Planuri blocuri

In 2005-2007 simultan cu hartile, am desenat in Paint planuri la toate modelele principale de blocuri din Ploiesti si din orasele apropriate. Planuri aproximative pe baza pozitiei geamurilor la exterior plus intrand in casa scarii pentru a vedea pozitia usilor, cu dimensiuni estimate. Probabil unii dintre voi ati zice ca am facut o munca neserioasa, dar la vremea respectiva nu aveam alta posibilitate.

Descarca Planurile Blocurilor.doc

Plan apartamente in AutoCAD

Tot in 2005-2007 am facut planuri precise in AutoCAD pentru aproximativ 10 rude si prieteni in ale caror apartamente am avut acces si le-am masurat.

Va anunt ca pot face planul apartamentului in format AutoCAD .DWG pentru oricine din Romania, pe GRATIS, atata timp cat ma va ajuta sa imi imbunatatesc studiul arhitecturii comuniste. Nu trebuie decat sa imi dati cotele exacte (puteti face o schita in Paint cu cote si eu o voi transforma intr-un desen profesional in AutoCAD).

Si daca nu sunteti interesat in plan DWG, puteti trimite planul dumneavoastra pentru a il pune la colectia mea.

In ultimii ani s-au dezvoltat site-urile de imobiliare, unele site-uri afiseaza planuri schematice la toate apartamentele aflate la vanzare, altele afiseaza planuri originale scanate de catre proprietari. Asta imi permite sa redesenez in AutoCAD planurile la aproape toate blocurile, mai precis decat ce am desenat in Paint la vremea copilariei, dar oare va fi utila cuiva asemenea munca in AutoCAD? Astept comentarii!

Planul blocului meu Planul blocului meu

Desenasem planul bloculul in 2007 imediat ce m-am mutat, dar nu era tocmai corect. L-am corectat in 2016 dupa ce presedintele blocului a cumparat de la primarie planurile originale de la momentul construirii blocului (deci se pot gasi!)
Planul blocului meu

Cum se deseneaza un bloc?

Am vizitat un apartment inarmat cu o ruleta si am facut schita in creion, iar acasa l-am desenat in AutoCAD si mobilat.
Apartament 4 camere Apartament 4 camere

Pe langa apartamentul care mi s-a cerut sa il desenez, am desenat intregul bloc din interes propriu. A fost suficient sa intru in unicul apartament de 4 camere de la parter ca sa desenez intregul bloc cu apartamente de 2 si 3 camere.
Planul blocului meu

Alte planuri (desenate in 2005-2007)

La vremea respectiva nu desenam mobila si toate detaliile. Aveam 16-18 ani.
Planuri apartamente

Vizitati si Apartment Design, planuri si modele 3D de blocuri, modele desenate de mine, unele inspirate din diverse tari din lume, altele 100% conceptie proprie.

2 comments

  • sandu musat on September 20, 2016 at 7:39 pm
  • Reply

  O IDEE AMBITIOASA, FELICITARI !
  E totusi greu de monetizat asa un talent.
  Ar fi mult mai usor daca ai avea acces la arhivele vechilor institute de proiectari (socialiste).
  Astazi exista si sisteme de randare (softuri) care transforma o fotografie in desen (si chiar in spatiu 3d) automat. (:-)).
  Dar s-ar mai putea face si altceva:
  Solutii de utilizare mai eficienta a acestor spatii (rafturi, despartituri mobile, mobilier miscator)
  pentru care IMBUNATATIRI FACUTE PE CAZ CONCRET oamenii ar fi dispusi sa PLATEASCA !
  Pentru idei, recomand sti-uri de arhitectura cum ar fi MODLAR si ce mai da google.
  Inca o data felicitari si mult succes.
  Sandu

  1. Am zis eu ca vreau sa monetizez desenarea planurilor blocurilor comuniste? Site-ul are in total 800 vizitatori pe zi si castig destul din desenat case pentru cei care construiesc si din baze de date. Sectiunea in romana doar 10 vizitatori pe zi.
   Apoi software-urile care transforma automat fotografie in desen nu fac niciodata 100% corect mai ales pe planurile vechi heliografice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.