Harta Iaşi cu blocuri

Harta este în construcţie în iulie 2021 (50 ore va dura adăugarea tuturor blocurilor).

Pentru o navigare uşoară folosiţi PC/laptop, nu telefon. Nu deranjaţi cu mesaje gen “vreau detalii despre blocul X” toate informaţiile pe care le deţin le puteţi consulta dând click pe blocurile respective: anul construirii, numărul de apartamente, riscul seismic, releveu, etc. Harta NU este 100% corectă aşa că raportaţi greşelile sau spuneţi-mi datele unde lipsesc!

Hartă bazată pe baza de date a blocurilor compusă de mine în Excel. Un proiect original “Made by Teoalida” realizat voluntar. Experienţa personală îmi permite să ghicesc anul construcţiei oricărui bloc din România (cu aproximaţie de +/- 5 ani) doar uitându-mă la poza din satelit, iar cu Google Street View ghicesc şi numărul de apartamente. Citiţi mai multe: cum aflu anul construcţiei blocurilor.

Am clasificat tipurile de blocuri pe următoarele culori:
(se suprapun la ani fiindcă tipuri diferite de blocuri s-au construit simultan)

1940-1960, cărămidă fără stâlpi, tavan 3.0m
1958-1964, cărămidă fără/cu stâlpi, tavan 2.5m
1962-1970, cărămidă cu stâlpi sau beton
1964-1970, beton sau prefabricate
1970-1978, beton sau prefabricate
1976-1982, beton sau prefabricate
1978-1986, cadre, beton sau prefabricate
1984-1990, cadre, beton sau prefabricate
după 1997 (ANL)
după 1990 abandonate sau transformate în birouri
prăbuşite sau demolate
blocuri adăugate recent (coordonate) urmând să adaug detaliile şi încadrez într-o culoare

Există şi o variantă a hărţii cu blocuri colorate după numărul de etaje.

Filtraţi blocurile:

Calculator: daţi click pe lupa din dreapta-sus, telefon: daţi click în stânga-sus pe meniu > search.
Alegeţi “name” > contains > scrieţi un număr de bloc > apăsaţi enter, harta va afişa doar blocurile cu numărul respectiv.
Alegeţi “risc seismic” > contains > scrieţi “clasa” > apăsaţi enter, harta va afişa DOAR blocurile încadrate în clasele de risc seismic.
În acelaşi mod puteţi filtra blocurile cu / fără lift, blocurile care au peste un anumit număr de etaje, un anumit număr de camere, un anumit model de bloc, etc.

Dacă vreţi să puneţi harta pe site-ul dumneavoastră, daţi click dreapta > View page source > copiaţi codul.

Daţi share pentru a ajuta lumea cu informaţii gratuite.

Istorie

Am început proiectul “harta interactivă a blocurilor” in ianuarie 2018 pentru oraşul meu Ploieşti.

La Iaşi m-am apucat pe 26 august 2019, fiind singurul oraş din România la care era disponibilă (pe site-ul Uniunea Notarilor) această listă cu 3121 blocuri (de la pagina 95 încolo), cu adresa stradală, numărul de etaje, anul construcţiei (data recepţiei lucrării). Umblam pe OpenStreetMaps pentru a localiza blocurile după număr şi a adăuga coordonatele GPS pentru afişarea pe hartă, plus detaliile apartamentelor, dar lista aia s-a dovedit o harababură, am găsit blocuri dublate (număr bloc, nume stradă, număr stradă identice, dar număr etaje diferit), blocuri care apar pe mai multe străzi (număr bloc identic), iar pe OpenStreetMaps am găsit numere de bloc inexistente pe lista lor.

După o săptămână am abandonat harta Iaşi, după introducerea pe hartă a aproximativ 200 blocuri totalizând 8000 apartamente, şi m-am concentrat pe oraşele mici din Prahova (iunie-noiembrie 2019), Bucureşti (2020).

In ianuarie 2020 am decis s-o iau pe “scurtatura” si sa fac toate orasele mari ale Romaniei cu poligoane colorate (ceea ce dureaza 1-2 ore per oras de 100.000 – 300.000 locuitori), in loc de buline pe fiecare bloc in parte (ceea ce ar dura 50 ore in cazul Iasului). Nu stiu cand voi avea suficient timp liber sa continui baza de date cu blocuri individuale.

În 2021 am găsit pe geoportal.ancpi.ro o hartă cu numerele de stradă din Iaşi (nu numerele blocurilor) astfel văzând că în special în cartierele anilor ’80, fiecare scară are propria adresă stradală (mai multe scări pot avea acelaşi număr de bloc dar adrese pe străzi diferite), iar această hartă mi-a permis să reiau munca la Iaşi în Iulie 2021, cu risc de eroare redus. În final s-a dovedit că aproximativ jumătate din blocurile din oraş nu apar pe lista Uniunii Notarilor.

Video “cum se face” harta blocurilor

Etichete:

Un comentariu la „Harta Iaşi cu blocuri”

  1. Salut, ai făcut o treaba excelenta, nu stiu câți apreciază munca ta, dar te asigur ca este foarte de folos. Succes in continuare!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *