Despre mine

English version here: www.teoalida.com/aboutme

Sunt Teoalida din Ploiesti si ma pasioneaza tot ce e legat de arhitectura, urbanism, cartografie, geografie, masinile, desen tehnic in AutoCAD, scriu articole si fac baze de date in Word / Excel. Am facut acest site pentru a prezenta diverse lucrari realizate, artistice, hobby-uri, si proiecte facute pentru clienti. Sa arat ce stiu sa fac, pentru prieteni si pentru eventuale colaborari. Ma puteti contacta pe LIVE CHAT sau la email spamsucks @ teoalida.com

Nu am un loc de munca full-time, imi ocup timpul lucrand la cererea clientior sau facand lucrari pentru a le vinde prin intermediul site-ului, dar si munca voluntara in cazul in care pot ajuta un numar mare de oameni.

Palatul Micul Trianon (ro)

Micul TrianonProbabil cea mai frumoasa opera de arta de modelare 3D in AutoCAD, aceasta este un fel de reconstructie a Palatului Micul Trianon din Floresti-Prahova, desenat initial in 2006 in mod voluntar si reimbunatatit in 2014.

 

 

 

Harti Ploiesti si alte orase (ro)

Harta PloiestiIn 2005 si apoi 2007 am desenat voluntar harti pentru Ploiesti (si alte 12 orase mai mici), in urma plimbarilor prin oras, m-am gandit ca pot crea ceva util si pot ajuta lumea sa cunoasca mai bine orasul, plus ca nu eram multumit de hartile existente pe piata. Am facut statistici ale numarului de blocuri si apartamente pentru vreo 30 orase, plus planuri ale blocurilor.

Din asta am prins o pasiune pentru tot ce s-a construit in Romania Comunista, dar in 2008 a evoluat intr-o pasiune pentru arhitectura internationala si nu m-a mai interesat Romania.

In 2018 mi-a revenit interesul pentru Romania, am refacut harta Ploiestiului in scop comercial, de a vinde harti de perete pentru pus in birouri.

Geografie (ro)

Geografia RomanieiCand eram la scoala am scris chestii despre geografia Romaniei si nu numai:
Impartirea administrativa, lista oraselor cu anul infiinarii
Lista munti, dealuri, campii, varfuri, rauri, lacuri, etc
Lista drumuri nationale si cai ferate
Populatia oraselor si judetelor (baza de date in Excel)
etc

 

Design de arhitectura (english)

ApartamenteCea mai mare pasiune a mea, inceputa in 2008, de a desena in scop artistic un oras virtual cu blocuri inteligent proiectate… cum nu veti vedea prea curand in Romania! O varietate de apartamente, de la garsoniere de 30 m² pana la penthouse-uri de 5 camere si 200 m².

Proiectate in scopul de a atinge o suprafata medie de 100 m² si 30 m² de persoana (pentru comparatie, apartamentele in Bucuresti au in medie 55 m², si 20 m² de persoana).

 

CaseAm intrat si in segmentul caselor in 2010, desenand pe acelasi principiu, al densitatii si optimizarii terenului. Case individuale si insiruite, ca si complexe de case, de la 50 m² pana la peste 300 m² si 6 dormitoare.

incepand cu 2012 am fost contactat de diversi arhitecti si dezvoltatori imobiliari, pentru servicii de arhitectura-design. Totusi, a desena cladiri pentru clienti s-a dovedit o meserie nu prea placuta comparat cu a desena cladiri dupa propriile reguli ca hobby artistic, datorita clientilor care cer nenumarate modificari si imi pierd prea mult timp pentru banii oferiti, si celor care cer planuri gratis.

Design interior (english)

Design interiorAm desenat si mobila si design interior, dar nu am experienta care o am in arhitectura.

 

 

 

 

 

Constructii in The Sims (english)

Orase in The Sims 2Inainte de a intra in domeniul arhitecturii in AutoCAD, mi-am aratat pasiunea de urbanism in The Sims 2 in 2007-2008 construind orase cu blocuri decorative, nefunctionale in scopul jocului. The Sims 2 ramane jocul preferat, il joc si in mod normal, construind case si simuland viata in ele. Dar sa stiti, nu sunt genul sa ma joc toata ziua. Cateva ore pe luna e destul!

 

 

Design de masini (english)

Masini desenateO mai veche pasiune de-a mea (2000-2007) erau masinile, colectionam poze si date tehnice cu care imi facusem o proprie enciclopedie auto despre masinile reale. In plus, desenam propriile masini marca Teoalida, in Paint si mai tarziu AutoCAD. Nu sunt masini foarte moderne, dar sunt masini desenate la un nivel inalt de detaliere.

 

 

 

Enciclopedia de masini (english)

Enciclopedia autoDin pasiune pentru masini si pentru a face tabele si statistici, din 2003 incoace am facut o enciclopedie auto. Liste in format .DOC si tabele in format .XLS. Masini de la al doilea razboi mondial pana azi. Incluzand un tabel cu peste 15000 modele auto cu 40 coloane de date tehnice, care a durat peste 1000 ore de munca.

Un hobby care s-a transformat in mod neintentionat intr-o sursa de venit, in 2012 am descoperit ca diverse companii cumpara astfel de baze de date.

 

Proiecte in Word si Excel (ro / en)

HDB DatabaseImi place sa colectionez date si sa le scriu in Word si Excel, exemple:
– Colectii de bancuri, adunate din ziare si scrise in Word in 1998-2000.
– Povesti umoristice, scrise in Word din proprie imaginatie, in 1998-2003 (nu le mai fac publice datorita reactiilor nedorite din partea unora).
Geografia Romaniei si Geografia lumii, facute in 1998-2005 inainte sa ma conectez la internet si sa descopar Wikipedia care a facut munca mea inutila.
Baza de date a muzicii cu rating in functie de preferintele mele, inceputa in 2005 (probabil unul din cele mai INUTILE lucruri facute de mine).
Baza de date a blocurilor din Singapore, peste 13000 blocuri incluse, inceputa in 2009 voluntar ca hobby, abandonata in 2010 si reinviata in 2014 pentru a o vinde la diverse companii si agenti imobiliari.
Baza de date a complexelor din Hong Kong, peste 1000 complexe rezidentiale, facuta in 2011 pentru companie de asigurari din Statele Unite (prima mea treaba majora facuta la cererea cuiva si nu ca hobby personal).
Baza de date a zgarie-norilor, peste 15000 cladiri din lume cu inaltime peste 100 metri.
– Si alte other 40 baze de date! Ce urmeaza?

Design diverse (english)

Desen graficNu ma limitez doar la arhitectura, aici vedeti alte chestii desenate de mine in AutoCAD pentru diversi clienti.

 

 

 

 

Studii la diverse tari, arhitectura si piata imobiliara (english)

Orasele lumiiImi place sa explorez lumea cu Google Earth sa studiez arhitectura si piata imobiliara.
Tari/regiuni studiate: North America, Latin America, Europe, North Korea, South Korea, Japan, China, Hong Kong, Singapore, Malaysia, Philippines, India.
Vizitati si pagina Celor mai superbe 10 orase din lume!

 

 

Games (english)

The Sims 2 house designJocurile sunt partea cea mai PUTIN importanta din viata mea, imi petrec maxim 5% din timpul stat la calculator in jocuri, uneori trec cateva luni fara sa intru in vreun joc. Imi place sa lucrez in Word si Excel facand tabele si statistici, inclusiv despre jocuri! De exemplu masurand viteza fiecarei masini din joc si creand un grafic.

Age of Empires, unul din cel mai mult jucate cand eram mic (jucat pana in 2005).
Beetle Crazy Cup, un cacat de joc cu curse de masini, dar se poate juca de 2 persoane la un calculator.
Caesar 3, cel mai bun city-building game (jucat 2005-2007 si 2011).Caesar 3
Grand Theft Auto
Vice City and San Andreas (jucate 2005-2006 si 2010-2011)
Need for Speed Porsche 2000, Hot Pursuit 2, Underground (jucate 2003-2007).
The Sims 2 & 3, jocul preferat al meu si probabil al oricarui student la arhitectura (jucat 2005-2008 si 2012).
Alte jocuri preferate (dar despre care n-am avut ce tabele sa fac): Bridge Builder / Bridge Construction Set, Railroad Tycoon 2 & 3, Quake 2 & 3, Worms, etc.

Jocuri prea vechi?
De cand am internet in 2005 am gasit si alte lucruri de facut decat sa pierd timpul in jocuri. Am descoperit ca exista mult maul multe jocuri si am decis sa nu le mai incerc. Am o varsta si multe alte responsabilitati ca sa mai am timp de jocuri. Daca ma plictisesc de munca in AutoCAD, prefer sa ma joc in acelasi AutoCAD in scop creativ. Daca totusi am chef de jocuri, prefer sa joc aceleasi jocuri pe care le jucam si cu ani in urma decat sa incep altele noi.

Istorie

Mi-am facut primul site in 2009, adresa lui era teoalida.webs.com (hosting gratuit), Anumite lucrari postate pe site sunt mai vechi de 2009.

O problema era ca avand pasiuni de interes mondial, a fost nevoie sa-mi fac site cu prima pagina in engleza. Am distribuit “produse” in Romania care contineau link la site, iar cei care dadeau click, vazand o pagina in engleza, riscau sa creada ca au gresit adresa, in loc sa caute mai adanc sa vada ca am si 3 pagini in romana, pentru romani.

Site-ui ajunsese in 2012 la 200 vizitatori zilnici, prea mult pentru latimea de banda oferita de Webs.com. Mi-am facut un nou site www.teoalida.com, cu peste 100 pagini in engleza, si un subfolder www.teoalida.com/ro cu WordPress separat, pe care am pus cele 3 pagini de interes romanesc (harta Ploiesti, Micul Trianon, Geografia Romaniei), plus o versiune in romana a primei pagini “despre mine”.

Traficul ajunsese la 1000 vizitatori pe zi, dar pe paginile in romana nu trecea de 10 vizitatori pe zi, In Aprilie 2017 am mai cumparat un domeniu www.teoalida.ro si voi vedea daca asta va mari traficul romanesc.

Ce fac in prezent

In timp ce majoritatea oamenilor isi petrec timpul liber in jocuri sau de vorba cu prietenii, eu inca din copilarie mi-am dezvoltat hobby-uri creative, inca din copilarie imi petrec timpul in AutoCAD, Word, Excel, facand voluntar lucruri, uneori inutile, dar care raman pentru totdeauna si le prezint pe acest site (jocurile nu sunt tot o activitate inutila?). Dupa 2012 am abandonat majoritatea lucrarilor voluntare pentru a ma concentra pe hobby-urile care produc bani.

Ce fac in prezent: proiecte pentru clienti individuali, iar in restul timpului fac baze de date si modele 3D care se pot vinde, sau doar ca hobby artistic. Prefer munca online, ca in timp ce lucrez pentru cineva, sa vorbesc cu alti clienti carora sa le vand alte lucrari. Deci majoritatea clientilor sunt in strainatate. Am o viata frumoasa si diversificata… comparat cu a avea un job full-time si a face acelasi lucru zi de zi.

Toate  articole, planurile, modele 3D, documentele Word si bazele de date Excel de pe site, reprezinta munca unei singure persoane. Respectati drepturile de autor! Exceptie fac fotografiile, care au link de la sursa originala sau sursa este indicata.

9 comments

Skip to comment form

  • nebunu on July 8, 2009 at 10:16 am
  • Reply

  asa majestate teoalida!!!in sfarsit ti’ai facut site’ul!!!
  arata intregii lumi k esti un geniu si k faci cele mai tari blocuri din lume!!!
  auzi bai..pune’le si pe alea noi ultimele..triangle-12…hexagon concav-6..si mansionette generation!! k alea is cele mai super!!!
  abia astept sa’mi cumpar un penthouse de 200 metri patrati la etaju 17 intrunu din blocurile tale!!!
  masinile poti sa nu le mai pui k oricum sunt de moda veche
  LIGA LIBERTATII TE SUSTINE!!!!!

  • Halo on October 2, 2009 at 4:11 am
  • Reply

  Really an Good work.
  Continue like that 🙂 im sure this website have an good future 🙂
  take care and GOOD LUCK
  greetz George Diaz..

  • Johnny_Crow on October 20, 2009 at 3:06 pm
  • Reply

  Avand in vedere cele spuse de ceilalti vizitatori/critici se pare ca faci o treaba buna, prin urmare iti urez o buna concentrare in proiectare si o integrare intr-o echipa cat mai mare a carui membri sa-ti impartaseasca aceleasi pasiuni si scopuri.
  Keep practising your skills, because practice makes you better!

  • Adelin on February 8, 2010 at 5:33 pm
  • Reply

  Te lauda lumea… si vorbind doar pe partea de arhitectura, e pe buna dreptate. Te pricepi la desen. Insa, in rest, esti praf. Mai ai multe de invatat despre viata. Cat despre astia cu “Liga libertatii”, GET A LIFE!!!

  • Xiang on April 7, 2010 at 9:20 pm
  • Reply

  I think your designs have a very clean line and nice layouts.
  What I like most is Triangle Tower and Freestyle.
  Keep practicing, you CAN become a very good architect!
  Hello from Singapore

 1. Comentariile de mai sus fusesera postate de catre vizitatori pe fostul site http://teoalida.webs.com/apps/guestbook/ si le-am copilat aici, mentinand data postarii.

  • ghfkghks on January 18, 2014 at 7:29 pm
  • Reply

  hghgkgjkdgkj

  • Andu on May 11, 2017 at 2:25 pm
  • Reply

  <!–

  • Andu on May 11, 2017 at 2:26 pm
  • Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.