Despre mine

English version here: www.teoalida.com/aboutme

Sunt Teoalida din Ploiesti şi mă pasionează tot ce e legat de arhitectură, urbanism, cartografie, geografie, maşinile, desen tehnic în AutoCAD, scris articole şi compus baze de date în Word / Excel. Am făcut acest site pentru a prezenta diverse lucrări realizate, artistice, hobby-uri, şi proiecte făcute pentru clienti. Să arăt ce ştiu să fac, pentru prieteni şi pentru eventuale colaborări. Mă puteţi contacta pe LIVE CHAT sau la email email image

Nu am un loc de muncă full-time, îmi ocup timpul lucrând la cererea clienţior sau făcând lucrări din interes propriu pentru a le vinde prin intermediul site-ului, lucrez şi voluntar în cazul în care pot ajuta un număr mare de oameni.

Hărţi Ploieşti şi alte oraşe (ro)

Harta cu blocuriÎn 2005 şi apoi 2007 am desenat voluntar hărţi pentru Ploieşti (şi alte 12 oraşe mai mici), în urma plimbărilor prin oraş, m-am gandit că pot crea ceva util si pot ajuta lumea să cunoască mai bine oraşul, plus că nu eram mulţumit de hărţile existente pe piaţă. Am făcut statistici ale numărului de blocuri şi apartamente pentru vreo 30 oraşe, plus planuri ale blocurilor.

Din asta am prins o pasiune pentru tot ce s-a construit in România comunistă, dar în 2008 a evoluat într-o pasiune pentru arhitectura internaţională şi nu m-a mai interesat România.

În 2018 mi-a revenit interesul pentru România, am făcut o nouă hartă a Ploieştiului în scop comercial de a vinde hărţi de perete pentru pus în birouri, plus baza de date a blocurilor şi hartă cu blocuri în Google Maps.

Palatul Micul Trianon (ro)

Micul TrianonProbabil cea mai frumoasă operă de artă grafică 3D în AutoCAD, aceasta este un fel de reconstrucţie virtuală a Palatului Cantacuzino “Micul Trianon” din Floreşti-Prahova, desenat voluntar iniţial în 2006 şi reimbunatatit în 2014.

 

 

 

Geografie (ro)

Geografia RomanieiPe timpurile când eram la şcoală am scris chestii despre geografia României şi nu numai:
Împărţirea administrativă, lista oraşelor cu anul infiinţării
Listă munţi, dealuri, câmpii, vârfuri, râuri, lacuri, etc
Listă drumuri naţionale şi căi ferate
Populaţia oraşelor şi judeţelor (baza de date in Excel)
etc

 

Design de arhitectură (english)

Planuri de apartamenteCea mai mare pasiune a mea, începută în 2008, de a desena în scop artistic un oraş virtual cu blocuri proiectate inteligent… cum nu veţi vedea prea curând în România! O varietate de apartamente, de la garsoniere de 30 m² până la penthouse-uri de 6 camere şi 200 m².

Proiectate în scopul de a atinge o suprafaţă medie de 100 m² şi 30 m² de persoană (pentru comparaţie, apartamentele din Bucureşti au în medie 55 m² şi 20 m² de persoană).

 

Planuri de caseAm intrat şi în segmentul caselor în 2010, desenând pe acelaşi principiu, al densităţii şi optimizării terenului. Case individuale şi înşiruite, ca şi complexe de case, de la 50 m² până la peste 400 m² si 7 dormitoare.

Multe persoane m-au încurajat să încep o cariera în arhitectură, din 2012 sunt contactat de persoane individuale, dar şi arhitecti şi dezvoltatori imobiliari, pentru servicii de arhitectură-design. Totusi, a desena clădiri pentru clienţi s-a dovedit o meserie nu prea placută comparat cu a desena clădiri dupa propriile reguli ca hobby artistic, datorită clienţilor care cer nenumărate modificări şi îmi pierd prea mult timp pentru banii oferiti, şi celor care cer planuri gratis.

Design interior (english)

Design interiorAm desenat şi mobilă şi design interior, dar nu am experienta care o am în arhitectură.

 

 

 

 

Construcţii în The Sims (english)

Oraşe în The Sims 2Înainte de a intra în domeniul arhitecturii în AutoCAD, mi-am arătat pasiunea de urbanism în The Sims 2 în 2007-2008 construind oraşe întregi cu blocuri decorative, nefunctionale în scopul jocului. The Sims 2 rămane jocul meu preferat (şi probabil a multor studenţi la arhitectură), il joc şi în mod normal, construind case şi simulând viaţa în ele. Dar să stiţi, nu sunt genul să mă joc toata ziua. Câteva ore pe lună e destul!

