vând prin intermediul site-ului, dar şi proiecte voluntare atunci când pot ajuta un număr mare de oameni.

Mă puteţi contacta pe Live chat, pe Facebook sau la email email image

Hărţi cu blocuri în Google Maps

Harta cu blocuri in Google MapsStudiez arhitectura comunistă din 2005 iar asta îmi permite să ghicesc anul construirii oricărui bloc din România doar uitându-mă la poza din satelit, plus numărul de apartamente cu ajutorul Google Streetview.

Am compus în Excel o bază de date cu blocurile (adresă stradă, anul construirii, număr etaje şi apartamente, coordonate GPS) pe care am integrat-o în Google Maps, culorile blocurilor indicând anul construcţiei.

Un proiect unic în România realizat voluntar, deocamdată pentru Ploieşti (în 2018) după cel pentru Singapore (în 2017) dacă primesc suficiente aprecieri voi extinde proiectul şi la Bucureşti şi alte orase.

Hărţi desenate pentru perete

Harta cu blocuriLa scurt timp după conectarea la internet în 2005 văzând că nu există hărţi digitale cu blocuri, am decis să desenez voluntar propriile hărţi în AutoCAD şi apoi colorate în Paint, pentru Ploieşti (18 hărţi pe cartiere) plus alte 12 oraşe din împrejurimi, pe care le-am distribuit în format digital PNG.

Am făcut statistici ale numărului de blocuri şi apartamente pentru toate oraşele de pe raza de 100 km din jurul Ploieştiului, plus planurile blocurilor standard.

Pasiunea a evoluat în 2008 către arhitectura internaţională şi nu m-a mai interesat România până în 2018 când am desenat o nouă hartă în AutoCAD a întregului Ploieşti, în scopul de a vinde hărţi de perete tipărite.

Palatul Micul Trianon

Micul TrianonProbabil cea mai frumoasă operă de artă grafică 3D în AutoCAD, aceasta este un fel de reconstrucţie virtuală a Palatului Cantacuzino “Micul Trianon” din Floreşti-Prahova, desenat voluntar iniţial în 2006 şi reimbunatatit în 2014.

Există programe speciale pentru arhitectură (ArchiCAD, Revit, Blender) care fac randări de calitate mai bună ca AutoCAD-ul, dar la cât de puţin am câştigat din meseria asta, nu se justifică să cumpăr alte licenţe.

 

 

Geografie

Geografia RomanieiPe timpurile când eram la şcoală am scris chestii despre geografia României (şi nu numai):
– Împărţirea administrativă, lista oraşelor cu anul infiinţării.
– Listă munţi, dealuri, câmpii, vârfuri, râuri, lacuri, etc.
– Listă drumuri naţionale şi căi ferate.
– Populaţia oraşelor şi judeţelor (baza de date in Excel).

Nou: Hartă interactivă în Google Maps cu populaţia oraşelor şi anul înfiinţării.

 

Design de arhitectură (english)

Planuri de apartamentePasiunea pentru arhitectură datează din copilărie, dar doar în 2008 m-am apucat serios de muncă, desenând câteva zeci de modele de case şi blocuri, unele inspirate din arhitectura internaţională, altele concepţie proprie, un oraş virtual proiectat inteligent… cum nu veţi vedea prea curând în România!

O varietate de apartamente, de la garsoniere de 30 m² până la penthouse-uri de 6 camere şi 200 m², suprafaţă medie de 100 m² şi 30 m² de persoană (pentru comparaţie, apartamentele din Bucureşti au în medie 55 m² şi 20 m² de persoană). Case individuale şi înşiruite, ca şi complexe de case, de la 40 m² până la peste 400 m² si 7 dormitoare.

