Harta Iaşi

Click pe blocuri şi vedeţi anul construirii, numărul de apartamente, riscul seismic şi releveu. Deschideţi harta pe tot ecranul.

Hartă bazată pe baza de date a blocurilor compusă de mine în Excel. Un proiect original “Made by Teoalida” realizat voluntar. Experienţa personală îmi permite să ghicesc anul construcţiei oricărui bloc din România (cu aproximaţie de +/- 5 ani) doar uitându-mă la poza din satelit, iar cu Google Street View ghicesc şi numărul de apartamente.

Am clasificat blocurile pe următoarele perioade de proiectare:

Roşu = blocuri de stat din 1940-1960 (tavan 2,8-3m) sau 1958-1965 (tavan 2,5-2,6 m)
Portocaliu = blocuri de stat din 1960-1970
Portocaliu-galben = blocuri de stat din 1964-1972
Galben = blocuri de stat din 1970-1980
Verde = blocuri de stat din 1976-1982
Turcuaz = blocuri de stat din 1980-1990
Albastru deschis = blocuri de stat din 1984-1990

Roşu închis = blocuri private din 1900-1950
Verde închis = blocuri private din 1950-1990
Albastru închis = blocuri private de după 1990
Negru = blocuri prăbuşite sau demolate

Filtraţi blocurile:

Daţi click pe lupa hărţii din dreapta-sus şi alegeţi “risc seismic”, scrieţi “clasa” şi apăsaţi enter, harta va afişa DOAR blocurile încadrate în clasele de risc seismic. În acelaşi mod puteţi filtra blocurile cu / fără lift, blocurile care au peste un anumit număr de etaje, un anumit model de bloc, etc.

Dacă vreţi să puneţi harta pe site-ul dumneavoastră, daţi click dreapta > View page source > copiaţi codul.

Istorie

Dupa Ploiesti (Ianuarie 2018) si alte orase din inprejurimi (Iunie-August 2019) am decis ca urmatorul oras la care sa fac harta sa fie Iasi, fiindca e singurul oras in Romania care a publicat pe internet o listă cu anul constuirii blocurilor (data recepţiei lucrării) la 3121 blocuri. Am inceput introducerea coordonatelor si detaliilor blocurilor pe harta pe 26 August 2019 si estimez ca va lua 30-40 ore sa termin orasul Iasi. Acum depinde de cat timp liber am pe zi… nu uitati ca e un proiect VOLUNTAR!

Dacă iniţial părea simplu, să adaug coordonatele blocurilor şi modelul de bloc, s-a transformat într-o treabă complicată şi mi-am pierdut interesul pentru acest oras, deoarece lista respectivă conţine multe dubluri dar şi multe lipsuri, aproximativ 40% din blocurile de pe OpenStreetMaps nu există în lista oficială a blocurilor, etc. Se ştie că OpenStreetMaps e făcută de voluntari şi corectitudinea e sub semnul întrebării, dar totuşi sunt străzi cu blocuri care nu există în lista oficială a blocurilor. Vom vedea la final câte blocuri îmi vor ieşi pe harta mea.

Necazurile din viata personala din Septembrie-Octombrie m-au fortat sa las harta Iasi neterminata. In noiembrie m-am reapucat de harta, dand prioritate terminarii oraselor din Prahova ca apoi sa ma apuc de Bucuresti, lasand Iasi pentru mai tarziu.

Daţi share pentru a ajuta lumea cu informaţii gratuite.

1 ping

  1. […] Harta blocurilor din Iaşi […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.