Deschideţi harta pe tot ecranul. Cartiere colorate în funcţie de anul estimat al construcţiei:
 1950-1965  1960-1970  1965-1975  1970-1980  1975-1985  1980-1990  1985-1990 

Despre hartă

Am făcut aceasta hartă pentru a oferi tuturor experienţa mea şi informaţiile acumulate de-a lungul timpului. Un proiect original “Made by Teoalida” realizat voluntar. Studiez arhitectura comunistă din 2005 şi folosind pozele din satelit + Google Street View pot identifica modelele blocurilor, estima anul construcţiei (cu aproximatie de +/- 5 ani) şi afla numărul de apartamente şi camere din fiecare (în 90% din blocurile comuniste).

Harta este PROVIZORIE, utilă de exemplu celor care caută apartament construit în anumite perioade, să ştie ce cartiere să evite. Este posibil ca un număr redus de blocuri să fie construite în afara perioadelor indicate. Înainte de a cumpăra apartamente verificaţi documentele sau întrebaţi vecinii când s-a construit blocul. Raportaţi eventualele greşeli pentru îmbunătăţirea hărţii.

NU cereţi „documentaţia care a stat la baza colorării hărţii” fiindcă NU am folosit nicio documentaţie. Am studiat poza din satelit în Google Earth şi trasat ochiometric poligoanele KML, treaba a durat 1-2 ore per oraş de 100.000 – 300.000 locuitori. Dacă există vreo listă oficială a blocurilor cu anul construcţiei şi/sau alte detalii, spuneţi-mi pentru a mă folosi de ea pentru reducerea marjei de eroare.

În viitor voi upgrada harta adăugând detaliile fiecărui bloc (număr bloc, adresă stradală, anul construirii, risc seismic, numărul de etaje şi apartamente, plus releveu) aşa cum am făcut la Ploieşti (oraşul meu) şi oraşele din împrejurimi. Compunerea datelor blocurilor individuale în Excel pentru afişarea pe hartă va lua cam 30 ore de muncă în cazul Bacăului.

2 comentarii la „Harta Bacău”

  1. Nu găsesc nici o hartă cu numerele blocurilor pentru Bacău aşa că nu ştiu care sunt 17A, 19A, 21A dar văd 4 blocuri cu 4 etaje pitite în cartierul cu blocuri de 2 etaje aşa că le-a schimbat acum culoarea la verde, îpreună cu alte modificări prin alte cartiere.

    Probabil va trebui să reiau la verificat toate oraşele, mai ales după ce ultimul an am studiat în detaliu Bucureşti şi Iaşi pentru a face baza de date detaliată la nivel de bloc, am acumulat experienţă care îmi permite să identific anii mai exacţi ca în februarie 2020, când intenţia mea era să colorez cât mai multe oraşe până în 4 martie 2020 când urma să postez pe Facebook şi Reddit. 22 oraşe am colorat, 1-2 ore per oraş folosind doar poza din satelit, ştiu că majoritatea cartierelor construite înainte de 1970 au fost îndesite ulterior, dar ar fi luat mult mai mult timp să mă uit la fiecare bloc în parte pe Google Streetview.

    Există şi lista asta https://an-constructie-blocuri-bacau.blogspot.com/2020/07/an-constructie-blocuri-bacau-aviatori.html (spune anii la 10% din blocurile din municipiu) dar NU am folosit-o din acelaşi motiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.