 

Planuri de caseDe când am chatul în 2012 sunt contactat de persoane individuale, dar şi arhitecti şi dezvoltatori imobiliari, pentru servicii de arhitectură-design. Multe persoane m-au încurajat să încep o carieră profesională în arhitectură, dar a desena clădiri pentru clienţi s-a dovedit o meserie nu prea placută comparat cu a desena clădiri dupa propriile reguli ca hobby artistic, din cauză că 9 din 10 persoane cer planuri gratis iar puţinii clienţi care mă plătesc, cer nenumărate modificări şi îmi pierd prea mult timp pentru banii oferiţi. În 2016 am renunţat la a oferi servicii de arhitectură.

Dacă construiţi o casă sau un bloc şi puteţi plăti un arhitect, vă pot pune în legătură cu architecţi cu diplomă.

Design interior (english)

Design interiorAm desenat şi mobilă şi design interior, dar nu am experienta care o am în arhitectură.

 

 

 

 

 

 

Design de maşini (english)

Masini desenateO altă pasiune de-a mea sunt maşinile, colecţionam poze şi date tehnice cu care îmi făcusem o proprie enciclopedie auto despre maşinile produse în lume. În plus, între 2000 şi 2007 desenam propriile maşini marca Teoalida, în Paint şi mai târziu AutoCAD. Nu sunt maşini foarte moderne, dar sunt masini desenate la un nivel înalt de detaliere.

 

 

 

Enciclopedia de maşini (english)

Enciclopedia autoDin pasiune pentru scris şi făcut tabele, statistici şi analiză de date, din 2003 încoace am făcut o enciclopedie auto. Copiind date tehnice din reviste, am creat liste în format .DOC şi tabele în format .XLS. Incluzând un tabel cu peste 20.000 modele auto care se vând în Europa, care mi-a luat peste 1000 ore de muncă.

Un hobby care s-a transformat în mod neintenţionat într-o sursă de venit în 2012, am descoperit că diverse companii cumpără astfel de baze de date. Am extins proiectul către maşinile din America şi Asia iar în 2015 le-am văndut la peste 100 de clienţi: magazine de piese auto, firme de asigurări, programatori care fac site-uri web sau aplicaţii de mobil, etc, chiar şi unii din marii producători de maşini folosesc baze de date create de mine.

Proiecte în Word şi Excel (ro / en)

HDB DatabaseÎmi place să colecţionez date şi să le scriu în Word şi Excel, mulţi ani realizam totul manual, dar începând 2015 fac şi web scraping, adică creearea de scripturi in Visual Studio care extrage datele de pe site-uri automat cu o viteză medie de 1 pagină pe secundă. Exemple:

– Colecţii de bancuri, adunate din ziare şi scrise în Word în 1998-2000.
– Poveştiri umoristice, scrise în Word din proprie imaginaţie, în 1998-2003 (nu le mai fac publice datorită reacţiilor nedorite din partea unora).
Geografia României şi Geografia lumii, făcute în 1998-2005 inainte să mă conectez la internet, Wikipedia a făcut inutilă mare parte din munca mea.
Baza de date a muzicii cu rating în funcţie de preferinţele mele, începută în 2005 (probabil unul din cele mai INUTILE lucruri făcute de mine).
Baza de date a blocurilor din Singapore, începută în 2009 voluntar ca hobby, abandonată în 2010 şi reinviată în 2014 pentru a o vinde, fiind cumpărată de agenţii imobiliare, firme de telecomunicaţii, curierat.
Baza de date a complexelor din Hong Kong, peste 1000 complexe rezidenţiale, făcută în 2011 pentru o companie de asigurări din Statele Unite (prima mea lucrare majoră făcută la cererea cuiva şi nu ca hobby personal).
Baza de date a blocurilor din Ploieşti, realizată în 2018, voi vedea dacă voi avea şi în România succesul pe care îl am în Singapore.
Baza de date a telefoanelor mobile, realizată prin web scraping în 2016, peste 8000 modele de celulare.
– Şi alte 50 baze de date! Ce urmeaza?

