Sari la conținut

Pentru toţi idioţii care cred ca vocea mea actuală este aşa urâtă de la naştere, vă rog download-aţi aceste MP3-uri. Sunt casete audio înregistrate de tataie şi de tata în jurul vârstei de 4-5 ani, pe care le-am copiat pe calculator.

La 4-5 ani pronunţam corect litere gen CE, CI, etc, dar nu şi pe R, pe la 7-8 ani am ajuns să pronunţ corect pe R. Îmi pare rău că nu am nici o înregistrare dintre 8 şi 14 ani, ca să vedeţi că vorbeam aproape PERFECT.

Regresul limbajului a avut loc BRUSC în 2003 când părinţii m-au dus la un spital unde am fost obligat să iau nişte pastile dubioase, minţit că sunt vitamine, dar în mod sigur nu erau, până în prezent nu am reuşit să aflu ce pastile erau şi în ce scop mi-au fost date, treaba e că vreo 2 sâptămâni nu am mai putut vorbi, nici ridica din pat… În mod clar e o culpă medicală, malpraxis.

Limbajul s-a recuperat anii următori dar nu mi-am revenit la vorbirea dinainte de acest eveniment. Nu pot pronunţa litere gen R, CE, CI, GE, GI iar majoritatea cuvintelor sună aiurea.

Dinţii au început să îmi pice după 16 ani aşa că nu are legătură cu vorbirea. Este posibil ca şi singurătatea de după 18 ani, faptul că mă mutasem de la părinţi, locuiam singur iar bunicii mă vizitau la câteva zile iar eu evitam contactul vizual cu bunicii. stăteam în casă zile în şir fără a vorbi cu nimeni, s-ar putea să îmi fi afectat vorbirea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *