Despre mine

TeoalidaSunt Teoalida din Ploieşti şi mă pasionează tot ce e legat de arhitectură, urbanism, cartografie, geografie, maşinile, desen tehnic în AutoCAD, îmi place să scriu articole şi să compun baze de date în Word / Excel. Am făcut acest site pentru a prezenta diverse lucrări realizate, pentru prieteni, pentru vânzare şi pentru eventuale colaborări.

NU sunt un freelancer pe care să îl angajezi la nevoie. Datorită numărului mare de persoane care îmi solicită serviciile, îmi dedic timpul DOAR proiectelor utile la un număr mare de oameni.

Toate articole, desenele, documentele Word şi bazele de date Excel de pe site, reprezintă munca mea personală! Exceptie unele fotografii, care au link la sursa originală. Canal YouTube: Ploiesti Citizen.

Mă puteţi contacta pe Live chat, pe Facebook sau la email [email protected].

Hartă interactivă cu informaţii despre blocuri

Harta cu blocuri in Google MapsStudiez arhitectura comunistă din 2005 iar asta îmi permite să ghicesc anul construirii oricărui bloc din România doar uitându-mă la poza din satelit, plus numărul de apartamente cu ajutorul Google Streetview.

Am compus în Excel o bază de date cu blocurile (adresă stradă, coordonate GPS, anul construirii, număr etaje şi apartamente, relevee) pe care am integrat-o în Google Maps, culorile blocurilor indicând anul construcţiei.

Un proiect UNIC în România realizat voluntar (iniţial am făcut pentru Singapore în septembrie 2017), pentru Ploieşti (ianuarie 2018), apoi oraşele mici din judeţul Prahova (august-noiembrie 2019), Târgovişte (ianuarie 2020), Bucureşti (iulie-noiembrie 2020), Buzău (aprilie 2021). Care aţi vrea să fie următorul oraş?

Fiindcă ar lua câţiva ani să extind proiectul la nivel naţional la acest nivel de detaliere, în Februarie 2020 am făcut hărţi provizorii pentru toate oraşele mari colorând cartierele în funcţie de anul construcţiei, în loc de fiecare bloc în parte.

Hartă de perete desenată în AutoCAD

Harta cu blocuriLa scurt timp după ce m-am conectat la internet în 2005, văzând că nu există hărţi digitale cu numerele blocurilor, am decis să desenez voluntar propriile hărţi în AutoCAD şi apoi colorate în Paint, pentru Ploieşti (18 hărţi pe cartiere) plus alte 12 oraşe din împrejurimi, pe care le-am distribuit în format digital PNG. Am făcut statistici ale numărului de blocuri şi apartamente pentru toate oraşele de pe raza de 100 km din jurul Ploieştiului, plus planurile blocurilor standard.

Pasiunea a evoluat în 2008 către arhitectura internaţională şi nu m-a mai interesat România până în 2018 când am desenat o nouă hartă în AutoCAD a întregului Ploieşti, în scopul de a vinde hărţi de perete tipărite.

Datorită vânzărilor SLABE, am decis să NU mai desenez hărţi în AutoCAD pentru vânzare în format tipărit pentru alte oraşe, mă voi concentra pe baze de date în Excel pentru afişarea pe hărţi interactive.

Palatul Cantacuzino “Micul Trianon”

Micul TrianonProbabil cea mai frumoasă operă de artă grafică 3D în AutoCAD, aceasta este un fel de reconstrucţie virtuală a Palatului Cantacuzino “Micul Trianon” din Floreşti-Prahova, desenat voluntar iniţial în 2006 şi reimbunatatit în 2014.

Există programe speciale pentru arhitectură (ArchiCAD, Revit, Blender) care fac randări de calitate mai bună ca AutoCAD-ul, dar la cât de puţin am câştigat din meseria asta, nu se justifică să cumpăr alte licenţe.

Geografie

Geografia RomanieiPasiunea pentru geografie a început pe timpurile când eram la grădiniţă, de-a lungul timpului am realizat mai multe lucrări despre geografia României (şi nu numai):

– Împărţirea administrativă actuală, cea în regiuni şi raioane, plus judeţele interbelice. Tabele cu populaţia oraşelor, anul înfiinţării şi coordonate GPS. Plus Hartă interactivă cu oraşe clickabile.

– Listă munţi, dealuri, câmpii, vârfuri, râuri, lacuri, etc.

– Listă drumuri naţionale şi căi ferate.