Design diverse (english)

Desen grafic in AutoCADNu mă limitez doar la case, blocuri, mobilă şi design interior, aici vedeţi alte chestii desenate de mine în AutoCAD pentru diverşi clienti.

De exemplu planuri de clădiri cu poveşti “speciale”, desenate pentru Michael Lee, un artist din Singapore care le picta pe pânză.

 

 

 

 

Studii la diverse tari, arhitectura şi piata imobiliară (english)

Orasele lumiiÎmi place să explorez lumea cu Google Earth şi Streetview şi să citesc site-uri din fiecare ţară.

Am studiat arhitectura, piaţa imobiliară şi condiţiile de trai, scriind articole despre următoarele ţări / regiuni: North America, Latin America, Europe, North Korea, South Korea, Japan, China, Hong Kong, Singapore, Malaysia, Vietnam, Philippines, India, Africa.

Vizitaţi şi pagina Topul celor mai frumoase 10 oraşe din lume şi Cele mai înalte clădiri de-a lungul istoriei!

 

Construcţii în The Sims (english)

Oraşe în The Sims 2Înainte de a intra în domeniul arhitecturii în AutoCAD, mi-am arătat pasiunea de urbanism în The Sims 2 unde în 2006-2008 am construit oraşe întregi cu blocuri decorative, nefunctionale în scopul jocului.

Pe lângă aceste oraşe, am construit peste 40 case funcţionale în scopul jocului pe care le ofer la download gratuit pe site-ul meu. The Sims 2 este jocul meu preferat (şi probabil majoritatea studenţilor la arhitectură cărora le plac jocurile, joacă The Sims).

Chestii făcute de mine despre jocuri (english)

The Sims 2 house designJocurile sunt partea cea mai PUŢIN importantă din viaţa mea, îmi petrec maxim 5% din timpul stat la calculator în jocuri, uneori trec câteva luni fără să intru în vreun joc. Îmi place să lucrez în Word şi Excel făcând tabele şi statistici, inclusiv despre jocuri! De exemplu măsurând viteza fiecărei maşini din joc şi creând un grafic.

Age of Empires, jocul pe care îl jucam cel mai mult prin 1998-2002.
Beetle Crazy Cup, un căcat de joc cu curse de maşini, gameplay foarte slab, dar e unul din puţinele jocuri pe care îl puteam juca în 2 la un calculator, cu prietenii care veneau în vizită.
Caesar 3, cel mai bun joc city-building (jucat 2005-2007 şi 2011). Caesar 3
Grand Theft Auto
Vice City şi San Andreas (jucate 2005-2006 şi SA-MP 2010-2011)
Need for Speed Porsche 2000, Hot Pursuit 2, Underground (jucate 2003 -2007).
The Sims 2 şi 3, jocul preferat al meu şi probabil al oricărui student la arhitectură (jucat în 2005-2008 şi 2012-2013).
Alte jocuri preferate (dar despre care n-am avut ce tabele sa fac): Bridge Builder / Bridge Construction Set, Railroad Tycoon 2 şi 3, Quake 2 şi 3, Worms, etc.

Jocuri prea vechi?
De când am internet în 2005 am găsit şi alte lucruri de făcut decât să pierd timpul în jocuri. Am descoperit că există mult mai multe jocuri şi am decis să nu le mai încerc. Am o vârstă şi multe alte responsabilităţi ca să mai am timp de jocuri. Dacă ma plictisesc de muncă în AutoCAD, prefer să mă joc în acelaşi AutoCAD în scop creativ sau să fac o bază de date în Excel. Dacă totuşi am chef de jocuri, prefer să joc aceleaşi jocuri pe care le jucam şi în copilărie, decât să caut jocuri noi.

Istorie

Prezenţa mea online a început în 2009 cu teoalida.webs.com, un site cu 10 pagini în engleză. L-am extins ajungând în 2012 la 50 pagini în engleză şi 3 pagini în română, aveam 200 vizitatori pe zi, prea mult pentru un hosting gratuit de la Webs.com.

