Statistica apartamente

Va ofer statistica numarului de blocuri si apartamente din orasele Bucuresti, Ploiesti, Buzau, Targoviste, plus 40 orase mici pe o raza de 100 km din jurul Ploiestiului. Detaliata pe cartiere si modele de blocuri. Pentru alte orase contactati-ma!

Download-eaza fisierul Excel… GRATIS!

Statistica, numar apartamente in oras

Istorie

In 2005-2007, in paralel cu desenarea hartilor pentru Ploiesti si orasele din imprejurimi, am facut o statistica a numarului de locuinte la bloc din fiecare cartier si oras din Prahova, plus Moreni.

In 2008 am incetat sa mai fac harti in mod voluntar deoarece ia prea mult timp, dar am continuat sa numar apartamentele, adaugand in statistica Bucuresti si orasele din imprejurimi, Targoviste, Fagaras, Motru. Apoi mi-am pierdut interesul pentru Romania.

In 2009 am inceput sa fac, tot voluntar, statistica blocurilor din Singapore, oprindu-ma in 2011 dupa includerea a cam 40% din totalul de blocuri. In 2014 m-am gandit sa reinviu proiectul ca un serviciu platit pentru uz comercial. Am inclus in baza de date adresa strada, numarul blocului, cod postal, anul construirii, numarul de apartamente pe fiecare numar de camere, programe de modernizare, etc. In Singapore am avut clienti, firme dispuse sa plateasca chiar 800 dolari pe baza de date a blocurilor, nu ca voi, romani cu mentalitate de tigan care vreti totul gratis!

In 2016 am modernizat tabelele blocurilor din Romania, punand toate orasele intr-un singur fisier Excel de 1 MB, si am adaugat noi orase: Buzau si orasele mici din Dambovita. Am prins interes pentru orasele care au intre 20.000 si 50.000 locuitori, orase nu prea mici ca sa nu aiba diversitate de blocuri, si nu prea mari ca sa imi ia prea mult timp sa le fac statistica. Am adaugat orasele mici din jurul Brasovului si cele din Hunedoara (Valea Jiului). Este posibil sa numar apartamentele si din alte orase pe viitor, voluntar sau la cerere.

In Martie 2017 cineva mi-a cerut sa fac statistica la Iasi pe 50 euro si urma sa ne intalnim dar intalnirea nu a mai avut loc. Deci exista (putini) oameni dispusi sa dea bani pe asa ceva.

Cat dureaza sa spun cate blocuri si apartamente are un oras?

Experienta acumulata studiind Ploiestiul in 2005-2007 imi permite in prezent sa spun cu aproximatie numarul de apartamente din orice oras din Romania.

O prima estimare dureaza 1 minut si are marja de eroare +/- 10%. Vizualizez orasul din satelit pentru a aproxima suprafata ocupata de blocuri si procentajul de locuitori la bloc din recensamantul din 1992 (pentru ca la recensamantele ulterioare populatia a crescut sau scazut in timp ce numarul de blocuri a ramas acelasi), impartind la 3 numarul de locuitori la bloc (in medie sunt 3 persoane pe apartament).

O numarare aproximativa dureaza 1 ora pentru fiecare 20.000 locuitori si are marja de eroare +/-  2% (+/- 5% inainte de lansarea Google Streetview), salvez imaginea din satelit in Paint si pun puncte de diferite culori pe fiecare model de bloc, folosind Google Street View pentru a identifica modelele blocurilor, apoi scriu in Excel modelele blocurilor, numar punctele de fiecare culoare si inmultesc cu numarul de apartamente din bloc.

Fiecare oras are niste blocuri unicat, non-standard, in cazul lor mi-e greu sa imi dau seama cate apartamente sunt in fiecare bloc, asa ca o plimbare prin oras e necesara pentru a micsora marja de eroare sub 1%. De cand cu Google Streetview nu mai e necesara plimbarea prin oras, as putea reverifica orasele studiate in 2007-2008 pentru a reduce marja de eroare. Doar sa am destul timp si interes pentru munca voluntara.

Sau sunteti dumneavoastra sponsori si ma veti plati ca sa va spun numarul exact de apartamente din orasul dumnavoastra?

Harta blocuri

1 ping

  1. […] Statistica apartamente […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.