– Lista oraşelor din lume.

Oraşul virtual, arhitectură în AutoCAD (english)

Planuri de apartamentePasiunea pentru arhitectură datează din copilărie, dar doar în 2008 (la 19 ani) m-am apucat serios de muncă, desenând un oraş virtual cu zeci de modele de blocuri proiectat inteligent… cum nu veţi vedea prea curând în România!

O varietate de modele de case şi blocuri, planuri şi modele 3D, unele inspirate din arhitectura din diverse colţuri are lumii, altele concepţie proprie, cu apartamente de la garsoniere de 30 m² până la penthouse-uri de 6 camere şi 200 m², suprafaţă medie de 100 m² şi 30 m² de persoană (pentru comparaţie, apartamentele din Bucureşti au în medie 55 m² şi 20 m² de persoană). Complexe de case individuale, duplex, înşiruite, de la 40 m² până la peste 400 m² si 7 dormitoare. Şi toate astea FĂRĂ să fi fost la vreo şcoală de arhitectură!

Din cele câteva sute de schiţe şi experimente desenate, vă prezint pe site peste 50 case şi peste 50 blocuri, vizualizaţi planurile gratuit şi puteţi cumpăra fişierele AutoCAD .DWG dacă vreţi să le modificaţi.

Servicii de arhitectură în AutoCAD (english)

Planuri de caseNu intenţionam să devin arhitect pânâ în 2012 când am adăugat chat pe site şi am ajuns contactat de multe persoane individuale, dar şi arhitecti şi dezvoltatori imobiliari, pentru servicii de arhitectură-design. Multe persoane m-au încurajat să încep o carieră profesională în arhitectură…

Dar a desena clădiri pentru clienţi s-a dovedit o meserie nu prea placută comparat cu a desena clădiri dupa propriile reguli ca hobby artistic, din cauză că 90% persoane cer planuri gratis iar restul 10%, clienţii care mă plătesc, unii cer nenumărate modificări şi mă ţin ocupat o lună întreagă pentru o casă, ceea ce NU accept indiferent de suma plătită. În 2016 am renunţat la a oferi servicii de arhitectură.

Dacă construiţi o casă sau un bloc şi puteţi plăti un arhitect, vă pot pune în legătură cu prietenii mei architecţi cu diplomă.

Desene de interior în AutoCAD (english)

Design interiorAm desenat şi mobilă şi design interior, din pasiune de modelare 3D. Câteva piese de mobilier le-am desenat pentru apartamentul meu şi pentru mama mea care lucra la o firmă de mobilă în 2001-2003.

Lipsa de clienţi în domeniul mobilei comparat cu clienţii din arhitectură, m-a prevenit să acumulez experienţă.

Desene de maşini în AutoCAD (english)

Masini desenateO altă pasiune de-a mea sunt maşinile, colecţionam poze şi date tehnice cu care îmi făcusem o proprie enciclopedie auto despre maşinile produse în lume. În plus, între 2000 şi 2007 desenam propriile maşini marca Teoalida, în Paint şi mai târziu AutoCAD. Nu sunt maşini foarte moderne, dar sunt masini desenate la un nivel înalt de detaliere.

Enciclopedia de maşini (english)

Enciclopedia autoDin pasiune pentru scris şi făcut tabele, statistici şi analiză de date, din 2003 încoace am făcut o enciclopedie auto. Copiind date tehnice din reviste, am creat liste în format .DOC şi tabele în format .XLS. Incluzând un tabel cu peste 20.000 modele auto care se vând în Europa, care mi-a luat peste 1000 ore de muncă.

Un hobby care s-a transformat în mod neintenţionat într-o sursă de venit în 2012, am descoperit că diverse companii cumpără astfel de baze de date. Am extins proiectul către maşinile din America şi Asia iar în 2015 le-am văndut la peste 100 de clienţi: magazine de piese auto, firme de asigurări, programatori care fac site-uri web sau aplicaţii de mobil, etc, chiar şi unii din marii producători de maşini folosesc baze de date create de mine.

Proiecte în Word şi Excel (ro / en)

HDB DatabaseÎmi place să colecţionez date şi să le scriu în Word şi Excel, mulţi ani realizam totul manual, dar începând 2015 fac şi web scraping, adică creearea de scripturi în Visual Studio care extrag automat datele de pe site-uri, cu o viteză medie de 1 pagină pe secundă.

Vedeţi lista bazelor de date (100+) realizate. Aştept idei de noi proiecte!