În 2012 mi-am făcut un nou site cu WordPress pe pe hosting şi domeniu plătit www.teoalida.com cu peste 100 pagini în engleză şi un subfolder www.teoalida.com/ro cu WordPress separat, pe care am pus cele 3 pagini de interes românesc (Harta Ploiesti, Micul Trianon, Geografia României), plus o versiune în română a primei pagini “despre mine”. În 2015 traficul depăşise ajunsese la 1000 vizitatori pe zi, dar paginile în română nu treceau de 10 vizitatori pe zi.

În 2017 am mutat secţiunea în română pe un domeniu separat www.teoalida.ro şi am scris articole noi.

Pe lună, site-ul în engleză are ~40.000 vizitatori iar site-ul în română are doar 1000 vizitatori, ~500 persoane mă contactează pe chat sau email, din care ~50 sunt clienţi care mă plătesc pentru diverse lucrări (2018) în timp ce restul îmi mulţumesc pentru informaţiile gratuite oferite pe site.

Ce fac in prezent

În timp ce majoritatea oamenilor işi petrec timpul liber ieşind cu prietenii, jucând jocuri sau uitându-se la filme, eu încă din copilărie mi-am dezvoltat hobby-uri creative, îmi petrec timpul în AutoCAD, Word, Excel, făcând voluntar lucruri, uneori inutile, dar care rămân pentru totdeauna şi le prezint pe acest site (jocurile şi filmele nu sunt tot o activitate inutilă?). Asta s-a întâmplat şi din cauză că în copilărie familia mi-a limitat foarte mult viaţa socială, mă jucam cu alţi copii doar când prietenii de familie veneau la noi în vizită sau mergeam noi la ei, nu puteam ieşi afară singur, etc, nu aveam ce altceva să fac decât să stau la calculator.

După 2012, de când am descoperit programele de chat pentru site-uri, m-am axat pe proiecte plătite de clienti individuali, iar în restul timpului făceam baze de date şi modele 3D care se pot vinde, abandonând hobby-urile care nu produc bani. Veniturile mele au crescut de la an la an, mai ales cele din vânzarea de baze de date, astfel încât în prezent mă axez pe proiecte care se pot vinde mai multor persoane, rareori mai lucrez pentru clienţi individuali.

Prefer munca online, ca în timp ce lucrez pentru un anumit client, să pot fi contactat şi de alţi clienţi cărora să le vând alte lucrari. Majoritatea clienţilor sunt în străinătate. Am o viata frumoasă şi diversificată… comparat cu a avea un job full-time şi a face acelaşi lucru zi de zi.

În prezent pot ieşi afară singur când vreau eu, dar ieşind afară înseamnă că nu voi fi online pe chat să răspund la clienţi şi ii pot pierde, prefer să stau acasă cât mai mult pot şi să ies afară pentru plimbări de plăcere maxim 1 zi pe săptămână. În rest ies afară doar când am o treabă importantă.

11 comments

Skip to comment form

  • nebunu on July 8, 2009 at 10:16 am
  • Reply

  asa majestate teoalida!!!in sfarsit ti’ai facut site’ul!!!
  arata intregii lumi k esti un geniu si k faci cele mai tari blocuri din lume!!!
  auzi bai..pune’le si pe alea noi ultimele..triangle-12…hexagon concav-6..si mansionette generation!! k alea is cele mai super!!!
  abia astept sa’mi cumpar un penthouse de 200 metri patrati la etaju 17 intrunu din blocurile tale!!!
  masinile poti sa nu le mai pui k oricum sunt de moda veche
  LIGA LIBERTATII TE SUSTINE!!!!!

  • Halo on October 2, 2009 at 4:11 am
  • Reply

  Really an Good work.
  Continue like that 🙂 im sure this website have an good future 🙂
  take care and GOOD LUCK
  greetz George Diaz..

