Planuri blocuri

În 2005-2007 simultan cu hărţile, am desenat în Paint planuri la toate modelele principale de blocuri din Ploiesti şi din oraşele apropiate. Planuri aproximative pe baza poziţiei geamurilor la exterior plus intrând în casa scării pentru a vedea poziţia uşilor, cu dimensiuni estimate. Probabil unii dintre voi aţi zice că am făcut o muncă neserioasă, dar la vremea respectivă nu aveam posibilitatea să fac ceva mai de calitate.

Descarcă Planurile Blocurilor.doc

Daţi share pentru a ajuta lumea cu informaţii gratuite.

Plan apartamente în AutoCAD

Tot în 2005-2007 am făcut planuri precise în AutoCAD pentru aproximativ 10 rude şi prieteni în ale căror apartamente am avut acces şi le-am măsurat.

În ultimii ani s-au dezvoltat site-urile de imobiliare, unele site-uri afişează planuri schematice la toate apartamentele aflate la vanzare, altele afişeaza planuri originale scanate de către proprietari. Asta îmi permite să redesenez în AutoCAD planurile la aproape toate blocurile, mai precis decât ce am desenat în Paint în 2005-2007, dar oare va fi utilă cuiva asemenea muncă în AutoCAD? Aştept comentarii!

Vă anunţ că pot face planul apartamentului în format AutoCAD .DWG pentru oricine din Romania, pe GRATIS, atâta timp cât mă va ajuta să îmi îmbunătăţesc studiul arhitecturii comuniste. Nu trebuie decat să îmi daţi cotele exacte (puteţi face o schită în creion sau în Paint şi eu o voi transforma într-un desen profesional în AutoCAD).

Şi dacă nu sunteţi interesat de plan AutoCAD, puteţi trimite planul dumneavoastră pentru a il pune la colecţia mea de apartamente.

Planul blocului meu Planul blocului meu

Desenasem planul bloculul în 2007 imediat ce m-am mutat, dar nu era tocmai corect. L-am corectat în 2016 după ce preşedintele blocului a cumpărat de la primarie planurile originale de la momentul construirii blocului (deci se pot găsi!)
Planul blocului meu

Cum se desenează un bloc?

Am vizitat un apartment înarmat cu o ruletă şi am făcut schiţa în creion, iar acasă l-am desenat în AutoCAD şi mobilat.
Apartament 4 camere Apartament 4 camere

Pe lângă apartamentul care mi s-a cerut să il desenez, am desenat întregul bloc din interes propriu. A fost suficient să intru în unicul apartament de 4 camere de la parter ca să desenez întregul bloc cu apartamente de 2 si 3 camere.
Planul blocului meu

Alte planuri (desenate în 2005-2007)

La vremea respectivă nu desenam mobila şi toate detaliile. Aveam 16-18 ani.
Planuri apartamente

Vizitaţi şi Apartment Design, planuri şi modele 3D de blocuri desenate de mine, unele inspirate din diverse ţări din lume, altele 100% concepţie proprie.

6 comments

Skip to comment form

  • sandu musat on September 20, 2016 at 7:39 pm
  • Reply

  O IDEE AMBITIOASA, FELICITARI !
  E totusi greu de monetizat asa un talent.
  Ar fi mult mai usor daca ai avea acces la arhivele vechilor institute de proiectari (socialiste).
  Astazi exista si sisteme de randare (softuri) care transforma o fotografie in desen (si chiar in spatiu 3d) automat. (:-)).
  Dar s-ar mai putea face si altceva:
  Solutii de utilizare mai eficienta a acestor spatii (rafturi, despartituri mobile, mobilier miscator)
  pentru care IMBUNATATIRI FACUTE PE CAZ CONCRET oamenii ar fi dispusi sa PLATEASCA !
  Pentru idei, recomand sti-uri de arhitectura cum ar fi MODLAR si ce mai da google.
  Inca o data felicitari si mult succes.
  Sandu

  1. Am zis eu ca vreau sa monetizez desenarea planurilor blocurilor comuniste? Site-ul are in total 800 vizitatori pe zi si castig destul din desenat case pentru cei care construiesc si din baze de date. Sectiunea in romana doar 10 vizitatori pe zi.
   Apoi software-urile care transforma automat fotografie in desen nu fac niciodata 100% corect mai ales pe planurile vechi heliografice.

  • Florin on June 11, 2018 at 6:55 am
  • Reply

  Salut, in ce tip de bloc era apartamentul in care ai locuit intre 95-2007? Este cam genul de apartament care ma intereseaza (as vrea totusi d-ala cu balcon lung bucatarie+sufragerie). Am vazut unele cu balcon pe toata lungimea sa pe Republicii la primele etajele, ai cumva un plan de la un bloc dintr-asta cu apartamente de 3-4 camere? Multumesc si inca o data felicitari pentru acest site.

  1. Atat apartamentul anterior cat si apartamentul actual sunt din acelasi model de bloc numit “1975-T drept cf1d” construit in 1975-1990 din Bariera Bucuresti, doar ca unul e sectiunea de colt si unul sectiunea dreapta. Sunt blocuri de genul asta in toate cartierele, uita-te in http://www.teoalida.com/ro/files/Planurile-Blocurilor.doc pentru detalii.

  • Nope on September 16, 2018 at 12:53 pm
  • Reply

  Felicitari pentru ideea de a construi o asemenea biblioteca!
  Dar din pacate in acest moment nici un link din acest articol nu este functional (404 error)

  1. Acum 1 an am luat domeniu teoalida.ro iar pe 2 septembrie 2018 am schimbat firma de hosting iar linkurile din acest articol ramasesera in vechiul format teoalida.com/ro, d-aia nu mergeau, le-am schimbat acum in teoalida.ro, mersi ca mi-ai atras atentia

Leave a Reply

Your email address will not be published.