Colecţii de bancuri, adunate din ziare şi scrise în Word în 1998-2000.

Poveştiri umoristice, scrise în Word din proprie imaginaţie, în 1998-2003 (nu le mai fac publice datorită reacţiilor nedorite din partea unora).

Baza de date a muzicii cu rating în funcţie de preferinţele mele, începută în 2005 şi menţinută şi în ziua de azi (probabil unul din cele mai INUTILE lucruri făcute de mine).

Baza de date a blocurilor din Singapore, începută în 2009 voluntar ca hobby, abandonată în 2010 şi reînviată în 2014 pentru a o vinde, fiind cumpărată de agenţii imobiliare, firme de telecomunicaţii, curierat, etc.

Baza de date a complexelor din Hong Kong, peste 1000 complexe rezidenţiale, făcută în 2011 pentru o companie de asigurări din Statele Unite (prima mea lucrare majoră făcută la cererea cuiva şi nu ca hobby personal).

Baza de date a blocurilor din România, realizată în 2018 pentru Ploiesti şi extinsă ulterior către alte oraşe.

Baza de date a telefoanelor mobile, realizată prin web scraping în 2016, peste 8000 modele de celulare.

Alte desene în AutoCAD (english)

Desen grafic in AutoCADNu mă limitez doar la case, blocuri, mobilă şi design interior, aici vedeţi alte chestii desenate de mine în AutoCAD pentru diverşi clienti.

De exemplu planuri de clădiri cu poveşti “speciale”, desenate pentru Michael Lee, un artist din Singapore care le picta pe pânză.

Studii la diverse tari, arhitectura şi piata imobiliară (english)

Orasele lumiiÎmi place să explorez lumea cu Google Earth şi Streetview şi să citesc site-uri din fiecare ţară.

Am studiat arhitectura, piaţa imobiliară şi condiţiile de trai, scriind articole despre următoarele ţări / regiuni: North America, Latin America, Europe, North Korea, South Korea, Japan, China, Hong Kong, Singapore, Malaysia, Vietnam, Philippines, India, Africa.

Vizitaţi şi pagina Topul celor mai frumoase 10 oraşe din lume şi Cele mai înalte clădiri de-a lungul istoriei!

Construcţii în The Sims (english)

Oraşe în The Sims 2Înainte de a intra în domeniul arhitecturii în AutoCAD, mi-am arătat pasiunea de urbanism în The Sims 2 unde în 2006-2008 am construit oraşe întregi cu blocuri decorative, nefunctionale în scopul jocului.

Pe lângă aceste oraşe, am construit peste 40 case funcţionale în scopul jocului pe care le ofer la download gratuit pe site-ul meu. The Sims 2 este jocul meu preferat (şi probabil majoritatea studenţilor la arhitectură cărora le plac jocurile, joacă The Sims).

Chestii făcute de mine despre jocuri (english)

The Sims 2 house designJocurile sunt partea cea mai PUŢIN importantă din viaţa mea, îmi petrec maxim 5% din timpul stat la calculator în jocuri, uneori trec câteva luni fără să intru în vreun joc. Îmi place să lucrez în Word şi Excel făcând tabele şi statistici, inclusiv despre jocuri! De exemplu măsurând viteza fiecărei maşini din joc şi creând un grafic.

Age of Empires, jocul pe care îl jucam cel mai mult prin 1998-2002.

Beetle Crazy Cup, un căcat de joc cu curse de maşini, gameplay foarte slab, dar e unul din puţinele jocuri pe care îl puteam juca în 2 la un calculator, cu prietenii care veneau în vizită.

Caesar 3, cel mai bun joc city-building (jucat 2005-2007 şi 2011).

Grand Theft Auto Vice City şi San Andreas (jucate 2005-2006 şi SA-MP 2010-2011).

Caesar 3Need for Speed Porsche 2000, Hot Pursuit 2, Underground (jucate 2003 -2007).

The Sims 2 şi 3, jocul preferat al meu şi probabil al oricărui student la arhitectură (jucat în 2005-2008 şi 2012-2013).
Alte jocuri preferate (dar despre care n-am avut ce tabele sa fac): Bridge Builder / Bridge Construction Set, Railroad Tycoon 2 şi 3, Quake 2 şi 3, Worms, etc.

Jocuri prea vechi?