  • Johnny_Crow on October 20, 2009 at 3:06 pm
  • Reply

  Avand in vedere cele spuse de ceilalti vizitatori/critici se pare ca faci o treaba buna, prin urmare iti urez o buna concentrare in proiectare si o integrare intr-o echipa cat mai mare a carui membri sa-ti impartaseasca aceleasi pasiuni si scopuri.
  Keep practising your skills, because practice makes you better!

  • Adelin on February 8, 2010 at 5:33 pm
  • Reply

  Te lauda lumea… si vorbind doar pe partea de arhitectura, e pe buna dreptate. Te pricepi la desen. Insa, in rest, esti praf. Mai ai multe de invatat despre viata. Cat despre astia cu “Liga libertatii”, GET A LIFE!!!

  • Xiang on April 7, 2010 at 9:20 pm
  • Reply

  I think your designs have a very clean line and nice layouts.
  What I like most is Triangle Tower and Freestyle.
  Keep practicing, you CAN become a very good architect!
  Hello from Singapore

 1. Comentariile de mai sus fusesera postate de catre vizitatori pe fostul site http://teoalida.webs.com/apps/guestbook/ si le-am copilat aici, mentinand data postarii.

  • AdolphineCastillo on September 1, 2018 at 11:26 am
  • Reply

  Sexul a fost întotdeauna bun, chiar și după o viață împreună, dar soțul meu mi-a părut întotdeauna că aveți un penis nu este la fel de mare ca alți bărbați. Cu ani de zile a apărut o altă problemă – erectii. Ne vom consulta cu mai mulți medici, cumpărarea de medicamente în farmacii și Mercadona în Spania, am început să se certe, cu timpul, soțul meu într-adevăr a coborât mâinile. În spatele soțul consultat cu medicul sexopatólogo. Și el mi-a recomandat să cumpere Titan Gel pareri . În opinia sa, este un mediu ideal pentru a rezolva toate problemele noastre. http://titangel-in-romania.com/ Cu putina rabdare o sa gasesti cu siguranta o promotie care sa iti surada si sa te determine sa dai comanda imediat, astfel incat sa te poti bucura si tu de un penis mai mare si performante sexuale de invidiat. De unde comanzi cel mai rapid? Dupa cum spuneam, sunt destul de multe magazine online care comercializeaza crema si se ofera sa o trimita inclusiv in Romania. Majoritatea comenzilor sunt trimise direct din Rusia, iar cel mai mic timp pe care va trebui sa il astepti pana cand coletul va sosi la usa ta este de 30 de zile. Comanda poate sa vina chiar si in 40 de zile, asadar o sa ai nevoie de rabdare.

  • F on February 8, 2019 at 2:14 pm
  • Reply

  salut

  1. test comment

    • Dana on February 9, 2019 at 9:06 pm
    • Reply

    Frumos site si multa munca, felicitari!

 2. Am fost în piscină! “Dificultatea lui George Costanza la” contracția “penisului după ce a ieșit dintr-o piscină rece a fost hilară în episodul Seinfeld din 1994, dar pentru mulți bărbați îngrijorarea cu privire la lungimea și circumferința organului lor de reproducere nu este o problemă de râs. Acum, un nou studiu ar putea atenua astfel de îngrijorări cu ceea ce ar putea fi cele mai exacte măsurători ale dimensiunii penisului până în prezent. Multe studii anterioare s-au bazat pe auto-raportare, care nu dă întotdeauna rezultate fiabile. “Oamenii tind să se supraestimeze”, spune David Veale, psihiatru la South London și Maudsley NHS Foundation Trust. Deci, atunci când Veale și echipa sa au stabilit pentru a stabili scorul privind proporțiile penisului, au decis să compileze date de la clinicienii care au urmat o procedură standard de măsurare. https://titan-gels.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published.