 

 

Design de maşini (english)

Masini desenateO altă pasiune de-a mea sunt maşinile, colecţionam poze şi date tehnice cu care îmi făcusem o proprie enciclopedie auto despre maşinile produse în lume. În plus, între 2000 şi 2007 desenam propriile maşini marca Teoalida, în Paint şi mai târziu AutoCAD. Nu sunt maşini foarte moderne, dar sunt masini desenate la un nivel înalt de detaliere.

 

 

 

Enciclopedia de maşini (english)

Enciclopedia autoDin pasiune pentru scris şi făcut tabele, statistici şi analiză de date, din 2003 încoace am făcut o enciclopedie auto. Liste în format .DOC şi tabele în format .XLS. Maşini de la al doilea razboi mondial până azi. Incluzând un tabel cu peste 20.000 modele auto şi pesgte 50 coloane de date tehnice, care mi-a luat peste 1000 ore de muncă.

Un hobby care s-a transformat în mod neintenţionat într-o sursă de venit, în 2012 am descoperit că diverse companii gen piese auto şi asigurări, sau desenatorii de site-uri, cumpără astfel de baze de date.

 

Proiecte în Word şi Excel (ro / en)

HDB DatabaseImi place să colecţionez date şi să le scriu în Word şi Excel, mulţi ani realizam totul manual, dar începând 2015 fac şi web scraping, adică creearea de scripturi in Visual Studio care extrage datele de pe site-uri automat cu o viteză medie de 1 pagină pe secundă. Exemple:
– Colecţii de bancuri, adunate din ziare şi scrise în Word în 1998-2000.
– Poveşti umoristice, scrise în Word din proprie imaginaţie, în 1998-2003 (nu le mai fac publice datorită reacţiilor nedorite din partea unora).
Geografia României şi Geografia lumii, făcute în 1998-2005 inainte să mă conectez la internet, Wikipedia a făcut inutilă mare parte din munca mea.
Baza de date a muzicii cu rating în funcţie de preferinţele mele, începută în 2005 (probabil unul din cele mai INUTILE lucruri făcute de mine).
Baza de date a blocurilor din Singapore, peste 14000 blocuri incluse, începuta în 2009 voluntar ca hobby, abandonată în 2010 şi reinviată în 2014 pentru a o vinde la diverse companii şi agenţi imobiliari.
Baza de date a blocurilor din Ploieşti, realizată în 2018 pentru a o vinde la agenţiile imobiliare româneşti aşa cum am făcut în Singapore.
Baza de date a complexelor din Hong Kong, peste 1000 complexe rezidenţiale, făcută în 2011 pentru o companie de asigurări din Statele Unite (prima mea lucrare majoră făcută la cererea cuiva şi nu ca hobby personal).
Baza de date a zgârie-norilor, realizată prin web scraping în 2015, peste 15000 clădiri din lume cu înaltime peste 100 metri.
Baza de date a telefoanelor mobile, realizată prin web scraping în 2016, peste 8000 modele de celulare.
– Şi alte 50 baze de date! Ce urmeaza?

Design diverse (english)

Desen graficNu mă limitez doar la case, blocuri, mobilă şi design interior, aici vedeţi alte chestii desenate de mine în AutoCAD pentru diverşi clienti.

 

 

 

 

Studii la diverse tari, arhitectura şi piata imobiliară (english)

Orasele lumiiÎmi place să explorez lumea cu Google Earth şi Streetview şi să citesc pe site-uri din fiecare ţară să studiez arhitectura şi piaţa imobiliară.
Tări / regiuni studiate: North America, Latin America, Europe, North Korea, South Korea, Japan, China, Hong Kong, Singapore, Malaysia, Philippines, India, Africa.
Vizitaţi şi pagina Topul celor mai frumoase şi bune de locuit 10 oraşe din lume!

 

 

Chestii făcute de mine despre jocuri (english)

The Sims 2 house designJocurile sunt partea cea mai PUŢIN importantă din viaţa mea, îmi petrec maxim 5% din timpul stat la calculator în jocuri, uneori trec câteva luni fără să intru în vreun joc. Îmi place să lucrez în Word şi Excel făcând tabele şi statistici, inclusiv despre jocuri! De exemplu măsurând viteza fiecărei maşini din joc şi creând un grafic.

Age of Empires, jocul pe care îl jucam cel mai mult prin 1998-2002.
Beetle Crazy Cup, un căcat de joc cu curse de maşini, gameplay foarte slab, dar e unul din puţinele jocuri pe care îl puteam juca în 2 la un calculator, cu prietenii care veneau în vizită.
Caesar 3, cel mai bun joc city-building (jucat 2005-2007 si 2011). Caesar 3
Grand Theft Auto
Vice City şi San Andreas (jucate 2005-2006 şi SA-MP 2010-2011)
Need for Speed Porsche 2000, Hot Pursuit 2, Underground (jucate 2003în -2007).
The Sims 2 şi 3, jocul preferat al meu şi probabil al oricărui student la arhitectură (jucat în 2005-2008 şi 2012-2013).
Alte jocuri preferate (dar despre care n-am avut ce tabele sa fac): Bridge Builder / Bridge Construction Set, Railroad Tycoon 2 şi 3, Quake 2 şi 3, Worms, etc.