De când am internet în 2005 am găsit şi alte lucruri de făcut decât să pierd timpul în jocuri. Am descoperit că există mult mai multe jocuri şi am decis să nu le mai încerc. Am o vârstă şi multe alte responsabilităţi ca să mai am timp de jocuri. Dacă ma plictisesc de muncă în AutoCAD, prefer să mă joc în acelaşi AutoCAD în scop creativ sau să fac o bază de date în Excel. Dacă totuşi am chef de jocuri, prefer să joc aceleaşi jocuri pe care le jucam şi în copilărie, decât să caut jocuri noi. Citiţi mai multe: Teoalida şi jocurile.

Istorie

În timp ce majoritatea oamenilor işi petrec timpul liber ieşind cu prietenii, jucând jocuri sau uitându-se la filme, eu încă din copilărie mi-am dezvoltat hobby-uri creative. Asta s-a întâmplat şi din cauză că în copilărie familia mi-a limitat foarte mult viaţa socială, aveam ocazia să mă joc cu alţi copii doar când prietenii de familie veneau la noi în vizită sau mergeam noi la ei, nu puteam ieşi afară singur, etc, nu aveam ce altceva să fac decât să stau la calculator, îmi petreceam timpul în AutoCAD, Word, Excel, făcând voluntar lucruri, uneori inutile, dar care rămân pentru totdeauna şi le public pe acest site (jocurile şi filmele nu sunt tot o activitate inutilă?).

Mi-am făcut site în 2009 teoalida.webs.com, pentru a îmi prezenta lucrările pentru prieteni fără intenţii de comercializare.

Site-ul avea iniţial 10 pagini în engleză. L-am extins ajungând în 2012 la 50 pagini în engleză şi 3 pagini în română, aveam 200 vizitatori pe zi, prea mult pentru un hosting gratuit de la Webs.com, motiv pentru care am trecut la WordPress pe hosting şi domeniu plătit www.teoalida.com, care includea un subfolder www.teoalida.com/ro cu paginile destinate românilor (Harta Ploieşti, Micul Trianon, Geografia României), plus o versiune în română a primei pagini “despre mine”. În 2017 am mutat secţiunea în română pe un domeniu separat www.teoalida.ro şi am scris articole noi.

În 2012 am adăugat programul de chat şi astfel am putut obţine păreri de la vizitatori, unii cerându-mi să fac proiecte penntru ei. Am abandonat hobby-urile neproductive pentru a mă concentra pe nevoile clienţilor, dar a face lucrări la cerere s-a dovedit ineficient, în special în arhitectură doar 10% din cei care m-au contactat m-au plătit, în 90% cazuri pierdeam ore vorbind fără a convinge clientul să achite un avans înainte să încep proiectul efectiv.

Traficul pe site a crescut de la 200 vizitatori/zi în 2012 la 1000 vizitatori/zi în 2015, la fel si vânzările de baze de date “gata făcute” încât nu mai e nevoie să fac proiecte “la cerere” contra cost. M-am reapucat de proiecte voluntare (gen harta blocurlor) pentru a creşte audienţa pe site şi indirect vânzăzile de proiecte.

Pe lună, teoalida.com are ~60.000 vizitatori iar teoalida.ro 3.000 vizitatori, ~600 persoane mă contactează pe chat sau email, din care ~50 sunt clienţi care îmi cumpără lucrările sau mă plătesc pentru diverse servicii (2019) în timp ce restul îmi mulţumesc pentru informaţiile gratuite oferite pe site.

Dacă vreţi să ştiţi mai multe despre viaţa mea personală şi toată evoluţia hobby-urilor mele în afacerea actuală, citiţi tot jurnalul: Viata lui Teoalida.

Mesaj pentru cei care îmi solicită serviciile

Gândiţi-vă că la 2000 vizitatori/zi primesc zilnic mesaje “poţi face un proiect pentru mine?“, ar trebui să lucrez 48 ore/zi să le fac pe toate. Prefer să fac marketing să cresc vânzările proiectelor deja făcute, nu să cresc numărul de proiecte.

Proritizez proiectele în funcţie de numărul de beneficiari. Dacă aveţi idei de un proiect util la mii de oameni, vă aştept, dacă aveţi nevoie de 15 minute de consultaţie, vă aştept. Dar dacă vreţi un proiect de casă sau orice altceva care va lua multe ore de muncă şi nu va avea utilitate altora decât ţie, nu îmi consum timpul meu pentru proiectul tău, ci te voi pune în legătură cu partenerii mei care oferă servicii la preţuri care încep de la 10$/oră.