Jocuri prea vechi?
De cand am internet în 2005 am gasit şi alte lucruri de făcut decât să pierd timpul în jocuri. Am descoperit că există mult mai multe jocuri şi am decis să nu le mai încerc. Am o vârstă şi multe alte responsabilităţi ca să mai am timp de jocuri. Dacă ma plictisesc de munca în AutoCAD, prefer să mă joc în acelaşi AutoCAD în scop creativ sau să fac o bază de date în Excel. Daca totuşi am chef de jocuri, prefer să joc aceleaşi jocuri pe care le jucam şi în copilărie, decâ să caut jocuri noi.

Istorie

Mi-am făcut primul site în 2009, adresa lui era teoalida.webs.com (hosting gratuit), Anumite lucrări postate pe site sunt mai vechi de 2009.

O problemă era că având pasiuni de interes mondial, a fost nevoie să-mi fac site cu prima pagina în engleză. Am distribuit “produse” în România care contineau linkul catre site, iar cei care dădeau click, văzând o pagina în engleză, riscau să creadă că au greşit adresa, în loc să caute mai adânc să vadă ca am şi 3 pagini în română, pentru români.

Site-ui ajunsese în 2012 la 50 pagini şi 200 vizitatori zilnici, prea mult pentru lăţimea de bandă oferită de Webs.com. Mi-am făcut un nou site www.teoalida.com pe WordPress cu peste 100 pagini în engleză, şi un subfolder www.teoalida.com/ro cu WordPress separat, pe care am pus cele 3 pagini de interes românesc (Harta Ploiesti, Micul Trianon, Geografia României), plus o versiune în română a primei pagini “despre mine”. În 2015 traficul depăşise ajunsese la 1000 vizitatori pe zi, dar paginile în română nu treceau de 10 vizitatori pe zi.

În Aprilie 2017 am mai cumpărat un domeniu www.teoalida.ro şi am scris articole noi, voi vedea dacă asta va mări traficul românesc.

Toate articole, planurile, modele 3D, documentele Word şi bazele de date Excel de pe site, reprezinta munca mea, a unei singure persoane. Respectaţi drepturile de autor! Exceptie fac fotografiile, care au link de la sursa originală sau sursa este indicată.

Ce fac in prezent

În timp ce majoritatea oamenilor işi petrec timpul liber ieşind cu prietenii, jucând jocuri sau uitându-se la filme, eu încă din copilărie mi-am dezvoltat hobby-uri creative, îmi petrec timpul în AutoCAD, Word, Excel, făcând voluntar lucruri, uneori inutile, dar care rămân pentru totdeauna şi le prezint pe acest site (jocurile şi filmele nu sunt tot o activitate inutilă?). Asta s-a întâmplat şi din cauză că în copilărie familia mi-a limitat foarte mult viaţa socială, mă jucam cu alţi copii doar când prietenii de familie veneau la noi în vizită sau mergeam noi la ei, nu puteam ieşi afară singur, etc, nu aveam ce altceva să fac decât să stau la calculator.

După 2012, de când am descoperit programele de chat pentru site-uri, m-am axat pe proiecte plătite de clienti individuali, iar în restul timpului făceam baze de date şi modele 3D care se pot vinde, abandonând hobby-urile care nu produc bani. Veniturile mele au crescut de la an la an, mai ales cele din vânzarea de baze de date, astfel încât în prezent mă axez pe proiecte care se pot vinde mai multor persoane, rareori mai lucrez pentru clienţi individuali.

Prefer munca online, ca în timp ce lucrez pentru un anumit client, să pot fi contactat şi de alţi clienţi cărora să le vând alte lucrari. Majoritatea clienţilor sunt în străinătate. Am o viata frumoasă şi diversificată… comparat cu a avea un job full-time şi a face acelaşi lucru zi de zi.

În prezent pot ieşi afară singur când vreau eu, dar ieşind afară înseamnă că nu voi fi online pe chat să răspund la clienţi şi ii pot pierde, prefer să stau acasă cât mai mult pot şi să ies afară pentru plimbări de plăcere maxim 1 zi pe săptămână. În rest ies afară doar când am o treabă importantă. Aviz idioţilor din cartier care ori de câte ori mă vedeţi pe stradă vă bucuraţi aşa tare încât mă ţineţi să stau cu voi să va ascult discuţiile voaste interminabile, sau care veniţi în faţa blocului şi mă deranjaţi cu urletele voastre prin care mă chemaţi în parc, fix când sunt în mijlocul unui proiect important.

13 comments

Skip to comment form

  • F on February 8, 2019 at 2:14 pm
  • Reply

  salut

  1. test comment

    • Dana on February 9, 2019 at 9:06 pm
    • Reply

    Frumos site si multa munca, felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published.