De exemplu: în 100 ore pot desena 10 case (arhitectură), dacă fiecare m-ar plăti as încasa câteva sute de euro per proiect şi aş ajuta 10 familii să îşi construiască o locuinţă, sau pot desena voluntar o hartă a Bucureştiului cu blocuri clickabile ca la Ploieşti. Ce credeţi că aleg? Harta, fiindcă aş ajuta 2 milioane de oameni, chiar dacă nimeni nu mă va plăti.

Daţi share pentru a ajuta lumea cu informaţii gratuite oferite pe site.

20 thoughts on “Despre mine

 1. asa majestate teoalida!!!in sfarsit ti’ai facut site’ul!!!
  arata intregii lumi k esti un geniu si k faci cele mai tari blocuri din lume!!!
  auzi bai..pune’le si pe alea noi ultimele..triangle-12…hexagon concav-6..si mansionette generation!! k alea is cele mai super!!!
  abia astept sa’mi cumpar un penthouse de 200 metri patrati la etaju 17 intrunu din blocurile tale!!!
  masinile poti sa nu le mai pui k oricum sunt de moda veche
  LIGA LIBERTATII TE SUSTINE!!!!!

 2. Really an Good work.
  Continue like that 🙂 im sure this website have an good future 🙂
  take care and GOOD LUCK
  greetz George Diaz..

 3. Avand in vedere cele spuse de ceilalti vizitatori/critici se pare ca faci o treaba buna, prin urmare iti urez o buna concentrare in proiectare si o integrare intr-o echipa cat mai mare a carui membri sa-ti impartaseasca aceleasi pasiuni si scopuri.
  Keep practising your skills, because practice makes you better!

 4. Te lauda lumea… si vorbind doar pe partea de arhitectura, e pe buna dreptate. Te pricepi la desen. Insa, in rest, esti praf. Mai ai multe de invatat despre viata. Cat despre astia cu “Liga libertatii”, GET A LIFE!!!

 5. I think your designs have a very clean line and nice layouts.
  What I like most is Triangle Tower and Freestyle.
  Keep practicing, you CAN become a very good architect!
  Hello from Singapore

 6. Sexul a fost întotdeauna bun, chiar și după o viață împreună, dar soțul meu mi-a părut întotdeauna că aveți un penis nu este la fel de mare ca alți bărbați. Cu ani de zile a apărut o altă problemă – erectii. Ne vom consulta cu mai mulți medici, cumpărarea de medicamente în farmacii și Mercadona în Spania, am început să se certe, cu timpul, soțul meu într-adevăr a coborât mâinile. În spatele soțul consultat cu medicul sexopatólogo. Și el mi-a recomandat să cumpere Titan Gel pareri . În opinia sa, este un mediu ideal pentru a rezolva toate problemele noastre. http://titangel-in-romania.com/ Cu putina rabdare o sa gasesti cu siguranta o promotie care sa iti surada si sa te determine sa dai comanda imediat, astfel incat sa te poti bucura si tu de un penis mai mare si performante sexuale de invidiat. De unde comanzi cel mai rapid? Dupa cum spuneam, sunt destul de multe magazine online care comercializeaza crema si se ofera sa o trimita inclusiv in Romania. Majoritatea comenzilor sunt trimise direct din Rusia, iar cel mai mic timp pe care va trebui sa il astepti pana cand coletul va sosi la usa ta este de 30 de zile. Comanda poate sa vina chiar si in 40 de zile, asadar o sa ai nevoie de rabdare.

 7. Am fost în piscină! “Dificultatea lui George Costanza la” contracția “penisului după ce a ieșit dintr-o piscină rece a fost hilară în episodul Seinfeld din 1994, dar pentru mulți bărbați îngrijorarea cu privire la lungimea și circumferința organului lor de reproducere nu este o problemă de râs. Acum, un nou studiu ar putea atenua astfel de îngrijorări cu ceea ce ar putea fi cele mai exacte măsurători ale dimensiunii penisului până în prezent. Multe studii anterioare s-au bazat pe auto-raportare, care nu dă întotdeauna rezultate fiabile. “Oamenii tind să se supraestimeze”, spune David Veale, psihiatru la South London și Maudsley NHS Foundation Trust. Deci, atunci când Veale și echipa sa au stabilit pentru a stabili scorul privind proporțiile penisului, au decis să compileze date de la clinicienii care au urmat o procedură standard de măsurare. https://titan-gels.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *